Zprávy ČRo Olomouc
Před týdnem

Poslechněte si podcast: Přechodu pro chodce v přerovské ulici Bratří Hovůrkových hrozí zrušení. Neodpovídá platným normám

Vedení Přerova nesouhlasí se zrušením frekventovaného přechodu pro chodce přes silnici první třídy v ulici Bratří Hovůrkových. Správní řízení o tom vede olomoucký krajský úřad, protože přechod neopovídá planým normám. Zástupci města se obávají o bezpečnost chodců včetně školáků, kteří přechod využívají.

02:08

Zprávy ČRo Olomouc

Vydává: Český rozhlas

Vše, co byste měli vědět o dění v Olomouckém kraji. Aktuální a ověřené informace vám přinášíme každou hodinu po celý týden.

Web

Včera 00:13

Průjezd centrem Olomouce zkomplikují opravy dlažby na třídě Svobody

Pracovníci olomouckých technických služeb v pondělí začnou na třídě Svobody s předlážděním úseku od přechodu u tramvajových zastávek na náměstí Národních hrdinů po křižovatku s Vančurovou ulicí.

Včera 00:16

Vedení Grygova chystá přestavbu bývalé školky na komunitní centrum a prodejnu potravin

Samospráva Grygova na Olomoucku chce investovat s pomocí dotací do přestavby budovy bývalé mateřské školy v obci.

Před dvěma dny 07:43

Když soutěže plní sny. Posluchačka nadchla rodiče, kteří návštěvou opery Nabucco oslavili 35. výročí

Dva lístky na operu Nabucco v nastudování Moravského divadla v Olomouci vyhrála naše posluchačka Kristýna, která zavolala do vysílání Ditě Vojnarové. Výhru pak darovala svým rodičům. Dárek dostali k 35. výročí manželství.

Před dvěma dny 03:29

Samolepka, která nese kus historie. Den otevřených dveří nabídne i komentovanou procházku za uměním

V sobotu se otevřou dveře Českého rozhlasu Olomouc v Pavelčákově ulici, kde rádi přivítáme zájemce o naše vysílání a o to prohlédnout si naši rozhlasovou budovu. Kromě toho se zájemci mohou připojit ke speciální procházce, kterou pořádá galerista David Voda a která povede od budovy Českého rozhlasu Olomouc do Rub gallery na výstavu Slavoj Kovařík fade out.

Před třemi dny 00:24

V olomouckém Slavoníně začal samosběr jahod. Jaká bude úroda po jarních výkyvech počasí?

Na samosběr jahod od čtvrtka můžou vyrazit lidé do olomoucké městské části Slavonín. Letos začal o několik týdnů dřív než v minulých letech.

Před čtyřmi dny 02:00

Pacientky porodnice olomoucké fakultní nemocnice budou mít komfortnější zázemí. Chystá se oprava

Zástupci porodnice olomoucké fakultní nemocnice zveřejnili na svém webu zprávu, ve které vyvrací fámu o omezení či uzavření porodnického oddělení. To se sice kvůli opravám v létě přesune do náhradních prostor, na provoz oddělení to ale nebude mít podle zdravotníků dopad.

Před pěti dny 05:37

Divadelní Flora má pro mě zajímavou mikroflóru, říká režisér Michal Hába. Představí dvě inscenace

Až do 20. května máte možnost navštívit některé z představení 27. ročníku mezinárodního festivalu Divadelní Flora. Kromě zahraničních souborů zahrají na festivalu také soubory české.

Před pěti dny 02:02

Kontrolují úniky tepla nebo investují do nového osvětlení. Ve firmách dál řeší úsporná opatření

Mnohé firmy z Olomouckého kraji stále pociťují dopady energetické krize. Situace se sice postupně zklidňuje, náklady na energie jsou ale pro podniky pořád mnohonásobně vyšší než před rokem 2022. I to je jeden z důvodů, proč pokračují v úsporných opatřeních, které předloni zavedly.

Před pěti dny 02:20

Chybí moderní atrakce či solární ohřev vody. Koupaliště v Čechách na Přerovsku je i tak oblíbené

Na koupališti v Čechách na Přerovsku pomalu finišují přípravy na novou sezonu. Letošní bude pro obec, která areál vlastní, zvlášť významná. Koupaliště totiž slaví 50 let od svého otevření.

Před týdnem 02:01

Ve vojenském prostoru Libavá se koná jedno z největší společných cvičení českých a amerických vojáků

Jedno z největších společných cvičení českých a amerických vojáků se odehrává v těchto dnech ve vojenském prostoru Libavá na Olomoucku.