VisitChef Podcast
Sezóna 1Epizoda 6118. červenec 2021

Poslechněte si podcast: Viktor Šolc: Gin & tonic potřebuje kvalitní tonic, jinak se ochudíte o zážitek

„Když si pořídíte sportovní auto a dáte na něj levné pneumatiky, ta jízda bude příšerná. Neužijete si to. A stejně je to i v případě levného tonicu pro koktejl gin & tonic,“ říká Viktor Šolc, spolumajitel VIKEZA gastro, dovážející nealkoholické nápoje.

30:07

VisitChef Podcast

Vydává: Ján Chovanec

Tým zkušených novinářů každý den odhaluje gastronomické zákulisí a mapuje příběhy, které hýbou Českem a světem. Naučně-publicistický podcast vydává nezávislý online magazín o gastronomii VisitChef.

Web

Sezóna 1Epizoda 142Před týdnem 39:38

Otto Vašák: Bylo to hodně těžké, ale v Essens se nám podařilo nastavit michelinské standardy

Pracoval v michelinské jednohvězdě La Degustation Bohême Bourgeoise, dnes sám vede špičkovou restauraci. „Do budoucna by mi nevadilo, kdybychom se stali čistě vegetariánskou restaurací. Díky adrese restaurace bojujeme s dodavateli,“ říká Otto Vašák, šéfkuchař Restaurantu Essens.

Sezóna 1Epizoda 141Před 3 týdny 32:10

Jan Vlasák: Japonsko mi změnilo život, jak soukromý, tak i ten barmanský

Kvůli tradici se pod kotlem při výrobě whisky topí uhlím, v metru je ticho a čisto, Nikka Whisky se v Japonsku těší velmi dobré pozici. „U příštího vítěze Nikka Perfect Serve musí být poznat, že ho ta práce naplňuje a baví ho starat se o své hosty, zajímat se o to, koho má před sebou jako hosta,“ říká Jan Vlasák, vítěz loňského českého finále Nikka Perfect Serve.

Sezóna 1Epizoda 14024. srpen 2023 37:53

Zuzana Zuzáková a Peter Szamuhel: Ľudia čakajú čo v knihe Sold Out vyzradíme. Všetko robíme srdcom

Facka, Vespa, fitko, ale aj stánok Būcheck na Zelnom trhu v Brne či Dezertína. „Kniha Sold Out zachytáva atmosféru nášho podniku. Máš z toho zistiť ako veľmi nás to baví,“ hovoria Zuzana Zuzáková a Peter Szamuhel z brnenského streetfoodu Būcheck a Dezertína o svojej novej knihe Sold Out.

Sezóna 1Epizoda 1393. srpen 2023 16:13

Petr Svoreň: Reagujeme na tep města. Brněnská klientela je pro nás důležitá

„Denně chodím z kuchyně mezi hosty, mluvím s nimi a snažím se reagovat na to, co se děje, na tep města. Chutě si nesu z dětství. Gastronomie je běh na dlouhou trať,“ říká executive chef brněnského hotelu Passage, Petr Svoreň.

Sezóna 1Epizoda 1383. srpen 2023 25:11

Rudolf Forman: Chtěli jsme jít na hranu. Propojení umělé inteligence a barmanského světa je divné

„Šlo nám o to vzbudit debatu. Koktejly vytvořené umělou inteligencí lidé chtějí ochutnat a porovnat. S vizuálem jsme šli na hranu. Chtěli jsme, ať to působí tak trochu zvláštně,“ říká o letním projektu brněnského Baru, který neexistuje bar manager Rudolf Forman.

Sezóna 1Epizoda 13723. červenec 2023 47:57

Marián Beke: Lepšie je bar zatvoriť, než skrachovať. The Gibson bar bol osem rokov moje bejby

Jeho hosťom bola Naomi Campbell alebo 50 Cent, otváral legendárny londýnsky bar Nightjar, bol majiteľom ďalšieho slávneho baru The Gibson v Londýne, spolupracoval s najlepšími barmanmi sveta: Erikom Lorinczom, Alexom Kratěnom, Stanom Vadrnom alebo Agostino Perronem. „Najväčší problém v Londýne je s ľuďmi, preto som musel zatvoriť,“ hovorí špičkový barman a autor prestížnych barových konceptov, Marián Beke.

Sezóna 1Epizoda 1368. červenec 2023 28:38

Martin Hudák: Sme zrkadlom našich hostí. Keď je všetko ok, prídu na radu aj bublifuky

„Môj súkromný život neexistuje. Najviac práce stihnem na letisku. Dať dohromady tým, ktorý je barmansky super a vie, že sú technika a drink dôležité, ale rovnako dôležitá je aj show, je veľmi ťažké. Ale funguje nám to,“ hovorí Martin Hudák, creative director austrálskej gastronomickej skupiny Maybe Group, barman, barista a autor knihy Spiritual Coffee.

Sezóna 1Epizoda 13529. červen 2023 29:37

Martin Novák: Vystúpil som zo svojej komfortnej zóny, všetko sa zmenilo

„Robiť tvár pre fastfoodový reťazec by som nemal problém. Som úchylný na nezdravé jedlá. Všetko, čo je nezdravé predsa chutí výborne,“ hovorí Martin Novák, executive chef Palffy restaurantu v Šimák Zámku Pezinok.

Sezóna 1Epizoda 13317. květen 2023 32:33

Marcel Jinoch: V New Yorku není jednoduché najít si slušnou práci v gastru. Některé pozice přeskočit nelze

„Trvalo mi rok a půl než jsem se na Manhattanu vypracoval z barbacka na vyšší pozici. V Le Pavillion u Daniela Bouluda jsme měli k dispozici celé patro mrakodrapu. Dva lidi jenom leštili skleničky,“ říká Marcel Jinoch, barman a expert pro bary a restaurace.

Sezóna 1Epizoda 1325. květen 2023 27:12

Eliška Hromková: Na začátku v nabídce nebylo napsáno, že jde o Alcron. Na hvězdu Michelin netlačím

„Bylo těžké se rozhodnout, jestli práci šéfkuchaře v Alcronu vezmu, je to velký závazek. V žádné michelinské restauraci, ve které jsem pracovala, jsme neloupala brambory ani neprobírala bylinky,“ říká Eliška Hromková, šéfkuchařka Alcron Restaurantu.