Zprávy pro Plzeňský kraj
Před týdnem

Poslechněte si podcast: Celníci a policisté kontrolují nákladní auta a dodávky na novém dohledovém bodě u Přeštic

Nedaleko Přeštic je na silnici 1/20 první takzvaný dohledový bod v Plzeňském kraji. Vytipované kamiony a dodávky tam budou navádět celníci a policisté. K dispozici mají prostor pro odstavení 12 aut. Například celníci tam mohou za pomocí rentgenu kontrolovat převážené zboží.

02:51

Zprávy pro Plzeňský kraj

Vydává: Český rozhlas

Nejnovější informace o dění v regionu, doma, ve světě a ve sportu. Součástí jsou i dopravní zprávy.

Web

Včera 00:47

Den otevřených dveří Českého rozhlasu Plzeň je opět tady

V sobotu 18. května 2024 pro vás otevíráme budovu Českého rozhlasu Plzeň. Zveme na prohlídku rozhlasového zákulisí, na setkání s lidmi, které znáte z vysílání a na bohatý program. Těšíme se na vás mezi 10. a 16. hodinou.

Včera 02:56

Vypukly státní maturity, nad matematikou vítězí angličtina

Na středních školách začaly státní maturity. Ve čtvrtek 2. května na studenty čekaly didaktické testy z matematiky a angličtiny. Jak maturitní den vypadal na Střední škole zemědělské a potravinářské v Klatovech?

Včera 04:42

V Česku roste počet sebevražd

Možná si ještě pamatujete na nedávný tragický případ školačky ze Stříbra, kterou policisté našli po dvou dnech mrtvou. Případů, kdy se lidé rozhodnou skoncovat s vlastním životem bohužel přibývá a týká se to i Plzeňského kraje.

Před dvěma dny 03:57

Tipy na víkend: Slavnosti svobody, Šumivý máj v Lobezském parku, Chotěšovský festival vína

Tento víkend je ve znamení oslav konce 2. světové války. Nejen Plzeň žije Slavnostmi svobody, nejrůznější oslavy probíhají po celém kraji. Podívejte se na naše tipy a pozvánky.

Před dvěma dny 02:44

Plzeňská lesní školka si pořídila vlastní loď

Slyšeli jste někdy o školce, která má vlastní loď? Lesní školka V Zahrádce v Plzni si pořídila pramici a v úterý 30. dubna ji, společně s dětmi, poprvé otestovala.

Před čtyřmi dny 03:01

Klatovská nemocnice otevřela nový pavilon dialyzačního střediska

Klatovská nemocnice má k dispozici nový pavilon dialyzačního střediska. Dosud sídlilo v jedné z nejstarších budov areálu nemocnice, která už nevyhovovala dispozičně, kapacitně ani vzhledově.

Před čtyřmi dny 02:56

Na Lochotíně se koná osvětový den o práci porodních asistentek

Porodní asistentky mohou být užitečné nejen při porodu. Péči o ženské zdraví nabízí v každém věku – od první menstruace až po menopauzu. Všechna tato témata připomene 3. května v parku u bazénu na Lochotíně v Plzni akce „Oslavte ženské zdraví s porodními asistentkami".

Před pěti dny 03:01

Rokycanské koupaliště se už chystá na novou sezónu, letos slaví 90. výročí

Rokycany připravují městské koupaliště na sezónu. Během tří týdnů se do něj napustí 24 tisíc kubíků vody.

Před pěti dny 03:01

Na vrchu Prácheň můžete zažít novou pátrací hru

Vydat se na procházku na nějaké hezké místo a cestou se pobavit a zároveň se o daném místě i něco dozvědět. Tak přesně to nabízí nová pátrací hra, kterou otevřel spolek Prácheň žije.

Před týdnem 17:52

Letiště Aeroklubu Plasy přivítalo tisíce návštěvníků na dechberoucí letecké show

Den ve vzduchu má za sebou sobotní část. Tisíce návštěvníků viděly průlety armádních stíhacích letounů JAS-39 Gripen nebo akrobatického pilota, mistra světa Martina Šonku.