Žádný Špeky
5. prosinec 2021

Poslechněte si podcast: EU chce zrušit Vánoce a vše křesťanské

Evropská unie se v minulosti pokusila lidem vzít to, co mají rádi, jako je utopenec či nakládaný hermelín. Nyní však vydala Evropská komise nový dokument ohledně „inkluzivní komunikace“, který je primárně určen pro komisaře a úředníky a přesně specifikuje, která slova a výrazy se od teď nesmí používat.

06:53

Žádný Špeky

Vydává: Lukáš Erlebach

Novinky ze světa zdravého stravování, vaření, módy, vztahů a spousty dalších témat, která zajímají každého. Více na www.zadnyspeky.cz

Web

3. září 2023 07:15

10 rad, jak nejlépe odlehčit batoh i na odpolední výlet

Když se vydáváme na dobrodružství do přírody, náš věrný batoh nese veškeré potřebné vybavení. Avšak často se stane, že nabalíme více věcí, než je zapotřebí, což způsobuje přetížení a nepohodlí. V tomto článku objevíte 10 osvědčených tipů, jak odlehčit váš výletní batoh a prožít si přírodu naplno. Od plánování, přes volbu lehkého vybavení až po minimalistický přístup k jídlu a pití, získáte praktické rady pro snížení zátěže na vašich zádech. Zjistíte, že minimalismus ve výbavě neznamená ztrátu pohodlí, ale spíše cestu ke svobodě od zbytečného břemene. Zkrátka, jak se stát mistrem v odlehčování a prožívat výlety s lehkým srdcem i batohem.

3. září 2023 02:04

Jak správně zlikvidovat plynovou kartuši? Většina lidí to vůbec neví

Každý si tu otázku alespoň jednou položil, ale nikdo nezná odpověď. Kam se mají správně vyhazovat plynové kartuše? Zeptali jsem se přímo vedení společnosti Meva, aby nám poradili, jak je to správně.

3. září 2023 02:42

Jaký je hlavní rozdíl mezi šroubovací a propichovací kartuší? Toto lidé většinou nevědí

Šroubovací vs. propichovací kartuše: Co je lepší volbou pro vaření v přírodě? Rozdíl ve spotřebě plynu, skladování a kvalitě složení plynu ovlivňují výběr mezi těmito dvěma typy kartuší. Zatímco šroubovací kartuše nabízí opakované použití a vyšší kvalitu plynu, propichovací kartuše se vyznačuje nižší cenou. Rozhodnutí závisí na délce výletu a konkrétních potřebách.

3. září 2023 04:40

Jak ušetřit při nákupu pro prvňáčka? Máme 10 úsporných rad

Nákup školních potřeb pro prvňáčka může být náročný nejen na nervy, ale i na peněženku. Nicméně existuje několik chytrých strategií, jak efektivně ušetřit při nákupu a zároveň zajistit kvalitní a funkční výbavu pro vaše dítě. V tomto článku vám přinášíme 10 oblastí, ve kterých můžete uplatnit úsporné tipy a vychytávky, které vám pomohou zvládnout nákup školních potřeb s rozvahou.

3. září 2023 04:32

Tajemný monumentální hrad v srdci Krkonoš

Dneska se podíváme na jednu zapomenutou dominantu Krkonoš. Krkonoše totiž nejsou jen nádherné kopce, ale také monumentální hrady, které se zde dříve hojně vyskytovaly. My jsme se zaměřili na jeden tajuplný a ne příliš známý hrad, který se nachází v srdci Krkonoš a skutečně stojí za vidění.

21. srpen 2023 03:38

Jaký batoh je nejvhodnější na výlet? Většina lidí to neví

Ať už se chystáte na výlet na několik dnů nebo jen na pár hodin, určitě řešíte problém s batohem. O tom, co si s sebou na výlet vzít se budeme bavit v dalším článku. Dnes se zaměříme na to, jaký batoh vybrat. Já osobně preferuji mít vše co nejlehčí, ale nejdu do extrému. Více se o tom pobavíme v následujícím článku.

20. srpen 2023 06:48

Dobrodružství v Americe přímo v srdci Českého ráje

Dnešní cesta bude trošku dobrodružná, protože navštívíme pověstné Klokočské skály, Klokočské průchody a cílem naší dnešní cesty bude trochu neznámá jeskyně. Jde o jeskyni Postojnou, které se také říká Amerika a je to největší jeskyně Českého ráje.
zadnyspeky.cz

20. srpen 2023 02:54

Keto dieta: Daň za rychlé hubnutí většina lidí nezná

Nadšení pro rychlé a účinné způsoby hubnutí je ve společnosti stále přítomné. Jedním z těchto trendů je takzvaná ketogenní dieta, známá jako keto dieta. Tato strava získala popularitu díky slibům rychlého hubnutí a údajně pozitivním účinkům na zdraví. Nicméně existuje řada náznaků a výzkumů naznačujících, že ketodieta může mít potenciálně negativní dopady na zdraví. V následujícím článku se podíváme na důvody, proč by ketogenní dieta mohla být nezdravá.

12. srpen 2023 02:32

RECENZE: Skladná pikniková deka QUECHUA se hodí na každou procházku

Pokud cestujete s dětmi nebo si rádi pořádáte piknik, určitě jste se setkali s mnoha problémy týkající se výběru správné lokality. My jsme si proto pořídili jednu praktickou piknikovou deku a podrobili je redakčnímu testování. Jde o deku zakoupenou v Decathlonu, která sama o sobě nenese žádný název.
<zadnyspeky.cz>

12. srpen 2023 03:49

Recenze: Chytré pásky a nepromokavý obal

V dřívějších dobách, kdy jsem často chodíval na vandr, tak byly batohy vybaveny nejrůznějšími stahovacími popruhy a karabinami. Dneska to jsou spíše nudisti. Ale naštěstí se dá určité příslušenství k batohům také sehnat, jako karabiny, stahovací popruhy nebo praktické nepromokavé tašky.