• Podcasty
  • Český rozhlas - Životní styl
Český rozhlas - Životní styl
Před týdnem

Poslechněte si podcast: Studovna: Na medicíně se mi líbí pestrost a stres, říká vítěz Peče celá země a medik Vojtěch Vrtiška

„Líbí se mi ta pestrost a to, že vám odhaluje nové poznatky a věci, které byste si jinak ani nedokázali představit, a do jisté míry se mi líbí i ten stres,” říká vítěz Peče celá země Vojtěch Vrtiška o studiu medicíny. Jak se mladému medikovi daří spojovat studium a cukrařinu?

26:09

Český rozhlas - Životní styl

Vydává: Český rozhlas

O životě, cestování, módě, zdravém životním stylu a ještě něco navíc.

Web

Dnes 28:31

Vlna: Intimita je radostná. Nenechme si ji ukrást patriarchátem, říká tvůrkyně erotické audio platformy

Oh My Hot je platforma pro zvukové a textové vyprávění, v jehož jádru je sekvence s erotickým nábojem. Audio formát posluchače oprošťuje od barvy kůže, tělesných proporcí i genderové identity a umožňuje vstoupit do oblasti vzrušení a touhy bez zažitých stereotypů. Díky téměř filmovému zvuku dokáže posluchače vtáhnout přímo do dění.

Dnes 55:44

Hergot!: „Pravdu jsem našel v islámu,“ říká islámský duchovní Kristián Dembický

Proč se někdo v Česku rozhodne konvertovat k islámu? Jednu z možných odpovědí v Hergot!u nabízí Kristián Dembický, dnes již islámský duchovní a člen súfijského řádu šádhilíja.

Dnes 17:48

Radioporadna: Bolesti zad už překročily únosnou mez? Vyzkoušejte osvědčenou metodu rolfterapie

Bolesti zad, kyčlí a kloubů trápí většinu lidí. Proto existují desítky nejrůznějších metod, které se snaží tyto problémy zmírnit. Některé terapie fungují více, jiné méně.

Dnes 37:04

Zdravíčko: Nemoci z povolání

Hostem magazínu Zdravíčko je Aleš Hejlek, primář oddělení pracovního lékařství Nemocnice České Budějovice. Moderuje Eva Kadlčáková.

Včera 33:50

Pochlap se: Nejtěžší bylo psát o smrti dědečka, pořád se s tím vyrovnávám, říká hudebník Filip Černý

Hostem Pochlap se byl hudební dramaturg a moderátor Filip Černý, který je frontmanem pražské indie kapely Good Times Only. Václav Rouček se s ním bavil o tom, jak prožíval bolestivou ztrátu dědečka, proč ho baví psát písničky a proč si myslí, že je dobré jít na terapii.

Včera 03:19

Hobby magazín speciál: Jana Vlková: Makaronová bábovka s plevely je výborné jídlo na květen

Merlíky, lebedy, laskavce, to jsou pionýrské rostliny, které podle autorky květinových kuchařek Jany Vlkové mají v květnu široké využití v kuchyni.

Před dvěma dny 23:36

Šarm: Jarní sluníčko je zrádnější než letní, může vést rychleji ke kožnímu spálení, varuje dermatoložka

Magazín o zdravém životním stylu. Poslouchejte Šarm:00:49 Rozhovor s hercem Jiřím Štréblem04:33 Přednosti i rizika prvního jarního opalování09:15 Módní trendy a ženskost vstoupila s jarem do dámského šatníku13:58 Seriál o novinkách v estetické medicíně. kde všude se dá využít kyselina hyaluronová 17:59 Kosmetický rádce a SMP - tetování vlasů u žen i mužů21:38 Jak můžete hlasovat ve 28. ročníku ankety Šarmantní osobnost roku

Před dvěma dny 23:53

Hobby magazín speciál: Cukernatění neboli krystalizace je známkou kvality medu

Jak zdůrazňuje Stanislav Volf z klatovské okresní organizace Českého svazu včelařů, krystalizuje každý med. Podle druhu některý med krystalizuje dřív, jiný později.

Před dvěma dny 03:13

Hobby magazín: Domácí kávovar potřebuje pravidelnou péči, jinak si dobrou kávu doma nepřipravíte

Domácí kávovary dnes umí úplné divy, takže kdo není vyznavačem kavárenské kultury, může si kvalitní kávu a kávové nápoje připravit i doma. Jako všechny domácí pomocníci však i moderní kávovary potřebují náležitou údržbu. Pokud ji zanedbáte, budete pít patoky.

Před třemi dny 30:07

Vesele a zdravě s Kateřinou Cajthamlovou: Doporučení nejdřív zhubněte, a pak přijďte s bolestí kloubů, už dnes nefunguje, říká lékařka

Bolesti kolen jsou velmi široké a složité téma, stejně tak, jako je složitý samotný kolenní kloub. Často ho přetěžujeme. Proč vadí víc chůze ze schodů než do schodů? Co je to skokanské koleno?