Talkshow Radia Wave
12. březen 2018

Poslechněte si podcast: Velký špatný: dým, metal a obří lasery v Talkshow Radia Wave

Premiéra Velký špatný: Talkshow Radia Wave se točila kolem významných výročí – Mezinárodního dne žen a čtyřiceti let od letu Vladimíra Remka do vesmíru. Hosty moderátorů Aleše Stuchlého, Daniela Řeháka a Prokopa Vejdy byli vědkyně a metalová zpěvačka Kateřina Falk, herec a vzorný plnitel domácích povinností Kryštof Hádek a Jana Smiggels Kavková – předsedkyně České ženské lobby.

59:43

Talkshow Radia Wave

Vydává: Český rozhlas

Razie na bránice slušných lidí, pohřeb historie a znovuzrození dadaismu v osmdesáti minutách. Talkshow Radia Wave se natáčí pětkrát ročně před živým publikem v pražském Divadle Archa. Moderátoři Aleš Stuchlý, Vít Schmarc a Prokop Vejda v ní zpovídají zajímavé hosty z nejrůznějších oblastí společenského života a glosují aktuální dění i historické události.

Web

31. prosinec 2019 58:04

Talkshow Radia Wave: Velký špatný Brno s Prokopem Holoubkem, Zuzanou Fuksovou a Mikulášem Příhodou

Poslední talk show uplynulého roku byla zároveň první v obměněné sestavě: barokní reliéf Dana Řeháka nahradil o něco atletičtější pivní skaut Vít Schmarc. V rámci pravidelných výpadů do regionálních oblastí jsme se tentokrát (ač neochotně) přesunuli do Brna. A to hlavně proto, abychom z domácích hostů vyrazili odpovědi na ty nejpalčivější lokální otázky, mezi nimiž vyniká jedna jediná: Kde se tu dá nejlíp chytit AIDS?

23. červen 2019 56:12

Talkshow Radia Wave: Velký špatný vesmír s Janem Lukačevičem, Naomi Adachi či Archiem Baronem

První letošní Talkshow Radia Wave proběhla netradičně mimo komfortní zónu Divadla Archa. Pendolino přivezlo olomouckému Academia Film Festivalu na ochutnávku exkluzivní balíček tří vykutálených moderátorů, vědců, písničkářů, filmařů, rapperů a gamblerů s osobní důstojností Aleše Stuchlého, Dana Řeháka a Prokopa Vejdu.

31. prosinec 2018 57:55

Talkshow Radia Wave: Jiří Lábus a Eva Josefíková, velký špatný zakončení sezony

Poslední (letošní?) talkshow měla nelehký úkol: vyrobit silvestrovský díl, ale dlouho před silvestrem samotným. A ještě na pozadí tak nesilvestrovského tématu, jako jsou lidská práva – 16. prosince jsme totiž oslavili 50. výročí jejich všeobecné deklarace. Pozvání přijali Jiří Lábus a Eva Josefíková. Za pultem jste mohli netradičně slyšet bílýho kluka jménem bilej kluk. Prskavky prskaly, zrovna když se to nejvíc hodilo, catering předčil všechny předchozí díly.

4. listopad 2018 57:30

Talkshow Radia Wave s Kovym a Vášáryovou: Naučil se synáček během století republiky hospodařit?

Říjnová Talkshow Radia Wave se vrátila do vyprodané Archy ve velkém (špatném) stylu, aby oslavila ještě větší výročí. Pozvání přijaly dvě československé osobnosti zářící před kamerami, které se nevyhýbají politickým tématům: youtuber Karel „Kovy“ Kovář a herečka a politička Magda Vášáryová. Loureedovský gauč s hosty tradičně obklíčily dravé Čelisti Aleše Stuchlého a Dana Řeháka. O nemístná vyrušení se postaral Prokop Vejda na majku a Aid Kid za gramcem. Dokonce se i zpívalo.

24. srpen 2018 58:26

Talkshow Radia Wave: Invaze do karlínského přístavu s Danielou Drtinovou a Romanem Týcem

Srpnová Talkshow Radia Wave opustila přístřeší Divadla Archa i zbytky mantinelů soudnosti. Pod širým nebem v karlínském Přístavu 18600 se shromáždily naše stálice jako Aleš Stuchlý, Dan „Každopádně“ Řehák nebo Prokop Vejda, stejně jako hosté unikátně zastoupení Danielou Drtinovou, Romanem Týcem a cejnem velkým. O hudbu a dramatická zmizení se k vašemu velkému překvapení opět postaral náš poštípaný DJ Aid Kid, lidí přišlo jak máku.

10. květen 2018 01:04:40

Vidím mléko a strdí? Vidím Velký špatný!

Druhá scénická lumpárna s prvky talkshow, poetického pásma a pátrání po prapodstatě trapnosti autorského tria Aleš Stuchlý, Daniel Řehák a Prokop Vejda vyprodala divadlo Archa. Lou Reedův gauč tentokrát přivítal dvě špičky svých oborů – novinářku a moderátorku Světlanu Witowskou, která se poprvé od prezidentské debaty uvolila blýsknout se v mediálním prostoru, a Ondřeje Štindla, scenáristu, publicistu a spisovatele, držitele dvou českých lvů a spoluzakladatele Radia 1.

5. prosinec 2017 01:13:14

Talkshow Radia Wave: Co je nejkrásnější?

Rozhlasová premiéra historicky první talk show v dějinách Radia Wave s tématem 17. listopadu!