Host Českého rozhlasu Ostrava
Před 2 týdny

Poslechněte si podcast: Milan Bátor hraje Davida Stypku. Jak vznikl nápad hrát písně jiných autorů?

Kytarista, pedagog a hudební publicista Milan Bátor se před časem pustil do hraní vlastních úprav písní různých interpretů. Začalo to Vlastou Redlem, pokračovalo přes Beatles a Karla Kryla a teď bude v našem legendárním studiu S1 hrát písně Davida Stypky. Co ho k tomu vedlo? A jak bude vypadat čtvrteční koncert?

21:15

Host Českého rozhlasu Ostrava

Vydává: Český rozhlas

Kdo si občas rád nesedne s někým, s kým si dobře popovídá? Přesně to lze zažít v našem pořadu, s hostem ve studiu. Někdo by řekl talk-show, jiný hodinové interview, nebo lze prostě říci – rozhovor.

Web

Před čtyřmi dny 21:51

S Kateřinou Skalíkovou nejen o životě s fotoaparátem

Fotografka Kateřina Skalíková aktuálně zažívá úspěšné pracovní období. Získala ocenění v soutěži Czech Art Photo v kategorii reportáž - dokument, a připravuje autorskou výstavu v opavské Galerii Eisler s názvem Krajiny.

Před šesti dny 20:39

Jak se chystá mezinárodní filmový festival? To ví ředitelka těšínského Kina na hranici

Ela Štěrba Molenda je organizační ředitelkou festivalu Kino na hranici. Jak se chystá akce s mezinárodním záběrem? Jaké filmy nabídne letošní ročník a co dělá organizační ředitelka po zbytek roku?

Před týdnem 21:00

Pomáhá lidem. Cesta Jana Fialy ale byla hodně trnitá

Jan Fiala se živí jako kouč, vyjednavač a lektor. Zjednodušeně řečeno pomáhá lidem. Jeho cesta ale byla hodně trnitá. Původně úspěšný mladý sportovec si prožil drogovou závislost, padl na samé dno a skončil ve vězení.

Před týdnem 21:38

Barbora Bitomská vyučuje na gymnáziu v Opavě a je finalistkou soutěže Global Teacher Prize

Představíme vám Barboru Bitomskou, která vyučuje chemii a biologii na Mendelově gymnáziu v Opavě. Loňská finalistka soutěže Global Teacher Prize, která hledá a oceňuje inspirativní pedagogy, je také čerstvou držitelkou ocenění Moravskoslezského kraje v kategorii Významná pedagogická osobnost.

Před týdnem 21:17

Ve světě hudby. Setkání s pěvcem, režisérem, skladatelem a pedagogem Jurajem Čiernikem

Juraj Čiernik je zpěvák, skladatel, režisér a pedagog. Jeho hudební záběr je ale hodně široký - od opery, přes muzikál, až po bigbít. A tak se můžete těšit na výlet do světa klasické hudby i na kabaretní pódia.

Před 2 týdny 22:04

Ve všedních dnech je Jana Šimurdová lékařkou, mimo ně se mění na zpěvačku Janu Bastien

Jana Šimurdová dokázala vybudovat kliniku a pověst specialistky na estetickou medicínu a před pár dny jako Jana Bastien pokřtila nové hudební album. Jak vidí svou budoucnost a čeho chce dosáhnout?

Před 2 týdny 21:11

Před lety chtěl zkusit svézt se kamionem na rallye. Dnes patří k nejúspěšnějším závodníkům

Pilot kamionu Tomáš Vrátný je známý například z rallye Dakar nebo Maroko. On sám ale proniká i do dalších sportovních oblastí. Poslechněte si rozhovor o filantropii ve sportu, o motivaci k závodění, o autech i o životě mimo soutěž.

Před 3 týdny 21:14

Začalo to v Opavě, ale pak už se příběh Jany Burkiewiczové odehrával po celém světě

Opavská rodačka Jana Burkiewiczová studovala tanec, ale přesah má do oborů, ve kterých bychom tanec nebo pohyb nehledali. Třeba v galeriích, na přehlídkách designu a podobně.

Před 3 týdny 21:35

Problémy spojené s pěstounstvím. Setkání s rodinnou terapeutkou

Rodinná terapeutka Marie Chrástková se věnuje problémům spojeným s pěstounstvím. Své zkušenosti s touto formou péče nabídne také jedna z jejích bývalých klientek, absolventka vysoké školy Adéla Svojanovská.