- Podcasty
- Zdraví na talíři - audiokuchařka

Poslechněte si podcast: Vepřový řízek, který si zamiluje každý. Křupavost a šťavnatost zajistí jednoduchý trik
Řízek je nejpopulárnějším jídlem u nás. Pokusili jsme se ho ještě vylepšit, a proto jsme ho namarinovali v jogurtu, čímž získal úžasnou šťavnatost a zároveň díky speciální přísadě ve strouhance získá nebývalou křupavost. Až to vyzkoušíte, nebudete to dělat jinak. Třešničkou na dortu je fakt, že řízek není smažený, ale pečený na sucho na pánvi. ZadnySpeky.cz [//ZadnySpeky.cz]
Zdraví na talíři - audiokuchařka
Vaříme zdravější varianty tradičních i netradičních pokrmů. Veškerá jídla jsou z běžně dostupných surovin a jejich přípravu zvládne skutečně každý. Během vaření využíváme maximální potenciál přírodní lékárny v podobě zeleniny, ovoce, luštěnin, bylinek a obilovin. Jídla jsou tak vhodná i pro celou řadu diet. www.zadnyspeky.cz
Nekupujte pomazánky - snadná budapešťská z tvarohu vám je nahradí
Budapešťská pomazánka je jednou z nejjednodušších pomazánek, ale zároveň je velice jemná a vychucená. Udělá radost při snídani, svačince, ale i při pohoštění návštěvy. Pokud máte rádi pálivé jídlo, můžete si klidně přidat i trochu chilli a přizpůsobit si ji ke své chuti. ZadnySpeky.cz [//ZadnySpeky.cz]
Křehký a lahodný mazanec, který se vždy povede
Mazanec patří neodmyslitelně k Velikonocům, ale bývá problém s tím, že ne vždy vykyne. Přinášíme recept na mazanec, který se vždy povede, a to díky dodržení několika základních rad. Náš mazanec zůstává vláčný a jemný. Při kousnutí se jen rozpadá. ZadnySpeky.cz [//ZadnySpeky.cz]
Lahodná vajíčková pomazánka, která se rozplyne na jazyku
Tato vajíčková pomazánka má výbornou chuť a zároveň je velice jednoduchá na přípravu. Její chuť je neodolatelná a zároveň vás připraví na blížící se Velikonoce. Vězte, že jen jedna miska stačit nebude, protože si ji celá rodina zamiluje. ZadnySpeky.cz [//ZadnySpeky.cz ]
Jak udělat velikonoční nádivku chutně? Zkuste ji upéct s krůtím masem
Velikonoční nádivka patří mezi naprosté klasiky v období Velikonoc. Existuje bezpočet receptů v provedení bez masa, s kopřivami, atd. My jsme pro vás chtěli připravit jednu chutnou variantu, která skutečně překvapí. Nebojte se proto experimentovat a ochutnejte. zadnyspeky.cz [//zadnyspeky.cz]
Opilý velikonoční beránek s rumem vás nadchne
Velikonoční beránek je prostě klasika. My jsme se však rozhodli trochu toho beránka rozveselit, a proto jsme přidali rum a brusinky. Nadneseně se tak jmenuje opilý beránek, ale alkohol se z ně vypekl. Naopak zůstalo krásné rumové aroma doplněné o vláčnou chuť jablek a ořechů. Bez tohoto beránka si již Velikonoce neumíme představit. ZadnySpeky.cz
Lehký a křupavý salát Coleslaw, který s přehledem připravíte za pár minut
Coleslaw je zelný salát, který si svou jednoduchostí a skvělou chutí získal prakticky celý svět. Jedná se navíc o velice univerzální záležitost, protože si ho můžete vzít jako dobrou svačinku, nebo ho použít jako přílohu k masu.
Bohatá plněná bageta s domácí pomazánkou. Připravte si vydatnou svačinu
Možná si myslíte, že snad každý umí namazat bagetu a dát do ní šunku. Opak je pravdou, protože existuje několik jednoduchých triků, díky kterým bagetu vylepšíte a při výrobě se vám zcela nerozpadne. Největší výhodou je pak bez pochyby pořizovací cena, která je nižší, než v případě bagety od pumpy.
Kuřecí kapsa plněná čerstvým špenátem a sýrem. Pečená na víně je naprosto delikátní
Jako slavnostní oběd si každý představuje buď svíčkovou či smažený řízek s bramborovým salátem. Existuje však mnohem více pokrmů, které jsou slavnostní, ale zároveň jsou jednoduché a levné. My jsme připravili kuřecí kapsu s feta sýrem a špenátem pečenou na bílém víně. Jako přílohu jsme zvolili jáhly. Nezapomeňte je před vařením spařit, aby nebyly hořké.
Granola muffiny s jahodovým krémem
Valentýn je svátek zamilovaných a mnoho pánů tradičně dává své partnerce kytici růží a bonboniéru. To je trochu stereotypní, a proto jsme připravili naše granola muffiny s lahodným jahodovým tvarohem, který si zvládnete připravit i vy. Překvapte svou drahou polovičku něčím netradičním a zároveň zdravým. Zadnyspeky.cz
Zeleninové hranolky bez smažení s domácí tatarkou
Hranolky jsou jedním z nejoblíbenějších jídel, a to nejen u dětí. Zároveň jsou ale symbolem nezdravého stravování, protože jsou smažené a z brambor, které obsahují hodně škrobu. Připravili jsme proto pro vás alternativu z jiných druhý zeleniny, která se navíc nesmaží. www.zadnyspeky.cz