Z rozhleden s rozhledem
16. duben 2021

Poslechněte si podcast: Z pivovarského vodojemu je dnes rozhledna

Obec Heřmanova Huť se nachází v okrese Plzeň-sever a vznikla sloučením obcí Vlkýš, Dolní a Horní Sekyřany. Pro potřeby vlkýšského pivovaru zde byl roku 1908 postaven vodojem, ze kterého je v současnosti rozhledna.

02:49

Z rozhleden s rozhledem

Vydává: Český rozhlas

Říká se, že nejkrásnější pohled na svět je ten z koňského hřbetu. Z rozhledny se nám ale naskýtá ještě docela jiný pohled. Navíc už i samotná cesta na její vrchol může být zážitkem.

Web

2. prosinec 2021 03:02

Brdy i Krušné hory je možné spatřit ze západní věže hradu Kašperk

Západní věž našeho nejvýše položeného královského hradu Kašperk v Šumavském podhůří skýtá nádherné výhledy. V rámci prohlídkového okruhu během otevírací doby hradu si tak výstup na věž rozhodně nenechte ujít!

17. listopad 2021 03:46

Chalupská Štěpánka: Nestojí zde dlouho, i tak vám dá nahlédnout do minulosti

Nedaleko města Stod na jižním Plzeňsku se nachází Zemětice a Chalupy, odkud je to už jen malý kousek k rozhledně s názvem Chalupská Štěpánka.

11. listopad 2021 03:15

Drak Šarkan, právo útrpné, ale i věž s krásným výhledem. To je hrad Loket

Hrad Loket najdeme ve stejnojmenném městě na Sokolovsku v CHKO Slavkovský les. Krom zajímavé historie a obsáhlé sbírky předmětů nabízí hrad také krásné výhledy do okolní krajiny, a to z hradní věže.

5. listopad 2021 03:58

Věž Horního hradu se kdysi zřítila. Dnes se z ní však můžete bezpečně rozhlížet

Horní hrad, neboli Hauenštejn, se nachází v Karlovarském kraji nedaleko Stráže nad Ohří. Veřejnosti je přístupný po celý rok a je možné se na něm dokonce ubytovat. Opravdu pozoruhodná je mimo jiné také zdejší hradní věž.

28. říjen 2021 04:09

Hitlerka nebo Krásenka? Ať tak či onak, tahle rozhledna patří k nejhezčím u nás

Tato rozhledna se nachází nedaleko města Krásno na Krásenském vrchu na Sokolovsku, uprostřed Slavkovského lesa, ve výšce 777 m n. m. Na její vrchol vede 120 schodů, a právě toto venkovní schodiště dělá stavbu tak unikátní.

18. říjen 2021 03:32

V okolí Karlovarské věže hradu Hartenštejn prý můžete dodnes potkat Bílou paní

Nad městem Bochov, zhruba mezi Karlovými Vary a Toužimí, najdeme velmi pozoruhodné místo – jedná se o pozůstatky pozdně gotického hradu Hartenštejn z 15. století. Krom zříceniny jako takové se zde nachází také opravená vyhlídková věž, zvaná Karlovarská.

14. říjen 2021 03:41

Dobrodružný výstup na věž zažijete na hradě a zámku Libá

Hrad a zámek Libá se nachází ve stejnojmenné obci nedaleko Františkových Lázní v okrese Cheb. Nejen zámek jako takový, ale i jeho věž láká turisty k navštívení místa.

5. říjen 2021 03:41

Najděte si čas a navštivte Andělskou Horu na Karlovarsku, stojí to za to

Zřícenina hradu Andělská Hora, známého též jako Engelsburg, se nachází ve stejnojmenné obci nedaleko hlavní komunikace vedoucí do Karlových Varů. Po této rušné silnici projede denně mnoho automobilů a zříceniny krásného hradu si tak jistě všimne nejeden pozorný řidič.

29. září 2021 02:13

Pohled na krásnou přírodu si užijete z rozhledny Milíře

Milíře jsou částí obce Rozvadov v okrese Tachov. Na kopci Tomáška tady najdeme i rozhlednu z roku 2001, odkud se nám naskytne pohled do širého kraje.

21. září 2021 02:45

Duch vojáka nebo Kristus, i to bylo k vidění na kopci Hard

Rozhledna Hard se nachází na stejnojmenném návrší přímo ve městě Sokolov v Karlovarském kraji. Kvůli okolním stromům je sice vidět jen část výhledů, ale i tak jistě stojí za to místo navštívit už kvůli jeho historii.