Zálety Aleny Zárybnické
28. květen 2023

Poslechněte si podcast: Milan Cais: Moje současná inspirace? Pískání v uších

Za měsíc a den oslaví 35. narozeniny kapela, kterou založili dva kamarádi na základní škole. Znali se ovšem už od mateřské školy. Dnes o kapele Tata Bojs vzniká celovečerní film. Naším hostem je Milan Cais, frontman kapely Tata Bojs a taky výtvarník a moderátor v Českém rozhlase.

29:45

Zálety Aleny Zárybnické

Vydává: Český rozhlas

To si nemůžete nechat ujít. Vypravte se s oblíbenou televizní moderátorkou každý týden na zálety!

Web

Před čtyřmi dny 28:21

Dabérka Korolová: Nečekala jsem, že se na Lízu Simpsonovou strhne taková pozornost

Je známá ze seriálů i muzikálů, vydala několik singlů, debutové album se jmenuje Kruhy. Svůj hlas propůjčila více než 150 filmům, desítkám seriálů, dokumentů i reality show, taky Líze Simpsonové v legendárním seriálu Simpsonovi. Mým hostem je herečka, zpěvačka, dabérka Ivana Korolová.

Před týdnem 30:19

Gabriela Soukalová je holka se srdcem na dlani, říká spisovatel Martin Moravec

Ve třetí třídě založil školní časopis a za pět korun prodávala jeho výtisky spolužákům, aby zaplatil kopírku. Měl rád matematiku a fyziku, ale pak ho znovu chytlo psaní, jeho prvotina se jmenovala Enter, mami. Velký rozruch způsobila kniha Jiná Gabriela Koukalová. Pak se pustil do rozhovorů.

Před 2 týdny 31:20

Jsem jako degustátor, u sladkého už mi stačí jen jedno sousto, směje se Tereza Bebarová

Popularitu jí kdysi přinesla role Ukrajinky Světlany Nyklové v nekonečném seriálu Ulice. Skvělá je v dabingu. V posledních letech vstoupilo do jejího života pečení – v televizi, na Youtube a sociálních sítích, ale také v knihách. Je ženou činu a má ráda výzvy. Ještě nedávno byla šéfredaktorkou časpisu pro chalupáře. Hostem je herečka, moderátorka a dabérka Tereza Bebarová, držitelka Ceny Thálie a několika Cen Františka Filipovského.

Před 3 týdny 24:13

Kardiolog Neužil: Mozek si může odpočinout, srdce moc ne

Profesor Petr Neužil v oboru diagnostiky a léčby srdečních arytmií má celou řadu světových prvenství. Negativní informace se snaží přebít pozitivními a říká, že je to dřina, protože 10 pozitivních skutků často nevyváží jednu negativní zprávu.

17. březen 2024 26:12

Nebýt Černobylu, kdo ví, kde bych skončila, přemýšlí Dana Drábová

Je nejdéle sloužícím státním úředníkem v nejvyšší pozici v zemi, v čele Státního úřadu pro jadernou bezpečnost je od roku 1999. Když byla do funkce jmenována v říjnu 2023 znovu, řekla, že bude vykonávat svou práci nejlépe, jak bude umět. Hostem Záletů je Dana Drábová.

10. březen 2024 29:02

Dnes už si nedovolím říct to, co jsem mohl v 90. letech

Originální slovní obraty, vtip a nadhled, tak hodnotí diváci komentáře Jaromíra Bosáka. Je to nejen novinář a sportovní komentátor, ale také spisovatel.

3. březen 2024 26:10

Když mě odmítli v aeroklubu, fakt to bolelo, vzpomíná akrobatický pilot Rudzinskyj

Jan Rudzinskyj vyrostl v Rybitví a žije v Pardubicích. Ve škole byl prý průšvihář a přežít vojnu mu pomohly psí duše, sloužil totiž jako psovod. Být zaměstnán po sametové revoluci ho nebavilo, proto založil reklamní agenturu, pracoval a začal létat.

25. únor 2024 27:52

Podle manželky jsem tak trochu Kelišová, směje se Patrik Eliáš

Je jednou z největších českých hvězd historie NHL a s týmem New Jersey Devils dvakrát získal slavný Stanley Cup. Čtyřikrát reprezentoval Česko na olympijských hrách, čtyřikrát na mistrovství světa a jsou z toho 3 bronzové medaile. Kariéru v NHL ukončil v roce 2017. Hostem je Patrik Eliáš, dvojnásobný držitel prestižní Zlaté hokejky a taky velvyslanec UNICEF.

18. únor 2024 28:45

Odborník na mlýny Radim Urbánek: Mlýnský kámen neklape, ale mírně šustí

Prošel asi 600 mlýnů u nás, více než 150 jich viděl v zahraničí. Je etnologem a taky molinologem, tedy odborníkem na mlýny a mlýnské stavby, specializuje se na technické památky, lidové stavby, vesnický urbanismus, tradiční řemesla či technologie. Mým hostem je Radim Urbánek, ředitel Městského muzea v Ústí nad Orlicí.

11. únor 2024 26:09

Vidím příběhy nejen na začátku, ale i na konci, říká Tereza Hronová z Člověka v tísni

Pomáháme po celém světě i u nás, podporujeme lidská práva, usilujeme o angažovanou společnost, pomáháme lidem v sociálním vyloučení. Takový je obsah práce obecně prospěšné společnosti, která vznikla před 32 lety, v roce 1992, pod názvem Nadace Lidových novin. Pod tím současným Člověk v tísni funguje od roku 2007. Tereza Hronová, mediální koordinátorka Člověka v tísni, je hostem Záletů.