Interview rádia ZET
24. červen 2021

Poslechněte si podcast: Trenér František Straka: Angličané hráli akorát to, co museli. V osmifinále musí český tým táhnout za jeden provaz a ukázat hladovost

Mistrovství Evropy ve fotbale má za sebou základní skupiny. Následovat bude vyřazovací část, do které se probojovala i česká reprezentace. Dosavadní vystoupení českého týmu i jeho ambice pro play-off zhodnotil pro Rádio Z trenér a bývalý československý reprezentant František Straka, který byl hostem sportovního Interview Jana Hlocha. Stěžejní pro český tým bylo podle Straky úvodní utkání proti Skotsku. „Kluci tam ukázali, že mají velice dobrou kvalitu. Ve stejné režii byl první poločas zápasu proti Chorvatsku. Výsledek ale neodpovídal našim představám a druhý poločas z naší strany už nebyl dobrý,“ říká straka. Přiznal, že byl zklamaný z posledního zápasu skupiny proti Anglii. Od českého výběru očekával odvážnější hru. „Angličané ukázali to, co je jim typické. Hráli akorát to, co museli. Od obou týmů mi chybělo nasazení i emoce,“ hodnotí trenér. Pravá tvář týmu se podle něj ukáže v osmifinále, ve kterém se Česko v neděli střetne s Nizozemskem.  V čem by se měl český tým do tohoto utkání zlepšit? „To, co ho zdobilo – hladovost za úspěchem. Tým musí táhnout za jeden provaz,“ dodává Straka. Komplikací bude ale absence levého obránce Jana Bořila, který v zápase bude chybět kvůli kartám. 

16:28

Interview rádia ZET

Vydává: Rádio ZET

Rozhovor na aktuální téma. Na rádiu ZET.

Web

14. březen 2023 20:15

Historik Martin Kovář: Každý turnaj bez Djokoviče je škoda pro fanoušky i samotné hráče

Pierre-Hugues Herbert, Tennys Sandgren nebo Novak Djokovič. Trojice tenistů, kterým skepticismus ohledně vakcinace proti covidu zavřel dveře k účasti na významných turnajích. Dvaadvacetinásobný grandslamový šampion Novak Djokovič ze Srbska stejně jako loni neodstartoval na turnaji Masters v Indian Wells. Neuspěl se snahou o výjimku z očkování proti koronaviru. Právě potvrzení o vakcinaci je pro vstup do Spojených států povinné. „Je to dospělý chlap, ví, jaká jsou pravidla. Rozhodl se, co je pro něj přednější a lidsky tomu rozumím. Myslím, že on sám se tím trápí méně než jeho fanoušci,“ řekl ve Sportovním interview Jana Hlocha tenisový nadšenec a historik Martin Kovář. 

7. únor 2023 20:33

Aleš Juchelka /ANO/: Nepřál bych si, aby Andrej Babiš rezignoval na poslanecký mandát

Zítra proběhne předsednictvo hnutí ANO. „Situace v hnutí ANO zajímavá určitě je, ale neřekl bych, že je napjatá. Napjatá je hlavně v těch mediálních výstupech. Dnes jsme měli poprvé po druhém kole prezidentských voleb poslanecký klub, všichni naopak držíme pospolu,” říká předseda Volebního výboru a stínový ministr práce a sociálních věcí Aleš Juchelka /ANO/ s tím, že frakce nejsou na pořadu dne a nikdy nebyly. „To, aby Andrej Babiš rezignoval na poslanecký post, bych si nepřál z několika důvodů. Myslím, že jako předseda strany by měl být i nadále poslancem. Také bychom ztratili takzvané přednostní právo, což znamená, že můžeme na mikrofon ve Sněmovně vystupovat kdykoliv a přicházet tak s různými věcmi,” dodává host Interview Rádia ZET. 

6. únor 2023 19:12

Josef Středula: Požadavek stávkujících zaměstnanců Nexen Tire je dokonce podinflační. O kolektivní smlouvu usilují už tři a půl roku

Dnes proběhla před jihokorejskou továrnou na výrobu pneumatik Nexen Tire nedaleko Žatce demonstrace jejích zaměstnanců. Jejich cílem je uzavřít novou kolektivní smlouvu. Stávkující přijel podpořit i předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula. „Ten, kdo tady chce vyjednávat, jsou zástupci zaměstnanců, nikoliv firma. To mě zaráží, obzvlášť v situaci, kdy firma získala od českého státu doslova gigantickou investiční pobídku převyšující 3,5 miliardy korun, dál se rozšiřuje a dostala asi 200 tisíc korun za každé vytvořené pracovní místo. Mnoho českých malých a středních firem by takovou pobídku rádo dostalo,” podotýká Středula, který byl hostem Interview na Rádiu ZET. 

13. červenec 2022 19:40

Vít Samek: I ministerstvo financí ukazuje, že tu je prostor pro růst mezd a platů. Jsou potřeba zásahy vlády

„Z našeho pohledu ten tragický scénář být nemusí. Spíš se divíme, že vláda tomu přihlíží. Myslíme si, že jsou třeba určité zásahy vlády, které by pomohly například regulaci cen. Zákon o cenách vládě dává řadu nástrojů, které by mohla využít a v některých sousedních zemích je využívají,” říká místopředseda Českomoravské konfederace odborových svazů Vít Samek, který byl hostem Interview Rádia ZET. 

12. červenec 2022 20:18

Zdražování potravin stojí na růstu cen energií, říká prezident Agrární komory Jan Doležal

„Když se dnes podíváte třeba na pečivo, tam jsou ceny surovin asi deset patnáct procent. Hlavní tahoun jsou bohužel energie a tam se uvidí. Situace je komplikovaná, na podzim může být ještě komplikovanější,” říká host Interview Rádia ZET, prezident Agrární komory Jan Doležal. 

11. červenec 2022 19:59

Zdá se, že Češi neumí žít, říká kardiolog Michal Vráblík

Češi jsou jedni z nejhorších v Evropě ve výskytu kardiovaskulárních nemocí. „Když se podíváme na parametry, které souvisejí s životním stylem a které ovlivňují kardiovaskulární zdraví, tak jsme v evropských statistikách vždycky na nesprávném pólu. Máme stále vysoký počet kuřáků, velmi nízkou pohybovou aktivitu, vysokou spotřebu nevhodné potravy bohaté na živočišné tuky a jsme jedni z úplně prvních ve spotřebě alkoholu na hlavu,” říká odborník na preventivní kardiologii Michal Vráblík, který byl hostem Interview Rádia ZET. 

1. červenec 2022 19:48

Na popularitě florbalu u nás má určitě vliv obliba hokeje, říká florbalistka Jana Christianová

„Jsme hokejový a fotbalový národ. Tím, že je florbal poměrně dostupný sport, kdy vám už od dětské kategorie stačí hokejka a boty a nemusíte kupovat drahé vybavení, spousta rodičů dává děti na florbal. Je to taková v uvozovkách levnější alternativa, ale stal se z toho fenomén,” myslí si reprezentační florbalová brankářka Jana Christianová, která byla hostem Sportovního interview Jana Hlocha na Rádiu ZET. 

11. březen 2022 18:50

Prozření, že i my jsme ve válce, nás teprve čeká, říká psychoterapeutka Rita Kramerová

„Když jsme slyšeli a viděli záběry války v Sýrii, tak nám ti lidé byli vzdálení. Kdo z nás byl v Sýrii, kdo z nás ví, jak to tam vypadá? Ukrajina je velmi blízko. Vybombardované byty jsou stejné byty, jako máme tady,“ popisuje blízkost války na Ukrajině psychoterapeutka Rita Kramerová, která byla hostem Interview Hany Vítkové.

17. prosinec 2021 20:51

Svou budoucnost můžeme ovlivnit, tvrdí kartářka Helen Stanků

„Lidé mají touhu poznat něco, co nás všechny přesahuje. Něco mezi nebem a zemí. Hodně lidí touží také poznat svou budoucnost i to, jestli se dá ovlivnit. Samozřejmě, že to jde,“ říká kartářka a ezoterička Helen Stanků. Ráda pracuje s runami, které jsou podle severské tradice řečí bohů a dokáží proto ukázat budoucnost, přítomnost i minulost. 

17. prosinec 2021 19:32

Modernímu pětiboji hrozí vyškrtnutí parkuru i konec na olympiádě. Jestli pětiboj chcete zachránit, tak nám ho neměňte, apeluje David Svoboda

Moderní pětiboj prožívá turbulentní dobu. Hrozí mu dokonce vyřazení z olympijských her. Tento tradiční sport přitom stál u jejich zrodu. „Je to pro nás velmi smutné období. Rozhodují o nás funkcionáři, kteří nejsou s pětibojem v každodenním kontaktu. O účast se musíme porvat v Paříži. Snad se v olympijském programu udržíme, ale možná taky ne,“ říká olympijský vítěz David Svoboda.