Zprávy ČRo Ostrava
Dnes

Poslechněte si podcast: Debata: ANO 2011, REFERENDUM - Hlas Lidu, Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT

Do debaty Richarda Piskaly přišly diskutovat Šárka Šimoňáková (ANO 2011) a Gina Horylová (REFERENDUM - Hlas Lidu).

25:30

Zprávy ČRo Ostrava

Vydává: Český rozhlas

Vše, co byste měli vědět o dění v Moravskoslezském kraji. Aktuální a ověřené informace vám přinášíme každou hodinu po celý týden.

Web

Dnes 27:53

Debata: Česká pirátská strana, občanské hnutí Přísaha, Švýcarská demokracie

Do debaty Richarda Piskaly přišli diskutovat Radek Macháč (občanské hnutí Přísaha) a Tomáš Raždík (Švýcarská demokracie).

Dnes 30:42

Debata: Moravané, ČSSD A NEZÁVISLÉ OSOBNOSTI, SOCDEM

Do debaty Richarda Piskaly přišli diskutovat Ondřej Hetmánek (Moravané), Petr Gawlas (ČSSD A NEZÁVISLÉ OSOBNOSTI) a Svatopluk Němeček (SOCDEM).

Dnes 36:49

Debata: STAČILO!, SPD Trikolora a PRO, Starostové a Osobnosti pro kraj, Spolu MSK

Do debaty Richarda Piskaly přišli diskutovat Ivan Strachoň (STAČILO! – koalice KSČM a ČSNS), Jan Síla (SPD Trikolora a PRO) a Ivo Vondrák (Starostové a Osobnosti pro kraj).

Dnes 01:12

Provozovatel kina v Opavě přišel o cennou sběratelskou techniku, pojistka mu nepomůže

Uzavřená pojistka pro případ záplav. To je pro spoustu lidí v těchto dnech důležitá věc. Současně s likvidací následků povodní se snaží získat od pojišťoven nějakou pomoc. Problém je ale třeba v případě, kdy voda vzala věci, u kterých se hodnota vyčíslit nedá. Jako třeba ve vytopeném opavském kině.

Dnes 00:18

Prezident Petr Pavel navštívil zatopené oblasti v kraji. Ocenil solidaritu mezi lidmi

Obnova povodněmi poškozených míst potrvá podle prezidenta Petra Pavla až roky. Vláda podle něj musí obcím pomoci. V úterý navštívil Bohumín, Opavu, Krnov, Mikulovice a Jeseník. Cestu předem neavizoval, aby nezatěžoval složky integrovaného záchranného systému.

Včera 01:28

Třebovická teplárna připravuje postupné obnovení dodávek tepla a teplé vody

Obyvatelé Ostravy jsou kvůli povodni stále bez tepla a teplé vody. Aspoň pro některé by to ale mělo dneškem skončit. Tamní elektrárna a teplárna v Třebovicích by mohla obnovit dodávky do prvních domácností.

Včera 00:18

Okresní soud v Karviné propustil z vězení žháře z Vítkova Jaromíra Lukeše

Soud v Karviné pustil na svobodu Jaromíra Lukeše, který si odpykával dvaadvacetiletý trest za žhářský útok na romskou rodinu ve Vítkově. Při požáru v roce 2009 utrpěla tehdy dvouletá Natálka popáleniny na 80 procentech těla.

Včera 02:01

Hasiči odčerpávají vodu ze zaplavené ostravské Nové Vsi

Velkokapacitní čerpadla hasiči nasazují hasiči v ostravské Nové Vsi. Snaží se znovu spojit vodou rozdělenou městskou část. Lidé tam zatím domů nemůžou. I když hladiny řek klesají, problém dělá spodní voda.

Před dvěma dny 01:34

Tilečkovým poničila řeka dům i před 27 lety. Dnes doufají, že na opravy budou mít dost sil

Jan a Pavla Tilečkovi z ostravské Staré Bělé se s povodněmi potýkali už v roce 1997. Dnes už jsou oba v důchodovém věku a Českému rozhlasu vypověděli, že s následky letošní velké vody se vypořádávají mnohem hůře. Jejich pečlivě udržovaný domov a zahradu zalila rozvodněná Odra.