Zprávy z Vysočiny
Před týdnem

Poslechněte si podcast: Restaurátoři zachraňují vzácný interiér hrobky rodu Pallavicini v Jemnici

Do hrobky rodu Pallavicini v Jemnici desetiletí zatékalo, aniž by se někdo staral o její stav. Se záchranou se začalo až před čtyřmi lety. Teď se restaurátoři pokusí zachránit i její vzácný interiér.

02:04

Zprávy z Vysočiny

Vydává: Český rozhlas

Každou hodinu vám přinášíme čerstvé zprávy. Relaci vysíláme vždy v celou hodinu. Zpravodajský maraton ráno doplňujeme krátkým přehledem vždy v půl.

Web

Dnes 01:57

Vytvořit plakát i poradit se smlouvou – dobrovolníci z Hero Clanu pomáhají neziskovým organizacím

Grafik vytvoří plakát nebo právník zkontroluje smlouvu – takové jsou příklady expertních dobrovolníků, kteří pomáhají neziskovým organizacím. Sdružuje je iniciativa Hero Clan, za kterou stojí rodačka z Jihlavy.

Dnes 02:18

Začíná stavba okružní křižovatky na dálničním nájezdu u Jihlavy

Dělníci začali na přivaděči na dálnici D1 u Jihlavy připravovat výstavbu kruhového objezdu. Při jízdě z Jihlavy na Havlíčkův Brod nebo dálnici D1 tak budou muset řidiči zpomalit.

Včera 03:10

Zemědělci pojedou znovu protestovat do Prahy. Do hlavního města se vydají 22. května

Agrární komora spolu s dalšími zemědělskými organizacemi rozhodla o uspořádání dalších protestů. Definitivně místo i termín potvrdili zemědělci na setkání ve Větrném Jeníkově.

Včera 02:14

Rekonstrukce třebíčského zimního stadionu bude stát půl miliardy korun. Městu ale část peněz chybí

V Třebíči už začala demolice vnitřních prostor zimního stadionu. Jeho celková rekonstrukce bude stát půl miliardy korun. Peníze se městu ale shánějí jen velmi obtížně.

Včera 02:13

Na tábor i další aktivity pro děti přispívá rodičům radnice v Chotěboři virtuální měnou

Chotěbořská radnice nabízí rodičům zaplacení poloviny kroužku nebo tábora pro dítě. Maximálně jim poskytne tisíc korun. Příspěvek získají zájemci prostřednictvím virtuální měny.

Před dvěma dny 00:14

V Pacově spadla zeď zámeckého parku na dvě seniorky

Dvě seniorky v Pacově se zranily, když se na ně zřítila část zdi zámeckého parku. Jednu z nich převezla letecká záchranná služba do nemocnice v Českých Budějovicích.

Před dvěma dny 02:19

250 sportovců na Jihlavsku oslavilo konec druhé světové války tradičním Během vítězství

Běh vítězství je už padesátým rokem pro sportovce příležitostí, jak na Vysočině oslavit konec druhé světové války. Ve středu 8. května se na jeho start postavilo 250 běžců.

Před dvěma dny 01:53

Lidé v Česku letos platí vyšší daň z nemovitostí, v Jihlavě až trojnásobek

Oproti loňsku se kvůli vládnímu konsolidačnímu balíčku zvýší skoro dvojnásobně. Na některých místech v Česku budou lidé platit ještě víc.

Před třemi dny 01:47

Potřebujete garáž? Připravte si minimálně půl milionu korun

Šest set tisíc korun. Takovou částku si musíte připravit, pokud si v Česku chcete pořídit garáž. Jejich ceny přitom na rozdíl od jiných nemovitostí nekolísají a dál rostou.

Před čtyřmi dny 02:09

V Chotěboři se senioři sprchují v novém křesle

V chotěbořském domově pro seniory Senecura testují inovativní zařízení na sprchování klientů. Jde o speciální sprchovací křeslo a společnost domov v Chotěboři vybrala k jeho testování jako první ze svých zařízení v Česku.