• Podcasty
  • Zprávy Českého rozhlasu Střední Čechy
Zprávy Českého rozhlasu Střední Čechy
NejnovějšíDnes

Poslechněte si podcast: TIPY NA VÍKEND: Samhain na zámku Nižbor nebo Svatohavelské posvícení ve skanzenu Kouřim

Užijte si víkend s našimi tipy na zajímavé akce.

04:28

Zprávy Českého rozhlasu Střední Čechy

Vydává: Český rozhlas

Aktuální zprávy ze středních Čech.

Web

Včera 02:36

Pražští letečtí záchranáři dostali po desítkách let novou základnu v areálu ruzyňského letiště

Byli unikátem na území tehdejšího Československa a po více jak 37 letech od prvního vzletu nyní letečtí záchranáři, kteří k pacientům vyrážejí z areálu Letiště Praha, získávají novou základnu. Vyhovující zázemí posádkám poskytne moderní modulární řešení, které splňuje zvýšené bezpečnostní nároky vzhledem k umístění ve střežené SRA zóně mezinárodního letiště.

Před dvěma dny 02:26

Rybáři začali s výlovem Žehuňského rybníka. S velikostí kaprů jsou spokojeni a jejich cenu nezvýší

Milovníci ryb si můžou v těchto dnech nakoupit čerstvé kapry. Začalo totiž období podzimních výlovů. Rybáři v těchto dnech pracují například u Žehuňského rybníka, který je největším rybníkem ve Středočeském kraji a devátým největším v Česku. Je také zároveň přírodní památkou.

Před třemi dny 01:55

Na pražský Průmyslový palác se vrátila hodinová věž. Do původní podoby se dostávají i další části

Rekonstrukce Průmyslového paláce na Výstavišti dospěla do zlomové fáze, kdy se v úterý 15. října 2024 na své původní místo přesunula hodinová věž, která je nejvýraznějším prvkem historického objektu. Postupně se navrací do původní podoby i zdobné prvky, jako vitráže nebo malovaný strop v hlavní lodi. Celá rekonstrukce by měla být dokončena v červnu 2026.

Před čtyřmi dny 02:14

V Mělníku slouží nově 120 plyšových medvědů. Medvídek Péťa pomáhá policistům i záchranářům

Hasiči, záchranáři, policisté i strážníci v Mělníku vozí nově v autech plyšového medvěda Péťu. Pomáhá jim navazovat kontakt s dětmi při dopravních nehodách, požárech a podobných událostech. A není jediným zvířetem, které při práci s dětmi využívají.

Před pěti dny 03:03

OBRAZEM: Drakiáda a dýňování opět lákají návštěvníky do Zooparku Zájezd

Víkend v Zooparku Zájezd opět patří tradiční drakiádě. Kromě pouštění draků a vyřezávání okrasných dýní je součástí programu také komentované krmení velbloudů a dalších zvířat.

Před týdnem 01:39

V konstrukci Výtoňského mostu jsou trhliny. Jeho stav se zhoršuje rychleji, tvrdí Správa železnic

Stav Výtoňského mostu v Praze se podle Správy železnic (SŽ) zhoršuje rychleji, než se očekávalo. Monitoring poprvé odhalil trhliny v hlavních nosnících. Železniční most na Výtoni je klíčovou spojnicí přes Vltavu pro regionální i dálkovou dopravu, denně po něm projede 300 vlaků. Už teď nesmí na most vjet v jednu chvíli víc než jeden vlak a může jet jen omezenou rychlostí, říká odborník, člen monitorovací rady Výtoňského mostu Pavel Ryjáček z ČVUT.

Před týdnem 02:22

Prahu po roce opět rozzáří Signal Festival. Součástí trasy bude poprvé i Pražský hrad

Nejen pouliční lampy a světla aut od čtvrtečního večera až do neděle rozsvítí Prahu. Do metropole se po roce vrací už podvanácté festival světla a moderních instalací Signal. Největším lákadlem jsou i letos speciální videomappingy.

Před týdnem 04:49

STAN a Spolu dohodly koalici ve Středočeském kraji. Kandidátkou na hejtmanku bude Petra Pecková

Starostové a Spolu povedou příští čtyři roky Středočeský kraj. Posunuli se k podpisu koaliční smlouvy, na které začnou pracovat. Rámcově jsou domluveni na hlavních bodech spolupráce, oznámila po dnešním jednání volební jednička STAN a dosavadní hejtmanka Petra Pecková. Podle lídra Spolu Jana Skopečka (ODS) se zástupcům obou uskupení postupně podařilo odstranit problematické body. Další jednání bude v úterý. Kandidátkou na hejtmanku bude Pecková.

Před týdnem 01:23

Silničáři začali stavět obchvat pražských Běchovic, Újezdu nad Lesy a Úval. Hotový má být za 3 roky

Začíná stavba obchvatu pražských Běchovic a Újezdu nad Lesy. Jedná se o přeložku současné silnice první třídy číslo 12, která bude pokračovat kolem Úval. Půjde o skoro 13 kilometrů dlouhou trasu, která má navazovat na připravovanou jihovýchodní část Pražského okruhu.