Vybrali jsme pro vás
Před dvěma dny

Poslechněte si podcast: Město a tělovýchovná jednota poskytly pozemky, terénní dráhu si Rokytničtí staví sami

V Rokytnici nad Jizerou vzniká zábavné cyklistické sportoviště pro děti i dospělé, pumptrack. V plánu jsou celkem tři okruhy a první z nich by za přispění dobrovolníků, kteří se na akci podílejí již od projektu, měl být hotový druhý červencový týden. V jaké fázi projekt tří okruhů je na místě zjišťoval redaktor Českého rozhlasu Liberec Jaroslav Hoření.

05:43

Vybrali jsme pro vás

Vydává: Český rozhlas

Naši redaktoři pro Vás každý den chystají zajímavé reportáže, navštěvují zajímavá místa, sledují důležité kauzy a zpovídají zajímavé osobnosti. 

Web

Včera 03:01

12hodinové směny v buňkách bez vody a toalet. Jak se slouží jabloneckým vodním záchranářům

Záchrana tonoucích, i větší či menší zdravotní potíže návštěvníků jablonecké přehrady, to je práce vodních záchranářů. Byli jsme se podívat, v jakých podmínkách dobrovolní členové integrovaného záchranného systému pracují.

Před třemi dny 02:55

Turnovští Sokolové jsou na sletu, podívali jsme se do jejich sokolovny. Patří k 10 nejstarším u nás

V Praze se od 30. června do 5. července 2024 koná 17. Všesokolský slet. Jedna z nejpočetnějších výprav se na slet vydala z Turnova. Čím to, že se sokolské jednotě v Turnově tak daří?

Před týdnem 05:05

Liberecké muzeum otevírá výstavu věnovanou Knize o Jizerských horách Miloslava Nevrlého

„Kniha o Jizerských horách ... a pak jen lesy“ je název nové výstavy libereckého Severočeského muzea. Věnovaná je známé publikaci Miloslava Nevrlého. Muzeum kromě exponátů o Jizerských horách a autorovi doplnilo výstavu i audiovizuální částí.

Před týdnem 02:36

Ptáci se probouzejí, začíná svítat. Přírodní památník v Příchovicích připomíná zločiny komunismu

Dr. Miladu Horákovou ve vykonstruovaném procesu jako jedinou ženu odsoudil komunistický režim za údajné spiknutí proti republice. Její památku 27. června uctívají lidé na mnoha místech v České republice.

Před týdnem 04:34

Jak najít les, kde můžou růst houby? Na to mám hezkou pomůcku, říká mykolog Zdeněk Pelda

Vyšší teploty a déšť, kombinace vhodná hlavně pro růst hub. Kde je ale máme najít, to nám poradil zkušený mykolog Zdeněk Pelda.

Před 2 týdny 02:57

Boj o dálnici Českým rájem pokračuje. V Tatobitech se setkali odpůrci projektu s hejtmanem

Řady odpůrců dálnice rozšířili odpůrci přivaděče od Semil Zelené Háje – Žernov. Jejich spolek Tisovka uspořádal veřejnou debatu s krajským hejtmanem Martinem Půtou (SLK), na které, mimo jiné zaznělo, že na přivaděč by mělo v brzké době být vydané posouzení vlivu na životní prostředí, takzvaná EIA.

Před 2 týdny 03:36

Živě z místa: Semilský Ostrov patřil složkám Integrovaného záchranného systému

Všechny složky Integrovaného záchranného systému byly ve čtvrtek 20. června k vidění v semilském parku na Ostrově. A ne to kvůli tomu, že by se tam stalo nějaké neštěstí, ale proto, že se hasiči, zdravotníci a policisté představili veřejnosti v rámci Dne IZS.

Před 2 týdny 05:06

Autentická atmosféra, původní vybavení. Dům Karla Hubáčka v Liberci je přístupný veřejnosti

Liberecké muzeum nabízí možnost navštívit unikátní dům architekta Karla Hubáčka. Montovaný dům v liberecké Alšově ulici byl postavený na přelomu 50. a 60. let minulého století. Navržený byl jako prototyp zamýšleného, ale nerealizovaného projektu levného, dostupného a kvalitního domu pro nejširší vrstvy obyvatel.

Před 2 týdny 02:03

Archa přijímá více poraněných mláďat než loni. V čem lidé dělají chyby a zvířatům škodí?

Národní síť záchranných stanic koordinovaná Českým svazem ochránců přírody se letos potýká s větším počtem zraněných zvířat, než tomu bylo loni. Lidé je tam v těchto dnech vozí prakticky denně. Jedním z důvodů je nepozornost při sečení a ořezávání keřů nebo stromů. Potvrzuje to i vedení liberecké Záchranné stanice pro handicapovaná volně žijící zvířata Archa, kam lidé vozí zraněné ježky, veverky nebo ptáky.