Zálety Aleny Zárybnické
NejnovějšíPřed třemi dny

Poslechněte si podcast: Aby to ladilo, chce to alchymii, říká zakladatelka Police Symphony Orchestra

Přezdívají jim pankáči mezi symfoniky. Hudební těleso čítající na 150 mladých muzikantů je dnes fenoménem. 10. narozeniny slavil Police Symphony Orchestra ve vyprodané pražské Lucerně. V prosinci vystoupí v Rudolfinu.

26:59

Zálety Aleny Zárybnické

Vydává: Český rozhlas

To si nemůžete nechat ujít. Vypravte se s oblíbenou televizní moderátorkou každý týden na zálety!

Web

Před týdnem 26:11

Kdo dostane Českého lva, nikdo předem nevykecá, říká Milena Steinmasslová

K životu potřebuje soukromí a ticho. Čím je starší, tím víc vnímá slovo jako hodnotu, kterou jsme nechali zdevalvovat. Se slovem se snaží pracovat zodpovědně a pouští do vesmíru jen slova, za kterými si můžeme stát. Jakmile jsou slova manipulativní, polopravdivá, příliš emotivní, vytváří kryt, který zakrývá to podstatné. Naším hostem je držitelka Českého lva Milena Stienmasslová.

Před 2 týdny 31:10

Alena Zárybnická: Kancelář mám na hřebenech Krkonoš

Alena Zárybnická přinese premiérové Zálety už za týden. Tešte se na zajímavé hosty. První setkání v září je tradičně se samotnou Alenou, prostě Alena hostem v Záletech Aleny Zárybnické. Ptal se jí moderátor Zdeněk Novák.

30. červen 2024 29:39

Letní Zálety Aleny Zárybnické jsou tady

To si nemůžete nechat ujít. Vypravte se s oblíbenou moderátorkou a meteoroložkou Alenou Zárybnickou každou prázdninovou neděli na zálety!

16. červen 2024 31:26

Aby mohla otevřít okno, musela sběratelka v ložnici vždy stěhovat tři kočárky

Sbírá historické věci z oblasti módy, dokumenty a pohlednice. Vlastní jednu z největších historických kolekcí panenek a kočárků na Pardubicku. Má jich desítky, a to její sbírka vznikla poměrně nedávno. Hostem Záletů je Vanda Rektorisová, sběratelka a zároveň ředitelka Regionální agrární komory Pardubického kraje.

9. červen 2024 28:45

Žijete se zvířaty a bez tekoucí vody, vzpomíná cestovatelka na Nepál

S láskou a touhou po cestování se už narodila. V roce 2011 dala výpověď v práci a chtěla toho vidět co nejvíc. A protože jí dávalo smysl dobrovolnictví, rozhodla se odjet do Nepálu. Tereza Košnařová o své cestě napsala trochu deník a trochu cestopis s názvem Jednou se mi splní sen.

2. červen 2024 34:51

Zhubnul jsem, ale kila navíc umím zahrát, směje se herec Jan Vápeník

Ostrému noži a krásné ženě se nikdy nesměje, obou se drží. A starého pána, myšleno stárnoucího Jana Wericha, nekopíruje. Na Osvobozeném divadle obdivuje vytříbenost jazyka a zásadní sdělení, které si divák zapíše do hlavy a odnese do života. Jan Vápeník, královéhradecký herec a muzikant, opora Klicperova divadla. Znáte ho bezpochyby ze seriálu ZOO nebo Slunečná.

26. květen 2024 28:43

Díky netopýrům se dostanu na spoustu zajímavých míst, říká zoolog Jiří Rejl

Fascinují ho netopýři, tedy jediní savci, kteří umí létat. Zasloužil se o to, že se začalo s jejich sčítáním v Josefově. Cestuje a nějakou dobu žil v Africe, v Kongu. Hostem Záletů je cestovatel a odborník na netopýry Jiří Rejl.

24. květen 2024 29:13

Zemřel Jan Kačer. Nejtěžší při psaní knížky je vymyslet první větu, říkával

Dnes dopoledne zemřel herec a režisér Jan Kačer, bylo mu 87 let. Ůmrtí herce potvrdila ČTK jeho dcera Adéla Kubačáková. Patřil k hvězdám nové vlny českého filmu. Připomeňte si ho s námi rozhovorem s Alenou Zárybnickou z roku 2019.

19. květen 2024 30:44

Kristýna Badinková Nováková: Na Jindřišku z Pelíšků jsem dodnes pyšná

Ačkoliv je to 25 let, bude navždy spojená s postavou Jindřišky v legendárních Pelíšcích. První roli ale získala už ve snímku Výchova dívek v Čechách v roce 1996. Jako sedmiletá si zahrála školačku Agátu, právě tam si jí Jan Hřebejk všimnul a do Pelíšků ji obsadil.