Zprávy ČRo Olomouc
NejnovějšíDnes

Poslechněte si podcast: Debata: SPR-RSČMS, Spojenci24 s vámi, SPD, Trikolora, PRO a Svobodní

Do debaty Jiřího Matějů přišli diskutovat Pavel Mužný (Sdružení pro republiku – Republikánská strana Čech, Moravy a Slezska), Ivo Slavotínek (Spojenci24 s vámi (KDU-ČSL, TOP 09, Strana zelených, Nestraníci)) a Pavel Jelínek (SPD, Trikolora, Pro a Svobodní).

31:13

Zprávy ČRo Olomouc

Vydává: Český rozhlas

Vše, co byste měli vědět o dění v Olomouckém kraji. Aktuální a ověřené informace vám přinášíme každou hodinu po celý týden.

Web

Dnes 34:37

Debata: ANO 2011, Piráti s podporou ProOlomouc, Společně pro Přerov, Naše Litovelsko a Starostové

Do debaty Jiřího Matějů přišli diskutovat Ladislav Okleštěk (ANO 2011), Martin Šmída (Piráti s podporou ProOlomouc, Společně pro Přerov, Naše Litovelsko) a Josef Suchánek (STAROSTOVÉ PRO OLOMOUCKÝ KRAJ).

Dnes 30:43

Debata: Občanská demokratická strana, Koruna Česká, Moravané, Hlas pro náš kraj

Do debaty Jiřího Matějů přišli diskutovat Dalibor Horák (Občanská demokratická strana), Pavel Andrš (Koruna Česká (monarchistická strana Čech, Moravy a Slezska)) a Pavel Šaradín (Hlas pro náš kraj, koalice SOCDEM a SproK). Ctirad Musil (Moravané) nabídku na účast v debatě nevyužil a ani za sebe nevyslal žádného zástupce.

Dnes 02:59

Plující klavír, žíněnky či hospodský stůl. Škola v České Vsi na Jesenicku počítá škody po povodních

V České Vsi na Jesenicku voda zdevastovala taky základní školu. Poničených je všech pět pavilonů, jídelna se katastrofě vyhnula asi o tři centimetry. V koridoru školy voda vystoupala do výšky více jak metr a půl a zanechal po sobě nánosy bahna. Hned, jak to bylo možné, začalo několik desítek dobrovolníků z celého Česka s úklidem a likvidací škod.

Dnes 00:39

Plovárna v Hranicích je uzavřená, zaplavila ji rozvodněná Bečva. Jak dlouho potrvají opravy?

Městská plovárna v Hranicích na Přerovsku bude minimálně měsíc zavřená. Do strojovny sportoviště totiž natekla voda z rozvodněné Bečvy. V provozu zůstává jen vana pro novorozence a fit centrum.

Včera 03:41

Sbalili jsme si batůžky a odjeli k rodičům, sousedé zůstali aneb evakuace Lhoty nad Moravou

Kvůli povodním byli lidé evakuováni a mnozí stále čekají v evakuačních centrech na pomoc. V noci na pondělí se evakuace týkala i Lhoty nad Moravou, části obce Náklo. Jak probíhala příprava na evakuaci, přiblížila místní obyvatelka Vendula Jurečková.

Včera 01:58

Povodně nezastavily přípravy voleb. Z Olomouce už se vybavení rozváží do volebních místností

V Olomouci odstartovala příprava na víkendové volby. Budeme v nich vybírat nové krajské zastupitele a v některých částech Česka také senátory. Ze skladu magistrátu na okraji Olomouce už úředníci od začátku týdne vozí vybavení do volebních místností.

Včera 03:38

Charita Olomouc zahájila sbírku na pomoc obětem povodní, otevřela nové sběrné místo

Charita Olomouc vyhlásila materiální a potravinovou sbírku ve spolupráci s Potravinovou bankou Olomouckého kraje. Ve Chválkovicích otevřela nové re-use centrum na Selském náměstí, které slouží jako sběrné místo pro pomoc lidem zasaženým povodněmi, uvedl ředitel Charity Olomouc Petr Prinz.

Před dvěma dny 00:35

Vojáci z Olomouce vyjeli na pomoc povodněmi zasaženému Jeseníku

Armáda posílá stovky vojáků do povodněmi zasažených oblastí. Schválila to vláda. Konkrétně do Jeseníku v úterý v poledne zamířil vojenský konvoj ženistů z Olomouce.

Před dvěma dny 02:58

Voda v Olomouci Chomoutově se vylila do některých ulic, na Nových Sadech zaplavila úsek silnice

Hladina řeky Moravy v Olomouci-Nových Sadech dnes už stagnuje. V 6 hodin dosahovala 492 centimetrů a o čtyři hodiny později měla 488 centimetrů, což je zhruba půl metru nad stavem ohrožení.