- Podcasty
- Kuchařské čarování

Poslechněte si podcast: Velikonoční kuchařská inspirace od našich předků
Jak vypadala jihočeská lidová strava o Velikonocích, připomíná kulinář Petr Stupka s pomocí knihy Doudlebsko v kuchyni a u stolu. Přidá své vlastní tipy pro sváteční vaření.
Kuchařské čarování
Pravidelná porce inspirace a receptů pro všední i sváteční vaření.
Trochu mikulášské, jakož i čertovské a samozřejmě andělské Kuchařské čarování
Trochu mikulášské, jakož i čertovské a samozřejmě andělské Kuchařské čarování připravil kulinář Petr Stupka. Bude mluvit o tradici mikulášského pečiva, nabídne mikulášské menu neboli variace toastů a k nim zelné nebíčko, čertovské peklíčko a andělskou smetanu. A nakonec přidá několik tipů na vánoční cukroví.
Historie perníku a několik tradičních receptů
V Kuchařském čarování Petra Stupky má tentokrát hlavní roli perník. Vedle několika tradičních receptů bude řeč o jeho tisícileté historii a proměnách kořeněného těsta slazeného medem. Chybět nebude ani pravidelná inspirace pro vaření v příštích dnech.
Kuchařské čarování na placato – pizza, slané koláče, sladký frgál
Kulinář Petr Stupka tentokrát připravil Kuchařské čarování tak trochu na placato. Nejprve připomene recept na pizzu, a to hned na několik způsobů, pak bude řeč o alsaském slaném koláči falmkuch a jihočeském sýrovém koláči. A také sladká tečka bude placatá, v podobě valašského frgálu.
Sladké pečivo s mákem, medem a dalšími dary podzimu
Unikátní švestkový makovec, starodávný medovník i bezlepkové makové lívanečky. Recepty na sladké pečivo, ve kterém hrají významnou roli mák, med a další podzimní dary, nabízí ve svém Kuchařském čarování Petr Stupka. K tomu připraví několikero horkých nápojů vhodných pro tento čas.
Recepty na svatomartinské posvícení
Kulinářské tipy a triky pro svatomartinské posvícení nabízí Petr Stupka. Zkuste podle jeho receptů nejrychlejší játrovou paštiku, poctivý kaldoun, tedy drůbkovou polévku, pečenou husičku a k ní dvojí zelí a dvojí přílohu a nakonec dušičky a podkůvky pro svatého Martina.
Lehce nasládlé čarování z darů podzimu
Kulinář Petr Stupka ve svém pořadu naservíruje na několik způsobů upravenou červenou řepu, uvaří podle Dobromily Magdalény vydatnou kořínkovou polévku a přidá k tomu ovocné variace a dva vyzkoušené recepty na pečivo z ořechů. Kuchařské čarování totiž tentokrát bude lehce nasládlé z darů podzimu.
Placky všeho druhu, pečené v troubě, na pánvi i grilu
Pestrou inspiraci, jak připravit burger z masa i nemasa, tipy na sladké i slané lívance, čím ozvláštnit bramborák a jak flambovat tenoučké palačinky nabízí kulinář Petr Stupka. Tématem jeho Kuchařského čarování jsou placky všeho druhu, pečené v troubě, na pánvi i grilu.
Vaření ze zelí a brambor a k tomu recept na rybí polévku z výlovu Rožmberka
Kuchařské čarování otevře Petr Stupka receptem na rybí polévku z výlovu rybníka Rožmberk. Pak už bude vařit především ze zelí a brambor. Nabídne inspiraci z tisícileté historie zelných salátů, tip na starodávný keltský koláč v současném provedení a bramborový dort na závěr.
Deset rybích variací a sladkosti z dýně
Deset variací na téma ryba vykouzlí kulinář Petr Stupka, neboť výlov rybníka Rožmberk je na dohled a ve stánku Českého rozhlasu České Budějovice pod hrází se bude tradičně vařit polévka. Pak přidá pár tipů na sladkosti z dýně s pomocí věrných posluchačů Kuchařského čarování.
Malé lovecké menu a čarování s dýněmi
Zvěřina na talíři – polévka, paštika, pečeně. Inspiraci na malé lovecké menu nabízí ve svém pořadu kulinář Petr Stupka. K tomu přidá čarování s dýněmi v kuchyni a recept na podzimní koláč s dýní.