Zprávy pro Liberecký kraj
Před týdnem

Poslechněte si podcast: Do školy v sobotu? Lidé dnes můžou přijít ochutnat kuchyni žáků lomnické střední školy

Nejen do školní restaurace zve už od pátku 26. dubna lomnická střední škola. Její žáci předvádějí, co se naučili ve svých oborech. A to nejen gastronomických, ale i v oboru cestovní ruch. Škola se může pochlubit řadou úspěchů, program v sobotu 27. dubna začíná o půl jedenácté dopoledne.

05:22

Zprávy pro Liberecký kraj

Vydává: Český rozhlas

Vysíláme pro Vás aktuální zprávy z regionu, domova i ze světa. Dozvíte se i sportovní výsledky, informace o počasí a dopravní situaci.

Web

Dnes 02:16

V Jablonci nad Nisou je letos víc sdílených kol, lidé je budou moct využívat i příští rok

Do práce, do školy, nebo jenom tak na vyjížďku. Lidé v Jablonci nad Nisou můžou i v roce 2024 využívat sdílená kola. Magistrát podepsal s firmou Next bike smlouvu na dva roky. Jak půjčování kol funguje, zjišťovala redaktorka Kateřina Hartmanová.

Včera 02:56

Poslední den války ještě na Českolipsku padaly bomby. Vzpomínal na to Rudolf Hais z Nového Boru

Připomínáme 79 let od konce 2. světové války. 8. května 1945 ale na řadě míst ještě padaly bomby, například na Českolipsku. Rudolf Hais z Nového Boru prožil konec války jako osmiletý kluk. Na poslední momenty okupace zavzpomínal s redaktorkou Ivanou Bernáthovou.

Včera 02:04

Pořadatelé libereckého festivalu Anifilm udělili první ocenění, dvě hlavní ceny vyhrál jeden film

Mezinárodní festival animovaných filmů Anifilm v Liberci zná vítěze národní soutěže. Oceněné v šesti kategoriích soutěže Český obzor organizátoři vyhlásili na slavnostním zahájení přehlídky v úterý 7. května večer.

Před dvěma dny 02:49

Problémy na stavbách v realizaci firmy Brex. Z některých odešla, jiné nezahájila

V ohrožení jsou některé stavební zakázky, které vysoutěžila firma Brex z Liberce. Z některých rozdělaných staveb v regionu odvezla materiál a stáhla dělníky. Jenom pro Liberecký kraj firma zajišťovala 16 stavebních akcí.

Před dvěma dny 02:25

Skiareál v Bedřichově má nového majitele, středisko v oblíbené lokalitě zřejmě čekají změny

Tělovýchovná jednota Bižuterie prodala část střediska novému investorovi. Proč středisko nekoupila obec a jaké jsou případné plány s areálem do budoucna, zjišťovala redaktorka Johana Tománková.

Před dvěma dny 02:53

Přípojka ke každému domu. Ve Václavicích budou mít vodovod, teď si lidé pitnou vodu kupují

I díky penězům z Polska postaví Hrádek nad Nisou vodovod ve Václavicích. Teď jsou tamní obyvatelé odkázáni na vodu ze studní. Vlivem sucha a těžby uhlí v sousedním polském dole Turów tam ale hladina spodní vody klesá.

Před třemi dny 02:26

Obyvatelé České Lípy se mohou zapojit do plánu rozvoje města. Radnice spustila sérii anket

Město Česká Lípa zjišťuje spokojenost obyvatel s dopravou, vzděláváním nebo sociálními službami. Po celý květen mohou lidé na webu města vyplňovat postupně zveřejňované ankety. Výstup z průzkumu bude jedním z podkladů připravovaného rozvojového plánu města.

Před čtyřmi dny 02:52

Jak to vypadá pod libereckým Sokolovským náměstím? Podzemí je přístupné jednou za měsíc

Každou první sobotu v měsíci si můžou zájemci během turistické sezóny projít s průvodcem kryt civilní obrany v Lucemburské ulici v Liberci. První letošní prohlídka se konala 4. května.

Před pěti dny 02:07

Krajina civilizace tří autorů spojených s regionem je k vidění v Galerii Nisa Factory

Tvorbu Jiřího Dostála, Jiřího Nepasického a Jana Vančury představuje Galerie Nisa Factory v Jablonci nad Nisou.

Před pěti dny 03:55

Hasiči Libereckého kraje slaví s Floriánem. Otevřeli dveře zvědavcům

Dnes je svátek svatého Floriána, patrona hasičů. Také hasiči v našem kraji proto ve svých stanicích otevřeli dveře a pozvali zájemce. Jednou ze stanic, která pořádá Den otevřených dveří, je v Jablonném v Podještědí.