Dopoledne pod Ještědem
21. leden 2020

Poslechněte si podcast: Zažeňte chorobné odkládání, může vést k depresi

Začal nový rok a spousta z nás si dala nová předsevzetí. A tak jsme se zeptali lektorky osobního rozvoje, jak začít svá předsevzetí konečně plnit.
15:37

Dopoledne pod Ještědem

Vydává: Český rozhlas
Každé všední dopoledne mezi devátou a dvanáctou se těšte na aktuální informace, příběhy zajímavých lidí a třeba jejich nevšední koníčky, po desáté hodině si do vysílání zveme hosty různých profesí.
Web

5. leden 2022 16:20

Plusy a minusy online nákupů. Zeptali jsme se na ně odborníka z Evropského spotřebitelského centra

Pohodlné online nákupy z tepla domova šetří náš čas a peníze. Přesto by lidé měli být obezřetní a předem se vyvarovat některých chyb. Téma pro Ondřeje Tichotu z Evropského spotřebitelského centra, který byl hostem ve studiu Českého rozhlasu Liberec.
3. únor 2020 17:08

Zadlužení často vzniká kombinací nízké finanční gramotnosti a tlaku okolí, říká právník

S Tomášem Součkem si o možnostech oddlužení, osobním bankrotu i o tom, proč bychom neměli být neteční k upomínkám, povídala Iveta Kalátová.
3. únor 2020 17:08

Zadlužení často vzniká kombinací nízké finanční gramotnosti a tlaku okolí, říká právník

Řada lidí se v současné době potýká s dluhy, některým hrozí exekuce. S Tomášem Součkem si o možnostech oddlužení, osobním bankrotu i o tom, proč bychom neměli být neteční k upomínkám, povídala Iveta Kalátová.
16. leden 2020 16:11

Fyzioterapeutka radí: Udělejte 11 000 kroků pro zdraví

Chůze je nejpřirozenějším pohybem člověka, přesto ji používáme čím dál méně. S fyzioterapeutkou Janou Svatošovou o tom, jak začít víc chodit a k čemu všemu je to dobré.
10. leden 2020 16:15

Schůzka u Sirek, kakao v mlíčňáku nebo pivo v Kotelně. Už nejdu do Ještědu

O tom, jak vznikala kniha fotografií dnes už neexistujícího fenoménu krajského města, přišel vyprávět její autor, fotograf Jiří Jiroutek.
18. prosinec 2019 19:19

Poznávací znamení: dredy, hudba a velká chuť vracet seniory do aktivního života

Hostem Dopoledne pod Ještědem byla ředitelka Domova pro seniory v Jindřichovicích pod Smrkem, písničkářka Karla Salabová.
15. prosinec 2019 16:36

Jak na Nový rok, tak po celý rok: já vstávám se sklenkou sektu a kaviárem, říká znalec vína

Čas Vánoc je obdobím, kdy si můžeme dopřát kromě slaných a sladkých dobrot také dobré víno. O správné kombinaci vína s pokrmy i o tom, jak poznáme kvalitní víno, přišel do Dopoledne pod Ještědem povídat sommelier z vinařství Lednice Petr Krejčík.
11. prosinec 2019 17:19

Nepleťme si léky a potravinové doplňky

O Vánocích se pod stromečkem často objevují potravinové doplňky, jejich kvalita je ale různá. O tom, jak poznat ty kvalitní, s vedoucím lékárny Vojtěchem Grande.
3. prosinec 2019 15:12

Nejvíc mincí se ztrácí v kapsách zahraničních turistů, říká mluvčí České mincovny v Jablonci

České mincovnictví má u nás tradici. A díky šikovnosti mincmistrů můžeme i pamětní mince. Nejen ty přišel přiblížit Jaroslav Černý, mluvčí České mincovny.