Vaříme s Habadějem
NejnovějšíDnes

Poslechněte si podcast: Zapečené kotlety s houbami jsou vynikající. A výborně se k nim hodí bramborové placičky rösti

Vepřová kotleta je chuťově výborné, přitom relativně levné maso. Zatímco k večeři, kterou připravujete v týdnu, člověk hledá inspiraci v receptech, které jsou co nejrychlejší, u víkendového oběda si rád pochutná.

23:27

Vaříme s Habadějem

Vydává: Český rozhlas

Každou sobotu dopoledne vaříme v přímém přenosu. A přejeme dobrou chuť!

Web

Před týdnem 25:35

Kuřecí rolády se sušenými rajčaty a mozzarelou. Skvěle chutnají s vařenými bramborami nebo s kaší

Kuřecí maso je vhodné pro jakoukoliv tepelnou úpravu - jednoduchou i náročnou. Dnes pro vás máme hodně zajímavý recept, udělejte si kuřecí rolády se sušenými rajčaty a mozzarelou.

Před 2 týdny 25:27

Zapečené těstoviny s tuňákem. Zkuste místo českých šunkafleků nefalšovanou Itálii na jídelním stole

Zapečené těstoviny patří k nejmilovanějším a nejrychlejším jídlům, přitom vždycky vypadají tak, že jste si s nimi dali patřičnou práci. Nemusíte je připravovat zvlášť, naopak skvěle uplatníte zbylé povařené těstoviny.

Před 3 týdny 28:05

Guláš z hlívy ústřičné. Jednoduché a zdravé jídlo, na kterém si jistě pochutnají nejen vegetariáni

Guláš z hlívy ocení vegetariáni, vegani i všežravci, je totiž báječný a jestli do něj dáte maso, je jen na vás. Hlíva ústřičná obsahuje betaglukany a další prospěšné látky.

26. listopad 2025 22:28

Já rád játra, ty rád játra, on rád játra! Vepřová játra na smetaně s paprikou budou chutnat všem

Pokrmy z jater často opomíjíme a to je chyba. Játra nepatří pouze do paštiky. Existují desítky různých receptů na přípravu této lahůdky. Játra řadíme vedle ledvinek, žaludků, srdcí atd. mezi vnitřnosti.

19. listopad 2025 21:13

Hustá zeleninová polévka s kroupami, cizrnou a fazolemi je grunt a nikdy neuvaříte dvakrát stejnou

Dnes si připravíme tzv. „obědovou polévku". Tak většinou doma říkáme hustým polévkám, které směle s kouskem pečiva nahradí vydatný oběd. Mezi nejoblíbenější patří například gulášová, fazolová, dýňová, rajčatová a třeba i čočková.

12. listopad 2025 22:59

Kachní prsa se zeleninou. Na nedostatek příznivců si tohle lahodné maso rozhodně nemůže stěžovat

Docházejí vám nápady, co vařit? Vyzkoušejte kachní prsa se zeleninou. Ze dvou kachních prsou se nají celá rodina a navíc si toto jídlo zamilujete.

5. listopad 2025 26:19

Pivovarská dobrota! Vepřové plátky na černém pivu aneb s výbornou, jednoduchou a sytou omáčkou

Vepřové maso je velmi variabilní. Ať už použijeme jemnou kýtu, nebo šťavnatou krkovici, tento oběd je dobrota. Pečeme na černém pivu a většinu práce za nás udělá trouba.

29. říjen 2025 21:28

Rybí filety z lososa či tresky s arašídy a bylinkami. Zdravé a lehké jídlo pohladí chuťové pohárky

Treska se řadí mezi vůbec nejchutnější mořské ryby. Svědčí o tom i fakt, že jen v Británii se jí sní ročně kolem 136 miliónů porcí. Kulinářské možnosti této ryby objevili lidé už před mnoha staletími, neboť treska byla takříkajíc víceúčelová. Mohla se totiž uvařit nejen čerstvá. Po usušení se dala uchovat také pro období, kdy drsné klimatické podmínky lov ryb znemožnily.

22. říjen 2025 20:46

Zapékané brambory milují děti i dospělí. Udělejte si je netradičně s mletým masem a nebudete litovat

Češi mají brambory děsně rádi a berou je jako samozřejmý základ spousty tradičních jídel. Jsou neuvěřitelně univerzální a je s nimi spojena spousta různých úprav, které nám tu zůstaly z dob, kdy brambory tvořily základ stravy.