• Podcasty
  • Podcasty o online marketingu od MarkMedia
Podcasty o online marketingu od MarkMedia
26. srpen 2021

Poslechněte si podcast: Vyzkoušejte metodu See Think Do Care

Přemýšlíte o tom, jak naplánovat komplexní marketingovou strategii a připravit rozpočet? Dobrým tipem pro tuto oblast je poměrně snadný systém od Avinasha Kaushika, známý pod pojmem See Think Do Care (STDC), který klade důraz na jednotlivé nákupní fáze zákazníka.

02:52

Podcasty o online marketingu od MarkMedia

Vydává: Marek Wiener

Nabízíme vám pomocnou ruku při tvorbě webů a grafických návrhů, správě e-shopu a online marketingu. Jsme otevření novým nabídkám na spolupráci. Hledáme další projekty a klienty, kteří chtějí své podnikání rozvíjet a posunout svůj marketing na vyšší úroveň.

Web

Před týdnem 03:07

Jak vyhodnocovat PNO v PPC kampaních?

Vyhodnocování kampaní a celkový reporting reklam mě baví ze všeho nejvíce. Krátkodobé pohledy na čísla mi totiž častokrát neřeknou tolik, jako když dělám větší report či dokonce audit.
V oblasti PPC reklamy potom nejčastěji směruji finální reporting k vyhodnocení podílu nákladů marketingu na obrat, tzv. PNO, o kterém jsem zde na blogu již několikrát psal. V tomto podcastu bych ale rád nastínil různé možnosti a pohledy na vyhodnocování PNO.

Před týdnem 03:07

Jak přiřazovat konverze na Facebooku?

O Facebooku v podcastech mluvím čím dál častěji, protože se zde dějí velké věci. V posledních dnech řeším zejména přiřazení konverzí. Tento článek nebude ani tak edukativní, ale spíš půjde o zamyšlení, jak pracovat se současnými možnostmi sledování nákupů či jiných cílů.

Před 2 týdny 02:07

Proč se zajímat o Google Consent Mode v2?

Google Consent Mode v2 je poměrně nové téma, které by nás mělo v rámci online marketingu zajímat. Jedná se totiž o „verzi dvě“ v rámci udělovaných souhlasů v cookies liště. Pojďme se na toto téma v kostce podívat, ať jsme v obraze.

24. únor 2024 02:07

Canva – šikovný onlinový pomocník

Nemáte po ruce grafika nebo vás sužuje omezený marketingový rozpočet, ale přesto chcete udržet krok s trendy a mít kvalitní, kreativní bannery nebo příspěvky na sociální sítě? Existuje nástroj, na který mě nedávno upozornil jeden z mých zákazníků – Canva.

16. únor 2024 02:48

Analýza české e-commerce v roce 2023

Společnosti Heureka a Asociace pro elektronickou komerci (APEK) vydaly velmi zajímavou tiskovou zprávu na téma, jak vypadala česká e-commerce v loňském roce. Jak už jsem několikrát naznačoval ve svých newsletterech, potvrdilo se, že na českém onlinovém trhu došlo k propadu -6 %.

11. únor 2024 02:29

Dashboardy v Looker Studio

Znáte Looker Studio? Pokud ne, nevadí, rád vám jej představím. Jak už z názvu vyplývá, jedná se o online marketingový nástroj z dílny Google, který se zabývá analytikou a zpracováním dat. Řadí se mezi aplikace typu Power BI, o kterém jsem již na blogu psal zde. Na rozdíl od něj však nepatří mezi tzv. business intelligence (BI) nástroje, které nabízí historické, současné a prediktivní zobrazení dat. V rozhraní Looker Studio jste schopni řešit jen analýzu a vyhodnocování dat.

26. leden 2024 02:11

Nejčastější problémy s XML feedem pro Google Nákupy

Z hlediska PPC kampaní v Google Ads jsou pro mě a mé klienty nejzajímavější kampaně přes Google Nákupy. Abyste mohli začít inzerovat v tomto marketingovém kanále, je zapotřebí mít správný XML feed. A právě nesplnění této podmínky bývá při mé práci jeden z nepříjemných a častých problémů – v takovém případě na první dobrou kampaň zkrátka nespustím.

19. leden 2024 02:41

podcast

Určení cílové skupiny je jedním ze základních předpokladů pro úspěšné oslovení vašich zákazníků. Tato parketa je pro mě jakožto marketingového specialisty základ, ale i já se kolikrát v tomto ohledu obracím na další odborníky z onlinu.

13. leden 2024 03:10

Používejte profesní sociální síť LinkedIn

O LinkedIn jsem se chystal natočit podcast již velmi dlouho, ale až teď mám pocit, že vám mohu něco hodnotného předat. Považuji jej za velmi kvalitní nástroj už zejména kvůli informacím o vašich přátelích a kolezích z oboru. Najdete zde mnoho zajímavých oborových článků, tipů, inspirací a také možností získat nové pracovní zkušenosti.

22. prosinec 2023 02:19

Tagování v URL adresách se vyplatí

O UTM parametrech tady na blogu už byla řeč před Vánoci a nyní bych se k tomuto tématu rád vrátil. Mám pro vás totiž tipy, jak konkrétně tagovat produktový feed pro Seznam.