Host Českého rozhlasu Ostrava
Před 2 týdny

Poslechněte si podcast: Pomáhá lidem. Cesta Jana Fialy ale byla hodně trnitá

Jan Fiala se živí jako kouč, vyjednavač a lektor. Zjednodušeně řečeno pomáhá lidem. Jeho cesta ale byla hodně trnitá. Původně úspěšný mladý sportovec si prožil drogovou závislost, padl na samé dno a skončil ve vězení.

21:00

Host Českého rozhlasu Ostrava

Vydává: Český rozhlas

Kdo si občas rád nesedne s někým, s kým si dobře popovídá? Přesně to lze zažít v našem pořadu, s hostem ve studiu. Někdo by řekl talk-show, jiný hodinové interview, nebo lze prostě říci – rozhovor.

Web

Před dvěma dny 21:06

Sirup s chutí a vůní klobásy či wasabi. S Terezou Ruskovou o tom, z čeho všeho lze sirupy vyrobit

Tereza Rusková vyrábí sirupy. Bude řeč o tom, z čeho lze sirup vyrobit i jaké chutě a vůně do něj lze dostat. Třeba klobásu nebo wasabi. Rozhovor je o práci za barem, o kultuře pití koktejlů, o psychologii zákazníka a o životě mezi sirupy.

Před pěti dny 22:11

Frýdeckomístecká ADRA slaví 20 let. Položila základy dobrovolnictví i sociálních šatníků

Dobrovolnické centrum ADRA Frýdek-Místek je prvním ze současných patnácti dobrovolnických center ADRA v České republice. V letošním roce slaví 20 let od svého vzniku.

Před týdnem 21:18

Skládá klasickou hudbu, ale více ji spojujeme s jazzem. Jak se rodí hudba Nikol Bókové

Ostravská rodačka Nikol Bóková obdržela nedávno cenu Jantar. Pohybuje se bravurně mezi žánry. Skládá klasickou hudbu, ale více ji spojujeme s jazzem. Je velmi spontánní i v životě.

Před týdnem 20:49

Pro divadlo přeložili slavné antické drama Médea. Setkání s Matyášem Havrdou a Petrem Borkovcem

Překladatel ze staré řečtiny Matyáš Havrda a spisovatel a básník Petr Borkovec pro Národní divadlo moravskoslezské nově přeložili slavné antické drama Médea. V rozhovoru přiblíží vztah k postavám, ale i práci ve dvou, kdy se přou a v čem spolu musejí souhlasit, aby práci dokončili.

Před týdnem 21:51

S Kateřinou Skalíkovou nejen o životě s fotoaparátem

Fotografka Kateřina Skalíková aktuálně zažívá úspěšné pracovní období. Získala ocenění v soutěži Czech Art Photo v kategorii reportáž - dokument, a připravuje autorskou výstavu v opavské Galerii Eisler s názvem Krajiny.

Před 2 týdny 20:39

Jak se chystá mezinárodní filmový festival? To ví ředitelka těšínského Kina na hranici

Ela Štěrba Molenda je organizační ředitelkou festivalu Kino na hranici. Jak se chystá akce s mezinárodním záběrem? Jaké filmy nabídne letošní ročník a co dělá organizační ředitelka po zbytek roku?

Před 2 týdny 21:38

Barbora Bitomská vyučuje na gymnáziu v Opavě a je finalistkou soutěže Global Teacher Prize

Představíme vám Barboru Bitomskou, která vyučuje chemii a biologii na Mendelově gymnáziu v Opavě. Loňská finalistka soutěže Global Teacher Prize, která hledá a oceňuje inspirativní pedagogy, je také čerstvou držitelkou ocenění Moravskoslezského kraje v kategorii Významná pedagogická osobnost.

Před 3 týdny 21:17

Ve světě hudby. Setkání s pěvcem, režisérem, skladatelem a pedagogem Jurajem Čiernikem

Juraj Čiernik je zpěvák, skladatel, režisér a pedagog. Jeho hudební záběr je ale hodně široký - od opery, přes muzikál, až po bigbít. A tak se můžete těšit na výlet do světa klasické hudby i na kabaretní pódia.

Před 3 týdny 21:15

Milan Bátor hraje Davida Stypku. Jak vznikl nápad hrát písně jiných autorů?

Kytarista, pedagog a hudební publicista Milan Bátor se před časem pustil do hraní vlastních úprav písní různých interpretů. Začalo to Vlastou Redlem, pokračovalo přes Beatles a Karla Kryla a teď bude v našem legendárním studiu S1 hrát písně Davida Stypky. Co ho k tomu vedlo? A jak bude vypadat čtvrteční koncert?