- Podcasty
- Vaříme s Habadějem

Poslechněte si podcast: Panenka s chřestem a pepřovou omáčkou. Kvalitní maso připravené s láskou vás nikdy nezklame
Milujete vepřovou panenku? A víte například, že je také velmi málo kalorická? Její další výhodou je nespočet možných variací na úpravu. My dnes pro vás máme jeden hodně zajímavý recept. Tak, dobrou chuť!
Vaříme s Habadějem
Každou sobotu dopoledne vaříme v přímém přenosu. A přejeme dobrou chuť!
Tagliatelle s omáčkou z hlívy ústřičné. Netradiční spojení různých druhů ingrediencí, chutí, i barev
Možná i vy si občas dáte těstoviny a volíte je proto, že jsou vždy brzy hotové. Zapomeňte na špagety s kečupem a eidamem a zkuste si dnes udělat tagliatelle s omáčkou z hlívy ústřičné. Určitě nebudete litovat.
Krůtí prsa s ledovým salátem. Bohatě zakapejte dresinkem a ozdobte opraženými vlašskými ořechy
Máte rádi drůbeží maso? Někdo dává přednost grilovanému kuřeti, jiný má rád drůbeží kousky v nějaké směsi. My pro vás ale máme jiný tip! Zkuste s námi krůtí prsa s ledovým salátem a vlašskými ořechy. A nebudete litovat.
Houbové rizoto s krémovým sýrem. Tradiční italské jídlo vařené s láskou až do sametové konzistence
Rizoto je český název pro typicky italský pokrm z rýže zvaný risotto. Podle tradičního receptu by se mělo připravovat z rýže vařené ve vývaru, která se doplňuje máslem a cibulí. Díky tomu se všechny chutě krásně propojí a jídlo získá typickou krémovou konzistenci.
Bramborové placky plněné pikantním kuřecím masem. Udělejte si jich raději víc, budou rychle mizet
Mezi základní ingredience české kuchyně patří bezesporu brambora. Dají se z ní dělat nejrůznější pochoutky, i ty sladké. Jednou z variant jsou placky z bramborového těsta, které si můžete udělat plněné pikantním kuřecím masem.
Tatarák z červené čočky! Dozdobte ho nasekanou petrželkou a určitě si pochutnají nejen vegetariáni
Tatarský biftek, lidově řečeno tatarák, je oblíbená pochutina z tepelně neupraveného masa. My pro vás ale máme dnes zajímavou vegetariánskou variantu připravenou z červené čočky. A buďte si jisti, že boule za ušima nebudou mít jen ti, co maso nejedí. Bude chutnat úplně všem.
Císařský trhanec s malinovou pěnou. Ostudu si netrhnete, naopak, všichni vám vyseknou velkou poklonu
Sladkostí není nikdy dost, těch originálních ještě méně. Mezi ně se řadí jedna, kterou najdete zejména na lístcích vídeňských kaváren. Jmenuje se Kaiserschmarrn a je to vlastně takový nepořádek na talíři, kterému se u nás přezdívá trhanec.
Brambory plněné tuňákem. Dochutíte si je citronovou šťávou, posypete bylinkami a ihned podáváte
Bramborová medaile sice značí čtvrté místo, v kuchyni se ale brambory nedostižně drží na prvních příčkách. Zemáky, erteple či například kremple neboli brambory jsou pokrmem mnoha názvů i tváří.
Pohankové palačinky se špenátem a sýrem. Objevování nových chutí v kuchyni a návrat k jednoduchosti
V případě tohoto receptu rozhodně platí, že zdravé může být i velice chutné. Pohanku bychom do svého jídelníčku měli zařazovat často.
Šťavnaté kuřecí řízky s hořčičnou omáčkou a bylinkami. Drůbeží maso ocení všichni, ale zejména děti
Kuřecí maso je vhodné pro jakoukoliv tepelnou úpravu - jednoduchou i náročnou. Dnes pro vás máme hodně zajímavý recept, udělejte si šťavnaté kuřecí řízky s hořčičnou omáčkou a bylinkami.
Pikantní treska. Zdravé a lehké jídlo, které rozhodně všem u stolu pohladí jejich chuťové pohárky
Treska se řadí mezi vůbec nejchutnější mořské ryby. Svědčí o tom i fakt, že jen v Británii se jí sní ročně kolem 136 miliónů porcí. Kulinářské možnosti této ryby objevili lidé už před mnoha staletími, neboť treska byla takříkajíc víceúčelová. Mohla se totiž uvařit nejen čerstvá. Po usušení se dala uchovat také pro období, kdy drsné klimatické podmínky lov ryb znemožnily.