• Podcasty
  • Zprávy pro Královéhradecký kraj
Zprávy pro Královéhradecký kraj
NejnovějšíDnes

Poslechněte si podcast: Královéhradecký kraj postupně dává dohromady seznam všech škod způsobených velkou vodou v regionu

Královéhradecký kraj a některá města a obce v něm sčítají škody po víkendových povodních. Voda po deštích neničila v našem regionu tolik jako na Moravě, ve Slezsku nebo v jižních Čechách, ale i tak bude teď potřeba opravovat, stavět nové a především na to všechno hledat peníze. Podrobnosti zjišťoval reportér Tomáš Lörincz.

02:42

Zprávy pro Královéhradecký kraj

Vydává: Český rozhlas

Pravidelné zprávy obsahující nejnovější události ze světa, domova a východu Čech.

Web

Dnes 02:15

Krkonošská Jilemnice se připojila k Evropskému týdnu mobility. Heslem je „Náš společný prostor“

Evropský týden mobility je tradiční zářijová akce, která má pomoci hledat a nabízet řešení problémů dopravy a životního prostředí. Lidé si obvykle vyzkouší alternativní způsoby dopravy a různé pohybové aktivity. Na jilemnickém Týdnu mobility spolupracují s městským úřadem i místní sportovní spolky a na stadionu díky atletům letos přibyli i „Rodinkáři na ovále“.

Dnes 02:10

Motocyklista Marek Červený se zapsal do historie evropského šampionátu závodů na přírodních okruzích

Motocyklový evropský šampionát závodů na přírodních okruzích byl plný emocí až do posledního závodu. A součástí dramatu byl také hořický motocyklový závodník Marek Červený, který měl velkou šanci zapsat se do historie tohoto sportu. Jako první jezdec totiž dokázal vyhrát v jedné kategorii evropský šampionát hned třikrát v řadě.

Včera 02:02

Do Špindlerova Mlýna se po velké vodě opět vrací turisté. Hotely a restaurace jsou znovu otevřené

Hrozba velké vody, neustávající srážky, silný vítr. Špindlerův Mlýn má za sebou perné dny. Městu hrozilo odříznutí od okolí, protože most, který se opravuje, ohrožovala vysoká hladina Labe a velký průtok. Díky obětavé práci všech složek integrovaného záchranného systému, Povodí Labe, města a také spolupráci místních se podařilo situaci ustát.

Včera 00:17

Mezi Sadovou a Hradcem Králové začala stavba dalšího úseku dálnice D35. Hotovo má být v roce 2026

U Sadové začala stavba dalšího úseku dálnice D35. Ta po dokončení propojí Moravu s Hradcem Králové a Jičínem. Sedm a půl kilometru dlouhý úsek nedaleko Hradce Králové má být podle mluvčího Ředitelství silnic a dálnic Jana Rýdla hotový v roce 2026.

Včera 04:29

Průzkumníky na Labi v Hradci mohou vystřídat tři koně. Michal Gabriel rád prožívá příběhy svých soch

Sochy Průzkumníků jsou ve skladu jedné z kaváren v Hradci Králové. Organizátoři výstavy je z bezpečnostních důvodů uklidnili před extrémními srážkami. Jestli se na řeku ještě vrátí, zatím zůstává otázkou. Původně měli být na Labi do konce listopadu, ale instalace pomocí kotev je velmi náročná, takže zatím o termínu konce výstavy nebylo rozhodnuto.

Před dvěma dny 03:24

Už se organizuje pomoc pro zatopené oblasti, nejen v Královéhradeckém kraji. Co je nejvíc zapotřebí?

Milionové škody po povodních jsou na severní Moravě, na Liberecku, v jižních Čechách, v Královéhradeckém kraji hlásí největší poničení Broumovsko. Co lidé v těchto oblastech nejvíce potřebují? To zjišťovala redaktorka Kateřina Kohoutová.

Před dvěma dny 00:18

Potravinová banka a Oblastní charita z Hradec Králové organizují sbírku pro lidi postižené povodněmi

V Hradci Králové začíná sbírka potravin pro lidi postižené povodněmi. Organizují ji Potravinová banka a Oblastní charita z Hradec Králové. Až do pátku je možné nosit potraviny v odpoledních hodinách buď do Obchodního centra FUTURUM v Hradci Králové nebo kdykoliv během dne do Skladu potravinové banky ve Dvorské ulici.

Před dvěma dny 02:31

Do Hradce Králové se vrací studenti vysokých škol. Koleje hlásí na začátku akademického roku plno

Vysokoškolské koleje v Hradci Králové mají před začátkem nového akademického roku plno. Na koleje Na Kotli a Palachova, které využívají nejen studující Univerzity Hradec Králové, ale také budoucí lékaři a farmaceuti z Univerzity Karlovy, se už po prázdninách nastěhovali první z nich. Ceny ubytování zůstávají stejné, zázemí se ale postupně proměňuje k lepšímu.

Před třemi dny 03:18

Povodňové nebezpečí na východočeských řekách nekončí. Výjezdy hasičů se už počítají ve stovkách

Déšť nad východem Čech zatím neustává. Výjezdy hasičů a záchranářů se od počátku povodňové situace počítají už ve stovkách a nebezpečí není stále zažehnané. V regionu napršelo v posledních dnech tolik vody, že stále není možné odvolat všechny výstrahy a varování. Podrobnosti a aktuální data shromáždil do vysílání redaktor David Macháček.