Zprávy z jižních Čech
Dnes

Poslechněte si podcast: Počtvrté v novém tisíciletí zaplavila Putim na Písecku voda. Dostala se i do několika domů

Zaplavené louky, pole, náhon a bohužel i lidská obydlí. Povodněmi už několikrát zkoušenou Putim na Písecku opět obklopila voda. Ta se dostala i do obytných částí tří domů. Během čtvrtka se do nich snad obyvatelé konečně podívají, aby zkontrolovali škody.

02:20

Zprávy z jižních Čech

Vydává: Český rozhlas

Pravidelné zpravodajské bloky obsahující ty nejnovější události a zajímavosti z jihu Čech.

Web

Dnes 34:39

Debata: Občanská demokratická strana, JIHOČEŠI 2012, Česká pirátská strana

Do debaty moderátora Filipa Černého přišli diskutovat Martin Kuba (Občanská demokratická strana), Pavel Hroch (JIHOČEŠI 2012) a Josef Soumar (Česká pirátská strana).

Dnes 33:05

Debata: SPD, Trikolora a PRO, STAČILO!, Spolu pro lidi a krajinu

Do debaty moderátora Filipa Černého přišli diskutovat Jan Kadlec (SPD, Trikolora a PRO), Kateřina Jirousová (STAČILO!) a Pavla Setničková Nováková (Spolu pro lidi a krajinu).

Dnes 30:01

Debata: Jihočeská veřejnost, ANO 2011, PŘÍSAHA občanské hnutí

Do debaty moderátora Filipa Černého přišli diskutovat Bohumil Komínek (Jihočeská veřejnost), Roman Kubíček (ANO 2011) a Milan Šírek (PŘÍSAHA občanské hnutí).

Dnes 31:45

Debata: Společně pro jižní Čechy, Sociální demokracie, STAROSTOVÉ pro Jihočeský kraj

Do debaty moderátora Filipa Černého přišli diskutovat Pavel Klíma (Společně pro jižní Čechy - TOP 09, KDU-ČSL, Tábor 2020), Tomáš Polanský (Sociální demokracie) a Jaroslava Martanová (STAROSTOVÉ pro Jihočeský kraj).

Dnes 03:05

Lidé v Plavu postupně odčerpávají vodu ze zatopených sklepů, vedení obce začíná sčítat škody

V jedno velké jezero se na několik dní proměnil střed obce Plav na Českobudějovicku. Hladina řeky Malše teď postupně opadává, lidé odklízí nánosy bahna a odčerpávají vodu ze sklepů. Voda se valila obcí a podmáčená půda poškodila vzrostlé stromy. Vedení začne sčítat škody.

Dnes 02:03

Do pomoci po ničivých povodních se naplno zapojili pracovníci charity, teď hlavně rozváží vysoušeče

Vysoušeče, dezinfekci nebo hygienické potřeby rozvážejí teď pracovníci charity po celém Jihočeském kraji. Vyjíždějí do míst, kde lidé začali odklízet následky ničivých povodní.

Včera 02:47

Symbolem povodní v Roudném se stala slunečnice. Lidé kontrolovali, jestli je stále nad vodou

Povodňová situace na jihu Čech už se snad konečně v dobré obrací. Naději si lidé udržovali různým způsobem, například v Roudném u Českých Budějovic si jako symbol našli slunečnici.

Včera 02:49

Velká voda stále ohrožuje Veselí nad Lužnicí. Hasiči čistí kanalizaci a jsou připraveni na evakuaci

Protipovodňové stěny a pytle s pískem jsou stále vidět ve Veselí nad Lužnicí na Táborsku. Evakuační pohotovost nekončí. Město je připravené na příchod povodňové vlny z rybníku Rožmberk, který už od úterý přetéká bezpečnostním přelivem.

Včera 03:37

Hladiny většiny řek na jihu Čech setrvale klesají. Problematická ještě může být situace na Lužnici

Po týdnu od prvních varovných výstrah meteorologů si většina lidí na jihu Čech může konečně oddechnout. Hladiny většiny toků setrvale klesají a podle meteorologů by minimálně do konce tohoto týdne mělo být slunečné počasí.