Zvídavec Evy Sinkovičové
11. březen 2024

Poslechněte si podcast: V čem se liší alternativní škola od té klasické? Musí se tam děti učit?

Co spojuje všechny alternativní školy a které školy alternativního typu máme v České republice? Další díly podcastu najdete na webu Rádia Junior a v mobilní aplikaci Rádia Junior.

04:27

Zvídavec Evy Sinkovičové

Vydává: Český rozhlas

Každodenní dávka neuvěřitelných zajímavostí ze světa lidí, zvířat, rostlin i věcí. 

Web

Dnes 03:15

Proč se nám při běhu rozvazují tkaničky a co na tom zaujalo vědce?

Vědci našli odpověď! Můžeme rozvazování nějak zabránit? A jak to celé souvisí s DNA? Další díly podcastu najdete na webu Rádia Junior a v mobilní aplikaci Rádia Junior.

Včera 02:48

Co mají společného malá žabka a komiksový hrdina Wolverine?

Čím si vlasatice třásnitá, obyvatelka afrických pralesů, vysloužila přezdívku Wolverine frog? Další díly podcastu najdete na webu Rádia Junior a v mobilní aplikaci Rádia Junior.

Před dvěma dny 03:15

Proč vlci vyjí na měsíc? Možná budete zklamaní

Proč by to dělali? Jak je to s vlky a jejich vytím si povíme v dalším díle podcastu Zvídavec. Další díly podcastu najdete na webu Rádia Junior a v mobilní aplikaci Rádia Junior.

Před třemi dny 02:59

Jak velký byl megalodon a který žralok se mu dnes skoro vyrovná?

Kolik měřil a vážil? Které živočichy lovil? A kdy vyhynul? Další díly podcastu najdete na webu Rádia Junior a v mobilní aplikaci Rádia Junior.

Před třemi dny 04:19

Proč se česká krajina mění?

Jak pomoci naší krajině, aby byla zdravá a krásná? Co zapříčiňuje negativní změny v přírodě? Další díly podcastu najdete na webu Rádia Junior a v mobilní aplikaci Rádia Junior.

Před šesti dny 02:27

Proč se otylce hnědé přezdívá naštvané avokádo?

Pohled na ni každého zaručeně rozesměje. Tahle žabka je zajímavá i tím, že neumí plavat a na hladině se udrží díky tomu, že se nafoukne jako balónek. Další díly podcastu najdete na webu Rádia Junior a v mobilní aplikaci Rádia Junior.

Před týdnem 03:33

Měl by člověk opravdu ujít 10 000 kroků denně, nebo je to mýtus?

Chůze je tím nejpřirozenějším pohybem a jedním z nejúčinějších cvičení. Jsou nějaké chodecké rekordy a víte, co je to švihlá chůze?Další díly podcastu najdete na webu Rádia Junior a v mobilní aplikaci Rádia Junior.

Před týdnem 03:26

Kolik stojí nejdražší mince světa a jaký příběh skrývá?

Jak je zlatá mince Double Eagle stará a odkud pochází? A proč je tak vzácná? Další díly podcastu najdete na webu Rádia Junior a v mobilní aplikaci Rádia Junior.

Před týdnem 02:54

Proč ptáci nejvíc zpívají ráno?

Nechtějí nás tím naštvat a probudit. Má to hned několik důvodů. Některé vás možná překvapí. Další díly podcastu najdete na webu Rádia Junior a v mobilní aplikaci Rádia Junior.

Před týdnem 03:37

Judo je nejlepší sport pro rozvoj dětí a mládeže. Kdo to tvrdí?

Judo v překladu znamená „jemná cesta“. Žáci se učí padat, gymnastiku, ale taky respekt a zdvořilost. Podle organizace UNESCO je to pro děti nejlepší sport. Další díly podcastu najdete na webu Rádia Junior a v mobilní aplikaci Rádia Junior.