VisitChef Podcast
NejnovějšíSezóna 1Epizoda 189Včera

Poslechněte si podcast: Giang Ta: Taro byl spontánní nápad. Nebojíme se děla věci, které tady nikdo nedělá

„První Taro měla být malou sousedskou restaurací, kde byste na první pohled ani nečekali dobrou kuchyni, ale byla tam. Hostit lidi je pro nás přirozené. Ve vietnamské kultuře je běžné říct doma u stolu, že omáčka se nepovedla,“ říká spoluzakladatel a spolumajitel Taro Group Giang Ta.

27:22

VisitChef Podcast

Vydává: Ján Chovanec

Tým zkušených novinářů každý den odhaluje gastronomické zákulisí a mapuje příběhy, které hýbou Českem a světem. Naučně-publicistický podcast vydává nezávislý online magazín o gastronomii VisitChef. 

Web

Sezóna 1Epizoda 188Před 3 týdny 25:52

Patrik Šimon, Filip Urbanič: Gilles Varone mieri na dve hviezdy Michelin Guide, Alchemist je komplexný zážitok i mimo gastronómiu

„V reštaurácii Gilles Varone nám ide o lokálny produkt. U Gordona Ramsayabol väčší tlak na výkon. Alchemist má najvyššiu úroveň disciplíny a hygieny. Po roku je ale práca v tejto kuchyni nuda. Michelin Guide by slovenskej gastronómii veľmi pomohol,“ hovoria dvaja kuchári so skúsenosťami zo zahraničných prestížnych reštaurácií Patrik Šimon a Filip Urbanič.

Sezóna 1Epizoda 18724. únor 2025 25:29

Roman Kintler: V kuchyni La Finestry dávame väčší dôraz na detail, než Taliani

„Taliani sú prekvapení, aké dobré jedlo u nás dostanú. La Finestra in Cucina je pre mňa v Česku vrcholom talianskej kuchyne a osobne tiež zadosťučinením po všetkých rokoch driny. Teraz som tam, kde patrím. Riccardo Lucque je tiež kuchár a chápe všetky procesy, takže sa mi s ním spolupracuje veľmi dobre. “hovorí head chef talianskej reštaurácie La Finestra in Cucina, Roman Kintler.

Sezóna 1Epizoda 18627. leden 2025 37:35

Pavel Mandrla: World Class posouvá hranice barmanského řemesla. Jsme ambasadoři moderního barmanství

„Inspiruje ke kreativitě a otvírá dveře k mnoha neskutečným možnostem. To je World Class. Většina vítězů na sobě dál pracuje a dál se zapojuje do barmanské komunity. Není to tak, že bys vyhrál nejprestižnější barmanskou soutěž a máš hotovo. Naopak ti barmani nastartovali svůj kreativní proces a na této vlně moderního barmanství pokračují dál,“ říká ambasador českého kola světově nejrespektovanější barmanské soutěže World Class.

Epizoda 1856. leden 2025 37:03

Romanka Zelinová a Maroš Jambor: Osem rokov v zahraničí sme boli ako špongia, čo nasáva znalosti. Londýn bol Formula 1, Eleven Madison Park zasa Rolls-Royce

Prešli špičkovými kuchyňami Londýna aj New Yorku, otvoria reštauráciu Zlatá Praha v bývalom InterContinentále. „Nestačí iba tvrdo pracovať, musíš byť aj priebojný a pritom si stále zachovať srdce, aby si ukázal, že ti na kuchárčine záleží “ hovoria cukrárka Romanka Zelinová a šéfkuchár Maroš Jambor, ktorí stoja pri znovuotvorení InterContinentalu. Ten bude v budúcnosti známy ako Fairmont Golden Prague hotel.

3. leden 2025 46:57

Martin Štangl: Eska je vnímána jako značka chleba, v restauraci Štangl si plníme kuchařské sny

„Udržitelnost nemá být jenom póza, časem to bude pro restaurace standard. Restauraci Štangl jsme začali plánovat už v roce 2020. Pět dní v týdnu v ní vaříme moderní českou kuchyni zaměřenou na lokální suroviny. Nová pekárna Eska otevře ve Veletržní ulici na začátku roku 2025 a budou se otvírat další. Bude to pořád náš chleba z pece na dřevo, z toho nechceme slevovat,“ říká šéfkuchař Martin Štangl.

Sezóna 1Epizoda 18415. prosinec 2024 49:53

Michal Marešovský: Vášeň k whisky je mým hnacím motorem, abych se mohl posouvat pořád dál

„Na ambasadorství mě nejvíce baví možnost dotknout se těch nejtajnějších informací. Mám pocit, že toho o whisky vím stále málo. V nejbližší době přijdou na český trh dvě nové láhve Johnnie Walker. Připravujeme také nový projekt snoubení whisky a špičkové gastronomie, který přinese na čtyři místa v republice,“ říká Michal Marešovský, odborník na whisky, people leader a whisky ambassador společnosti Stock Plzeň-Božkov.

Sezóna 1Epizoda 18324. listopad 2024 20:53

Jakub Baštinec: Nikka Perfect Serve je jednou z TOP soutěží. Můj koktejl je bizarní twist na Manhattan

„Čím déle člověk dělá barmana, tím lépe je připravený na soutěž Nikka Perfect Serve aniž by o tom věděl. Na globální finále v Paříži bude důležité nejenom perfektně zvládnout znalostní test, ale také být tam, na místě a žít daným okamžikem, jak by řekl Stan Vadrna,“ říká aktuální vítěz českého finále Nikka Perfect Serve a šéfbarman brněnského baru Escobar Jakub Baštinec.

Sezóna 1Epizoda 18210. listopad 2024 25:54

Asbel Morales: Práce rumového master blendera znamená věčný závazek, pouze univerzita vám nestačí

„Abyste mohli výsledné rumy správně míchat, musíte znát velmi dobře každý sud a jeho obsah. Je to jako poznat svojí rodinu. Rum na Kubě znamená kus historie a našeho charakteru,“ říká Maestro Ronero kubánského rumu Havana Club Asbel Morales.

Sezóna 1Epizoda 18120. říjen 2024 29:54

Viktor Šolc: Společnost je otevřenější a tolerantnější, i proto jsou nealkoholické drinky na vzestupu

„Nealkoholické alternativy k destilátům, jako třeba nealko-gin se už na české scéně prosazují. Vidíme to na poptávce po samotných produktech i školeních v této kategorii. Například nabídka nealkoholického párování v restauracích potvrzuje tento zájem a utvrzuje nás v tom, že nealkoholické alternativy nejsou atyp,“ říká spolumajitel distribuční firmy Vikeza Gastro Viktor Šolc.