• Podcasty
  • Zprávy Českého rozhlasu Střední Čechy
Zprávy Českého rozhlasu Střední Čechy
Před 2 týdny

Poslechněte si podcast: Mezi Zručí nad Sázavou a Ledčí nad Sázavou nepojedou vlaky. Nahradí je dvě linky autobusů

V období od 2. září do 14. prosince 2024 budou probíhat stavební práce Správy železnic v úseku Zruč nad Sázavou – Ledeč nad Sázavou na trati č. 212. České dráhy nahradí během výluky všechny vlaky ve vyloučeném úseku náhradní autobusovou dopravou.

00:40

Zprávy Českého rozhlasu Střední Čechy

Vydává: Český rozhlas

Aktuální zprávy ze středních Čech.

Web

Před čtyřmi dny 02:53

Oprava pražského Barrandovského mostu bude skoro dvakrát dražší. Cena přesáhne miliardu korun

Rekonstrukce Barrandovského mostu v Praze bude téměř dvakrát dražší, než se předpokládalo. Místo 594,5 milionu bude stát zhruba 1,14 miliardy korun. Důvodem je velmi špatný stav původní konstrukce, inflace nebo použití modernějších technologií. Novinářům to v úterý řekl generální ředitel Technické správy komunikací Filip Hájek.

Před čtyřmi dny 02:45

Z louky bez života u Častrovic na Benešovsku udělali ochránci přírody místo plné vody a zvířat

Velkou proměnou prošla louka u Častrovic na Benešovsku. V době budování meliorací došlo kvůli jejímu obdělávání k zatrubnění tamního potoka. Letos ho ochránci přírody vrátili zpět do krajiny. Lokalita je teď plná vody a také života. Láká obojživelníky, hmyz i další zvířata.

Před šesti dny 04:41

Půl roku bez premiéry, zrušené předplatné. V Kladně začíná 110. divadelní sezona s novým vedením

Hra, která se zvrtla zahájí v úterý 110. sezonu Městského divadla v Kladně. Jubilejní výročí hlavní kladenská scéna oslaví premiérou až v druhé polovině ledna 2025. Jméno titulu dosud nové vedení neoznámilo. Naopak z repertoáru stáhlo několik novějších inscenací - například muzikály Šumař na střeše a Na skle malované, drama Ucho, Jak jsem potkal ďábla, komedii Klíčovou dírkou nebo Stalinův poslední western.

Před týdnem 02:23

Zlato, kam se podíváte. Muzeum v Jílovém sází u nové expozice na virtuální realitu

Fascinující svět zlata a těžby v místním zlatorudném revíru ukazuje nová výstava Regionálního muzea v Jílovém u Prahy. Díky virtuální realitě návštěvníci přesně uvidí i práci starých těžních strojů.

Před týdnem 01:39

Záchranná služba Praha má novou výjezdovou stanici. Záchranáři z ní jezdí i pro rodící maminky

Zdravotnická záchranná služba hl. m. Prahy otevřela novou výjezdovou základnu v Holešovicích. Až čtyři výjezdové skupiny budou mít své stanoviště v ulici Argentinská, kde vznikla základna v areálu stanice Hasičského záchranného sboru. Přesunula se tam posádka speciální neonatologické sanitky.

Před týdnem 02:24

Stavba klíčového obchvatu Hořovic byla slavnostně zahájena. Uleví městu od tranzitní dopravy

V Hořovicích na Berounsku začala 3. září stavba východního obchvatu, která sedmitisícovému městu uleví od tranzitní dopravy. Novou silnici vybuduje sdružení společností Swietelsky stavební a Biggest za více než 199 milionů korun, řidiči by se po ní měli projet do dvou let.

Před týdnem 02:23

Střelba, zvířený prach a obrovský hluk. Návštěvníci Tankového dne viděli historická vozidla v akci

Kolem 15 000 příznivců vojenské historie i současné techniky zamířilo v sobotu do lešanského vojenského muzea na 20. ročník Tankového dne. K největším lákadlům patřil například legendární izraelský tank Merkava, který se v akci představil po delší době, český tank LT-38 nebo nejnovější tank české armády Leopard 2A4. Celkem se v ukázkách při jízdě představilo 20 tanků. Program dopoledne zahájil průlet dvou letounů JAS-39 Gripen.

Před týdnem 03:12

Na Rakovnickém posvícení padali vedrem i králíci. Návštěvníkům teplo ale nevadilo a skvěle se bavili

Centrem Rakovníka včera zněla hudba i smích dětí. Rakovnické posvícení tentokrát nabídlo opravdu bohatý doprovodný program. Lidé se mohli před horkem na chvilku schovat na výstavě kaktusů v budově gymnázia nebo si užít chvíle klidu v botanické zahradě.

Před 2 týdny 02:14

Zrcadlení katedrály. V parku u pražské Podolské vodárny v Praze se můžete vyfotit u nové 3D malby

V parku Antonína Engela u Podolské vodárny v Praze vznikla nová velkoplošná 3D malba. Autorem je Vladimír Hirscher a je na ní vyobrazený strop vodárny otočený vzhůru nohama.