VisitChef Podcast
Sezóna 1Epizoda 10825. červen 2022

Poslechněte si podcast: Vít Máslo: Karlovarský filmový festival mě hrozně baví. Těší mě, že jsme s Publicem jeho součástí

„Letos bude mít podruhé Public Interest svůj bar v Casinu Pupp. Atmosféra je hodně důležitá i proto, že do Publicu v Praze se vejde 40 lidí a do Casina ve Varech 300. Bar Public Interest kdysi otevřeli tři chlapi, kteří tomu vůbec nerozuměli,“ říká architekt a spolumajitel baru Public Interest, Vít Máslo.

33:39

VisitChef Podcast

Vydává: Ján Chovanec

Tým zkušených novinářů každý den odhaluje gastronomické zákulisí a mapuje příběhy, které hýbou Českem a světem. Naučně-publicistický podcast vydává nezávislý online magazín o gastronomii VisitChef.

Web

Sezóna 1Epizoda 133Před 2 týdny 32:33

Marcel Jinoch: V New Yorku není jednoduché najít si slušnou práci v gastru. Některé pozice přeskočit nelze

„Trvalo mi rok a půl než jsem se na Manhattanu vypracoval z barbacka na vyšší pozici. V Le Pavillion u Daniela Bouluda jsme měli k dispozici celé patro mrakodrapu. Dva lidi jenom leštili skleničky,“ říká Marcel Jinoch, barman a expert pro bary a restaurace.

Sezóna 1Epizoda 132Před 3 týdny 27:12

Eliška Hromková: Na začátku v nabídce nebylo napsáno, že jde o Alcron. Na hvězdu Michelin netlačím

„Bylo těžké se rozhodnout, jestli práci šéfkuchaře v Alcronu vezmu, je to velký závazek. V žádné michelinské restauraci, ve které jsem pracovala, jsme neloupala brambory ani neprobírala bylinky,“ říká Eliška Hromková, šéfkuchařka Alcron Restaurantu. 

Sezóna 1Epizoda 13123. duben 2023 30:00

Lucie a Vojtěch Drahokoupilovi: Nejsme buržoazní snobové. Děláme silné drinky, low-ABV nám moc nejde

„Šlo nám o to, dělat především dobrou hospitality. Od začátku jsme chtěli, ať je to třeba tetka odnaproti, pankáči nebo vegani, prostě kdokoli, aby se tu cítili dobře. Mainstreamovou surovinu chceme dát do drinku tak, aby to bylo jiné, divné a zajímavé,“ říkají Lucie a Vojtěch Drahokoupilovi, majitelé populárního vršovického Café Baru Pilotů. 

Sezóna 1Epizoda 13023. březen 2023 24:22

VisitChef speciál: Lišková, Forman, Bobula: Někde se prolínají, ale každý sám za sebe má obrovskou sílu podpořit koktejl

„Fernet Bitter No. 20 Pale a Fernet Bitter No. 21 Dark jsou autentické české bittery. Nejsou vyšlapanou cestičkou univerzálnosti, důležitá je pro nás rozmanitost a kraftovost,“ říkají Petra Lišková, Master Blender Stock – Božkov, Brand ambasador značky Fernet Stock Peter Bobula a bar manager brněnského Baru, který neexistuje, Rudolf Forman. Moderoval Michal Marešovský.

Sezóna 1Epizoda 12923. březen 2023 09:04

VisitChef speciál: Vítězslav Cirok – Překvapila mě diverzita obou nových bitterů

„Zpráva, že Stock a Lidi z Baru spojili síly, aby vznikl první český bitter, mě potěšila. Myslím, že pro spoustu podniků jsou oba bittery, tedy Fernet Bitter No. 20 Pale a Fernet Bitter No. 21 Dark v rámci drinku jednoduše uchopitelné,“ říká v rozhovoru Bar & Beverage Manager a úřadující vítěz českého finále Diageo World Class Competition, Vítězslav Cirok. Moderoval Michal Marešovský.

Sezóna 1Epizoda 1022. leden 2023 33:04

Roman Kóňa: Mäso od Romana je koncept nastavený tak, aby sme tam o 10 rokov boli stále takí istí

„Verím, že Regal Burger zmenil slovenské gastro. Šokovali sme trh. Mäso na burger má byť súčasťou mäsiarskeho byznysu, ale kráľovskou disciplínou je steak. “ hovorí Roman Kóňa, zakladateľ konceptov Regal Burger a Mäso od Romana.

Sezóna 1Epizoda 12820. prosinec 2022 49:43

Adrián Michalčík: Pri World Class som neurobil kompromis. Som barman, ale šport mi dodáva energiu

„Na toto som sa pripravoval niekoľko rokov, profesne aj v súkromí som dospel a verím, že to bolo vidieť aj na World Classe. Potreboval som sa vyhodiť z komfortnej zóny,“ hovorí Adrián Michalčík, úradujúci World Class Bartender of the Year a Director of Mixology hotelového baru Pier42 v Osle.

Sezóna 1Epizoda 1277. prosinec 2022 18:34

Linda Rejfková: Největší výzvou vždy je vytvořit koktejl, který osloví co možná nejširší veřejnost

„Ve Vancouveru pře jedenácti lety ještě nebyla barmanská scéna rozvinutá, v Singapuru vám dávají možnost posouvat se stále dál. Tam se i zrodil můj sen stát se ambasadorkou,“ říká Linda Rejfková, ambassador rumu Brugal 1888 pro Českou a Slovenskou republiku.

Sezóna 1Epizoda 1266. prosinec 2022 36:11

Václav Šitner: Česká whisky má dobře našlápnuto. Výrobci české whisky by měli držet pohromadě

„Vždy byl můj sen vyrábět whisky. Dlouho jsme neměli dostatečné zařízení na to, abychom mohli říct – toto je whisky zplozená u nás, na Blatné,“ říká mistr destilatér Zámecké palírny Blatná, Václav Šitner.

Sezóna 1Epizoda 12529. listopad 2022 20:40

Jaroslav Kozdělka: Rukodělný chleba? Přesně poznám, kdo u nás který chleba dělal

„V České republice je hodně dobrých chlebů. Přidaná hodnota toho našeho je samotná pec. Zkoušeli jsme stejný chléb upéct jinde a nebylo to ono. Denně v Esce upečeme 580 až 700 chlebů,“ říká šéfpekař karlínské restaurace Eska, Jaroslav Kozdělka.