- Podcasty
- VisitChef Podcast

Poslechněte si podcast: Helena_Fléglová: Ani dezert za šest stovek nelze prvoplánově odsoudit, pokud neznáme okolnosti
„Na výrobě dezertů se dá ušetřit, ale je tam velmi tenká hranice, kterou bych nepřekročila. Irituje mě, když se jídlo tvoří jenom pro efekt,“ říká přední česká cukrářka a zakladatelka HF Pastry Academy Helena Fléglová. Líbí se Vám tento díl? Napište nám o tom!
VisitChef Podcast
Tým zkušených novinářů každý den odhaluje gastronomické zákulisí a mapuje příběhy, které hýbou Českem a světem. Naučně-publicistický podcast vydává nezávislý online magazín o gastronomii VisitChef.
Martin Kleveta: Ochutnal jsem TOP vína světa. U prvního setkání s Alainem Ducasse jsem měl husí kůži
Pracoval u Hestona Blumenthala i Alaina Ducasse, dnes je Head Sommelierem v Restaurantu Gordon Ramsay. „Blumenthala jsem v životě neviděl vařit, hned první týden ve trojhvězdě u Alaina Ducasse mi dali zabrat, ale chvíli na to jsem skončil na druhém místě UK Sommelier of the Year,“ říká jeden z nejúspěšnějších českých sommelierů Martin Kleveta. Líbí se Vám tento díl? Napište nám o tom!
Jiří Nehasil: Dobrá gastronomie by se neměla odehrávat jenom ve velkých městech
„Ideální je, když dostanete skvělý gastronomický zážitek i v místech, kde to nečekáte. Regionální turismus může pomoct posunout českou gastronomii dál. Dnes už makro ČR nenabízí pouze kvalitní surovinu, ale komplexní řešení. Plánujeme taky národní soutěž,“ říká Jiří Nehasil, generální ředitel makro ČR a prezident MAKRO Czech Gastro Fest. Líbí se Vám tento díl? Napište nám o tom!
Giang Ta: Taro byl spontánní nápad. Nebojíme se děla věci, které tady nikdo nedělá
„První Taro měla být malou sousedskou restaurací, kde byste na první pohled ani nečekali dobrou kuchyni, ale byla tam. Hostit lidi je pro nás přirozené. Ve vietnamské kultuře je běžné říct doma u stolu, že omáčka se nepovedla,“ říká spoluzakladatel a spolumajitel Taro Group Giang Ta. Líbí se Vám tento díl? Napište nám o tom!
Patrik Šimon, Filip Urbanič: Gilles Varone mieri na dve hviezdy Michelin Guide, Alchemist je komplexný zážitok i mimo gastronómiu
„V reštaurácii Gilles Varone nám ide o lokálny produkt. U Gordona Ramsayabol väčší tlak na výkon. Alchemist má najvyššiu úroveň disciplíny a hygieny. Po roku je ale práca v tejto kuchyni nuda. Michelin Guide by slovenskej gastronómii veľmi pomohol,“ hovoria dvaja kuchári so skúsenosťami zo zahraničných prestížnych reštaurácií Patrik Šimon a Filip Urbanič. Líbí se Vám tento díl? Napište nám o tom!
Roman Kintler: V kuchyni La Finestry dávame väčší dôraz na detail, než Taliani
„Taliani sú prekvapení, aké dobré jedlo u nás dostanú. La Finestra in Cucina je pre mňa v Česku vrcholom talianskej kuchyne a osobne tiež zadosťučinením po všetkých rokoch driny. Teraz som tam, kde patrím. Riccardo Lucque je tiež kuchár a chápe všetky procesy, takže sa mi s ním spolupracuje veľmi dobre. “hovorí head chef talianskej reštaurácie La Finestra in Cucina, Roman Kintler. Líbí se Vám tento díl? Napište nám o tom!
Pavel Mandrla: World Class posouvá hranice barmanského řemesla. Jsme ambasadoři moderního barmanství
„Inspiruje ke kreativitě a otvírá dveře k mnoha neskutečným možnostem. To je World Class. Většina vítězů na sobě dál pracuje a dál se zapojuje do barmanské komunity. Není to tak, že bys vyhrál nejprestižnější barmanskou soutěž a máš hotovo. Naopak ti barmani nastartovali svůj kreativní proces a na této vlně moderního barmanství pokračují dál,“ říká ambasador českého kola světově nejrespektovanější barmanské soutěže World Class. Líbí se Vám tento díl? Napište nám o tom!
Romanka Zelinová a Maroš Jambor: Osem rokov v zahraničí sme boli ako špongia, čo nasáva znalosti. Londýn bol Formula 1, Eleven Madison Park zasa Rolls-Royce
Prešli špičkovými kuchyňami Londýna aj New Yorku, otvoria reštauráciu Zlatá Praha v bývalom InterContinentále. „Nestačí iba tvrdo pracovať, musíš byť aj priebojný a pritom si stále zachovať srdce, aby si ukázal, že ti na kuchárčine záleží “ hovoria cukrárka Romanka Zelinová a šéfkuchár Maroš Jambor, ktorí stoja pri znovuotvorení InterContinentalu. Ten bude v budúcnosti známy ako Fairmont Golden Prague hotel. Líbí se Vám tento díl? Napište nám o tom!
Martin Štangl: Eska je vnímána jako značka chleba, v restauraci Štangl si plníme kuchařské sny
„Udržitelnost nemá být jenom póza, časem to bude pro restaurace standard. Restauraci Štangl jsme začali plánovat už v roce 2020. Pět dní v týdnu v ní vaříme moderní českou kuchyni zaměřenou na lokální suroviny. Nová pekárna Eska otevře ve Veletržní ulici na začátku roku 2025 a budou se otvírat další. Bude to pořád náš chleba z pece na dřevo, z toho nechceme slevovat,“ říká šéfkuchař Martin Štangl. Líbí se Vám tento díl? Napište nám o tom!
Michal Marešovský: Vášeň k whisky je mým hnacím motorem, abych se mohl posouvat pořád dál
„Na ambasadorství mě nejvíce baví možnost dotknout se těch nejtajnějších informací. Mám pocit, že toho o whisky vím stále málo. V nejbližší době přijdou na český trh dvě nové láhve Johnnie Walker. Připravujeme také nový projekt snoubení whisky a špičkové gastronomie, který přinese na čtyři místa v republice,“ říká Michal Marešovský, odborník na whisky, people leader a whisky ambassador společnosti Stock Plzeň-Božkov. Líbí se Vám tento díl? Napište nám o tom!