Zprávy ze Severu
NejnovějšíDnes

Poslechněte si podcast: Podzimní slavnost se konala v sobotu na zámku Poláky. Nechyběli šermíři ani staročeská jídla

Zámek Poláky poblíž Nechranické přehrady na Chomutovsku pořádal v sobotu 5. října podzimní slavnost.

01:51

Zprávy ze Severu

Vydává: Český rozhlas

Pravidelné zprávy obsahující nejnovější události ze světa, domova a severu Čech.

Web

Před dvěma dny 02:00

Policisté si v Chomutově procvičovali zásah proti neukázněným a agresivním fanouškům

Policisté z pořádkových jednotek několika krajů se 4. října dopoledne sjeli do Chomutova. Na tamním zimním stadionu nacvičovali zásah proti neukázněným a agresivním fanouškům. Ty si zahráli studenti střední školy z Mostu. Cvičení se zúčastnilo 130 policistů, mezi nimi i německé jednotky z Pirny a z Drážďan.

Před dvěma dny 02:08

Ústecký kraj povede koalice hnutí ANO, ODS a hnutí Lepší sever. Bude mít pohodlnou většinu

Na koalici v Ústeckém kraji se dohodlo vítězné hnutí ANO s ODS a hnutím Lepší sever. Oznámil to lídr vítězného hnutí Richard Brabec. V 55členném zastupitelstvu má mít nová koalice pohodlnou většinu 37 mandátů.

Před dvěma dny 01:58

Oprava památníku holocaustu a synagogy v Teplicích je u konce

Památník holocaustu a synagogy v Teplicích je opravený. Lešení zmizelo zhruba po měsíci, přípravy trvaly o něco déle. Vedení města a Židovská obec totiž zjišťovaly, komu památník v Lípové ulici poblíž někdejší synagogy patří.

Před třemi dny 02:04

Děti z vyplavené základní školy v Opavě našly na týden útočiště v račické Labe aréně

Račická Labe aréna u Štětí na Litoměřicku hostí netradiční návštěvu. Na ozdravný pobyt tam dorazila zhruba polovina opavské Základní školy Edvarda Beneše. Kvůli povodním se teď žáci nemají kam vrátit a Ústecký kraj proto škole nabídl týdenní pobyt v tréninkovém středisku zdarma i s dopravou.

Před třemi dny 02:28

Zimní areály v Krušných horách už pomýšlí na zimní měsíce. Připravují i plán údržby běžeckých tratí

I když je teprve podzim, v některých zimních střediscích v Krušných horách už pomýšlejí na zimní přípravu – konkrétně na plán údržby běžeckých tratí. Například na Mostecku budou muset oproti minulým rokům běžkaři počítat se změnami. Ty se týkají například tras v okolí Klínů.

Před třemi dny 02:06

Tým odborníků z ústecké nemocnice zajišťuje umírajícím důstojný život do posledních okamžiků

Před 10 lety, na podzim roku 2014, začal na Ústecku poskytovat služby mobilní hospic. Kromě něj začala fungovat i ambulance paliativní péče. Od minulého roku se z ní stalo samostatné oddělení. Zdravotníci a ošetřovatelé nabízejí služby jak pacientům, tak jejich rodinám.

Před třemi dny 01:57

Koncerty teplické filharmonie se po roce z Krušnohorského divadla vracejí do Domu kultury

V opraveném Domě kultury v Teplicích zahajuje novou sezonu Severočeská filharmonie. První zahajovací koncert tam odehraje 3. října v 19:00. Celou minulou sezonu filharmonie koncertovala v Krušnohorském divadle. Teď už se tepličtí filharmonici zase mohli vrátit na svou scénu.

Před čtyřmi dny 02:00

Na přístupové cestě do Edmundovy soutěsky v Hřensku začali dřevorubci kácet nebezpečné stromy

Edmundovou soutěskou ve Hřensku na Děčínsku se teď rozléhá zvuk motorových pil. Dřevorubci tam začali s kácením 80 nebezpečných stromů.

Před čtyřmi dny 02:01

Domov pro seniory v Mostě zažil společné cvičení hasičů, záchranářů a policie

Ve druhém nejvyšším domově pro seniory v Ústeckém kraji se uskutečnilo společné cvičení hasičů, záchranářů a policistů. V jedenáctipatrové budově v Mostě měl podle scénáře cvičení vypuknout požár. Evakuovat bylo zapotřebí několik klientů domova.