• Podcasty
  • Zprávy Českého rozhlasu Střední Čechy
Zprávy Českého rozhlasu Střední Čechy
Dnes

Poslechněte si podcast: Debata: JISTOTA A BUDOUCNOST, ANO LEPŠÍ ČESKO S MIMOZEMŠŤANY A OBČANY MOTORISTY, Sociální demokracie

Do debaty moderátora Tomáše Pancíře přišli diskutovat Miloš Petera (JISTOTA A BUDOUCNOST), Tomáš Franěk (ANO LEPŠÍ ČESKO S MIMOZEMŠŤANY A OBČANY MOTORISTY) a Miloslav Čihák (Sociální demokracie).

33:07

Zprávy Českého rozhlasu Střední Čechy

Vydává: Český rozhlas

Aktuální zprávy ze středních Čech.

Web

Dnes 33:57

Debata: SPD, Trikolora a PRO, STAČILO! - SPOJENÁ LEVICE KSČM, ČSSD A ČSNS, ANO 2011

Do debaty moderátora Tomáše Pancíře přišli diskutovat Tomáš Doležal (SPD, Trikolora a PRO), Jindřich Havelka (STAČILO! - SPOJENÁ LEVICE KSČM, ČSSD A ČSNS) a Tomáš Helebrant (ANO 2011).

Dnes 41:36

Debata: STAROSTOVÉ A NEZÁVISLÍ, Zelení a SEN 21, PŘÍSAHA občanské hnutí, Švýcarská demokracie

Do debaty moderátora Tomáše Pancíře přišli diskutovat Petra Pecková (STAN), Magdaléna Davis (Zelení a SEN 21), Michaela Vlachá (PŘÍSAHA) a Petr Vlček (Švýcarská demokracie).

Dnes 32:29

Debata: SPOLU (ODS + TOP 09 + KDU-ČSL), ČISTÝ A BEZPEČNÝ KRAJ, Česká pirátská strana

Do debaty moderátora Tomáše Pancíře přišli diskutovat Jan Skopeček (SPOLU (ODS + TOP 09 + KDU-ČSL)), Jiří Janeček (ČISTÝ A BEZPEČNÝ KRAJ), Lucie Cirkva Chocholová (Česká pirátská strana).

Včera 00:27

AKTUALIZUJEME: V pražské Libni se srazily vlaky. Jeden strojvedoucí měl pozitivní dechovou zkoušku

V pražské Libni na trati mezi stanicí Vysočany a hlavním nádražím ráno srazily dva osobní vlaky. Zraněných je podle záchranářů 35 lidí, žádný vážně. Vyhlášený byl traumatologický plán a trať je uzavřená. Příčina nehody není jasná, zabývá se jí drážní inspekce a kriminalisté. Vlak dopravce KŽC se srazil se soupravou CityElefant Českých drah. Jednoho ze strojvedoucích odvezla policie k lékařskému vyšetření po pozitivní dechové zkoušce.

Před dvěma dny 01:51

Veterináři utratili kvůli ptačí chřipce 700 hus a 300 slepic z chovu v Martinicích na Příbramsku

Ptačí chřipka se v chovu v Martinicích u Březnice na Příbramsku prokázala v pátek. Likvidace chovu skončila v úterý (17. 9.) před polednem, všechnu drůbež veterináři a hasiči usmrtili v kontejnerech s oxidem uhličitým.

Před třemi dny 02:51

Sázava ve středních Čechách stále ještě stoupá. V Kácově zaplavila pivovar a čistírnu odpadních vod

Hladina řeky Sázavy na některých místech středních Čech stále stoupá, kulminovat má během dnešního odpoledne. V Kácově její hladinu zvedá i přítok Želivky. Sázava už tam zaplavila pivovar i čistírnu odpadních vod. O něco klidnější jsou lidé ve Zruči nad Sázavou, kde zatím nadělal větší škody jenom jeden z potoků.

Před třemi dny 02:58

ONLINE: Povodňová situace ve středních Čechách a Praze. Přinášíme aktuální informace a doporučení

Česko prožívá extrémně deštivý závěr týdne, silný vítr a povodně, zejména ve východní polovině s extrémním stupněm nebezpečí. Povodňová předpověď pro Středočeský kraj je zatím příznivá. I situace v Praze se už vyvíjí dobře.

Před týdnem 02:53

Oprava pražského Barrandovského mostu bude skoro dvakrát dražší. Cena přesáhne miliardu korun

Rekonstrukce Barrandovského mostu v Praze bude téměř dvakrát dražší, než se předpokládalo. Místo 594,5 milionu bude stát zhruba 1,14 miliardy korun. Důvodem je velmi špatný stav původní konstrukce, inflace nebo použití modernějších technologií. Novinářům to v úterý řekl generální ředitel Technické správy komunikací Filip Hájek.

Před týdnem 02:45

Z louky bez života u Častrovic na Benešovsku udělali ochránci přírody místo plné vody a zvířat

Velkou proměnou prošla louka u Častrovic na Benešovsku. V době budování meliorací došlo kvůli jejímu obdělávání k zatrubnění tamního potoka. Letos ho ochránci přírody vrátili zpět do krajiny. Lokalita je teď plná vody a také života. Láká obojživelníky, hmyz i další zvířata.