Zprávy pro Plzeňský kraj
Před 2 týdny

Poslechněte si podcast: Letiště Aeroklubu Plasy přivítalo tisíce návštěvníků na dechberoucí letecké show

Den ve vzduchu má za sebou sobotní část. Tisíce návštěvníků viděly průlety armádních stíhacích letounů JAS-39 Gripen nebo akrobatického pilota, mistra světa Martina Šonku.

17:52

Zprávy pro Plzeňský kraj

Vydává: Český rozhlas

Nejnovější informace o dění v regionu, doma, ve světě a ve sportu. Součástí jsou i dopravní zprávy.

Web

Včera 03:02

Ovocnáři sčítají škody po jarních mrazech, někteří přišli prakticky o celou úrodu

Jen zhruba pětinovou úrodu ovoce budou mít letos pěstitelé v Česku. Můžou za to silné jarní mrazy. Ovocnáři teď čekají, jaké dostanou kompenzace.

Včera 02:53

Klatovy zvou na Den letiště Josefa Hubáčka

Klatovské letiště Josefa Hubáčka se v sobotu 11. května otevře veřejnosti. Na své si přijdou milovníci historie i současných leteckých sportů a program celodenní akce nezapomíná ani na děti.

Před dvěma dny 04:10

Tipy na víkend v Plzeňském kraji: Plzeňský festival stepu, Majáles, Sochy v ulicích

Tento víkend žije Plzeň Festivalem stepu a koná se také Majáles. Možná zamíříte za Karlem IV. na hrad Velhartice nebo na zahájení turistické sezóny do Klatov. Podívejte se na naše tipy a pozvánky.

Před dvěma dny 03:02

V Klatovech zakotvil Legiovlak s ukázkou života legionářů

Co to byla těpluška? Jak byl vybavený zdravotnický vagón a co všechno měli ve vlaku českoslovenští legionáři při své cestě napříč Transsibiřskou magistrálou? I na tyto otázky odpoví výstava v Legiovlaku, který křižuje naši republiku. Až do neděle 12. května má zastávku v Klatovech.

Před dvěma dny 02:47

V Plzni začala demolice „skleněného pekla“, na jeho místě vznikne obchodní centrum

Plzeň se konečně zbaví jedné z ostudných staveb. Na Rokycanské třídě totiž soukromý investor začal demolovat bývalý sedmipatrový autosalon Carimex.

Před třemi dny 02:53

Tachov spustil informační aplikaci pro Ukrajince

Podle odhadů žijí teď v Tachově více než čtyři tisíce Ukrajinců. Tamní radnice chce, aby se zapojili do dění ve městě. Informace o jejich právech, povinnostech nebo pořádaných akcích k nim vedení města nově posílá v ukrajinštině přes aplikaci Munipolis.

Před čtyřmi dny 03:01

Mrtník po 25 letech znovu otevírá mateřskou školu

V první polovině května letos probíhají zápisy do mateřských škol. Třeba v obci Mrtník na severním Plzeňsku otevřou školku po 25 letech.

Před čtyřmi dny 02:28

Česko čekají volby do Evropského parlamentu, vedení obcí shání lidi do komisí

Letos čekají Česko dvoje volby. Na podzim krajské a už za měsíc budeme vybírat z kandidátů do Evropského parlamentu. Města a obce už proto začaly shánět lidi do volebních komisí. Své zástupce v nich mohou mít i kandidující strany.

Před čtyřmi dny 00:44

Vzpomínkový akt Díky, Ameriko! ukončil Slavnosti svobody

Díky za svobodu, je potřeba ji stále chránit. To je hlavní poselství, které zaznělo při vzpomínkovém aktu Díky, Ameriko!, který v pondělí v podvečer 6. května zakončil Slavnosti svobody 2024. Přihlížely mu stovky lidí a účastnili se ho vzácní hosté – potomci amerických a belgických veteránů, kteří v květnu 1945 osvobozovali Plzeň.

Před pěti dny 02:59

Dobrovolní hasiči ze Žichlic mají novou zbrojnici

Dobrovolní hasiči ze Žichlic na severním Plzeňsku mají k dispozici novou moderní zbrojnici. Její součástí je třeba speciální komín s hodinami.