Zprávy z Vysočiny
Před 2 týdny

Poslechněte si podcast: Na základně v Náměšti nad Oslavou si lidé vůbec poprvé mohli prohlédnout nové americké helikoptéry

Bojové ukázky, vzdušná akrobacie, množství letecké i pozemní techniky. Na vrtulníkové základně v Náměšti nad Oslavou včera po šesti letech uspořádali den otevřených dveří.

01:42

Zprávy z Vysočiny

Vydává: Český rozhlas

Každou hodinu vám přinášíme čerstvé zprávy. Relaci vysíláme vždy v celou hodinu. Zpravodajský maraton ráno doplňujeme krátkým přehledem vždy v půl.

Web

Dnes 02:10

Některými řekami na Vysočině protéká jen třetina vody oproti běžnému květnovému stavu

Na nízkou hladinu vody v některých řekách si stěžují vodáci i rybáři. Odborníci a meteorologové upozorňují, že by se do Česka mohlo vrátit sucho.

Včera 01:57

Nové trysky pro vhánění vzduchu do vody a dmychadla za 27 milionů dostane čistírna v Jihlavě

Čistírna odpadních vod v Jihlavě zahájila obměnu základních částí pro čištění vody. Vymění přístroje a trysky pro vhánění vzduchu do vody.

Včera 02:21

Složité majetkové vztahy komplikují ve Větrném Jeníkově údržbu fotbalového hřiště

Fotbalisté ve Větrném Jeníkově mají problém udržet tamní hřiště a areál ve stavu způsobilém pro hru. Údržbu jim komplikují složité majetkové vztahy. I proto tam trávník občas připomíná spíš oraniště.

Včera 03:17

Ceny energií klesají, už jsou hluboko pod loňským vládním stropem

Česko se dostává z energetické krize, která dva roky hnala ceny do astronomických výšek. Teď naopak klíčoví dodavatelé výrazně zlevňují. Například za plyn ušetří někteří odběratelé až pětinu, klesat budou také platby za elektřinu.

Před dvěma dny 03:34

V prvním kole přijímacích zkoušek se na Vysočině na střední školu dostalo 97% přihlášených deváťáků

Deváťáci už znají své výsledky přijímacích zkoušek na střední školy. Společnost Cermat je dnes zveřejnila ve svém systému Dipsy, kde si můžou rodiče a žáci snadno dohledat, na jakou školu se dostali.

Před dvěma dny 01:55

Jihlavskou Skalkou budou létat disky a kutálet se míče, vzniká tam disc a fotbalgolfové hřiště

V jihlavské místní části Skalka z travnatých ploch čouhají kovové tyče z vyhloubených jamek. Město tam buduje nové discgolfové a fotbalgolfové hřiště. Hotová by měla být do konce května.

Před dvěma dny 01:40

Zásah proti dvěma střelcům s dlouhými zbraněmi v obchodním centru cvičily složky IZS v Jihlavě

V noci na dnešek policie a další složky záchranného systému nacvičovali v obchodním centru v Jihlavě zásah proti dvěma útočníkům. Reagují tak i na prosincové události z filosofické fakulty v Praze.

Před dvěma dny 02:20

Na Základní umělecké školy se hlásí čím dál více dětí. Zájem je hlavně o hudební obory

Základní umělecké školy právě teď přijímají přihlášky ke studiu pro příští školní rok a někde už pořádají i talentové zkoušky, které rozhodují o přijetí žáků.

Před třemi dny 02:16

Brankář polské hokejové reprezentace na mistrovství světa Tomáš Fučík pochází z Třebíče

Je rodilým Čechem a pochází z Třebíče, na hokejovém mistrovství světa ale reprezentuje Polsko. Třicetiletý brankář Tomáš Fučík nedávno vyřešil formality s občanstvím a na šampionátu v Ostravě nosí polský dres.

Před třemi dny 03:05

Ve Žďáře nad Sázavou se roztáčí první kolotoče, začíná jedna z největších poutí v republice

Jedna z největších tuzemských světských poutí - tedy alespoň podle vedení města - právě začíná ve Žďáře nad Sázavou. Roztočí se tam stovka kolotočů a dalších atrakcí a na cestách mezi nimi najdete dvě stovky stánků s občerstvením a suvenýry.