Tohle je pro organizátory
15. listopad 2022

Poslechněte si podcast: Jak správně přemýšlet nad udržitelností eventů?

Ve 3.epizodě řesíme svět eventů v rovině udržitelnosti společně s Martinou Kafkovou za agenturu M-Ocean, Merym Kejklíčkem za Nicknacky a Tomášem Fialou za festival Brutal Assault.
Ekologie a udržitelnost jsou obrovská témata, na která se klade čím dál větší důraz. A je to jenom dobře. Díky našim hostům se dozvíme, jaké jsou dnes možnosti lepšího nastavení eventů pro zanechání co nejmenší stopy, jak nakládat s odpady, čemu se můžeme učit od zahraničních kolegů, nebo jak konkrétně nad udržitelností uvažovat.

Epizoda je nabitá informacemi a osobními zkušenostmi a zanechala v nás všech hlubokou stopu (ale ne tu uhlíkovou, nebojte:)). Tak si ji pojďte poslechnout a dejte nám vědět, jestli máte nějaké další postřehy a nápady!

Mrkněte na nás a sledujte BOOM na Instagramu, Facebooku, Twitteru nebo LinkedINu, nebo koukněte k nám na web :) 

01:02:47

Tohle je pro organizátory

Vydává: BOOM Events

Podcast pro všechny organizátory, co hledají inspiraci pro vlastní eventy, chtějí se dozvědět nejnovější trendy v oblasti event managementu a rádi se pobaví nad historkami svých kolegů. Čeká vás Josef Kaňka a super parta hostů, kteří si mají co říct. Organizováno startupem BOOM Events, platformou pro všechny události. Tak se k nám mrkni a přidej se do komunity těch správných organizátorů na www.boomevents.org !

Web

Před 3 týdny 40:14

Org. Story #9: Budějovický Majáles (21 let na scéně díky středoškolákům)

Majálesové oslavy jara mají v Českých Budějovicích kultovní status - a t o nejen díky 21leté tradici. Ve známost vstoupily v minulosti hlavně skvělou dramaturgií, dobře cílenou komunikací a tu a tam i nějakým drobným mediálním "excesem".

Za pořadatelský tým Budějovického Majálesu přijali pozvání Klára Pešlová a Tadeáš Dušek. Ve 40minutovém povídání zazní nejen podrobnosti k programu letošního ročníku, ale dojde třeba i na téma, jakou roli hraje nízký věkový průměr organizačního týmu při oslovování sponzorů, jednání s městem apod.

15. březen 2024 46:39

Org. Story #8: Rock Café (interpreti s xenofóbními politickými názory k nám nepatří)

Proč je i pro klub důležité se politicky vymezovat? A má smysl si klást dramaturgické mantinely? 

Pozvání do 18. epizody podcastu přijal Šimon Blaschko, Booking & Production Manager pražského Rock Café. V energickém rozhovoru popisuje střípky 33leté historie klubu a společně s moderátorem Josefem Kaňkou zavzpomínali na rok 2013, kdy hráli pro pár posluchačů The 1975 - tehdy no name britská kapela, dnes superstar svého žánru.

Tipy na další hosty s námi můžete sdílet na sociálních sítích BOOM Events - jsme na Facebooku, Instagramu a LinkedInu.

15. únor 2024 40:58

Org. Story #7: Majáles Ostrava (tradiční nekomerční Majáles je ten na hradě)

V Ostravě se na jaře konají dvě akce, které mají v názvu slovo Majáles. Za tu tradiční studentskou "oslavu jara" hovoří v našem podcastu  dramaturg a prezident unie studentů Younie Petr Grác.  Jaké jsou plány pro 28. ročník studentského Majálesu Ostrava? Jak jeho chod podporuje univerzita a s jak velkým rozpočtem organizační tým pracuje? A jak moc je pravděpodobné, že pořádání studentského Majálesu jednou nebude komu předat?

Tipy na další hosty s námi můžete sdílet na sociálních sítích BOOM Events - jsme na Facebooku, Instagramu a LinkedInu.

15. leden 2024 59:19

Org. Story #6: Mighty Sounds (síla našeho festivalu je v komunitě fanoušků)

"Spíš než růst chceme zachovat ducha našeho festivalu." Touhle parafrázovanou větou shrnuli Markéta Broumová a Filip Vondrášek vizi festivalu Mighty Sounds, který letos proběhne po osmnácté na letišti v Táboře.

V rozhovoru Markéta s Filipem mimo jiné vzpomínají na začátky festivalu a pozastavují se i nad komplikovanou otázkou, kterou řeší každý, kdo akce pořádá delší dobu:  jak funkčně a nevtíravě oslovit mladou generaci posluchačů a návštěvníků?

Tipy na další hosty s námi můžete sdílet na sociálních sítích BOOM Events - jsme na Facebooku, Instagramu a LinkedInu.

15. prosinec 2023 40:28

Org. Story #5: Táňa Vozková, Žižkostel (naděje vs střet s realitou)

Na rekonstrukci Žižkostela získala jeho provozní ředitelka Táňa Vozková původně dotaci ve výši 31 milionů Kč. Později se ale ukázalo, že projekt bude stát celkem přes 80 milionů. Naděje vs střet s realitou.

I navzdory tomu nově rekonstruovaný Žižkostel 20. ledna 2024 bude otevírat. A to s velkolepou vizí, která dalece převyšuje ambice a společenský dopad již dobře zajetých kulturních venues nejen v Praze. 

Tipy na další hosty s námi můžete sdílet na sociálních sítích BOOM Events - jsme na Facebooku, Instagramu a LinkedInu.

15. listopad 2023 47:10

Org. Story #4: Tomáš Staněk (studenty, se kterými pracuji v Old Stars, chci vidět uspět)

Původně chtěl být herec, později se ale přesunul na "druhou stranu barikády." Dnes zná většina lidí z divadelních kruhů Tomáše Staňka jako tiskového mluvčího Národního divadla a principála umělecké skupiny Old Stars. Jak se Tomášovi daří obě role skloubit a jak přežití jeho uměleckého souboru "prozkoušel" Covid?

Povinná epizoda pro všechny milovníky divadla nebo lidi s hereckými či jakýmikoliv kulturními ambicemi (bez ohledu na věk).

15. říjen 2023 01:02:14

Org. Story #3: Marek Hovorka (festival Ji.hlava má být přínos pro kulturu jako celek)

O prvním ročníku festivalu Ji.Hlava se samotná Olga Sommerová vyjádřila ve smyslu, že se její organizátoři dočista zbláznili. Dnes se festival pyšní 27letou tradicí a zaslouženým statusem největšího festivalu autorského dokumentu ve střední a východní Evropě.

Ve 13. epizodě podcastu se o příběhu festivalu Ji.Hlava rozpovídal jeho ředitel Marek Hovorka. Barvitě vylíčil světlé momenty, perličky z historie festivalu i kam  má festival ambice růst v příštích letech.

Tipy na další hosty s námi můžete sdílet na sociálních sítích BOOM Events - jsme na Facebooku, Instagramu a LinkedInu.

15. září 2023 54:36

Org. Story #2: Janek Špinka (festival Povaleč není byznys a nemá být byznys)

Jak se z festivalu Povaleč, kam jezdilo 250 lidí, stala akce pro 7 000 lidí? Proč jsou kamarádi a rodina pro organizaci takové akce ti nejlepší parťáci? A daří se Povaleč dostat do černých čísel i s konceptem doporučeného vstupného?

Pozvání do 12. epizody přijal Janek Špinka, který se kromě Povalče podílí i na projektech Klubovna a PŘÍSTAV 18600.

Tipy na další hosty s námi můžete sdílet na sociálních sítích BOOM Events - jsme na Facebooku, Instagramu a LinkedInu.

Sezóna 2Epizoda 115. srpen 2023 50:36

Org. Story #1: Martin Šolc (od punku na gymplu k velkým akcím)

Druhou příběhovější sérii našeho podcastu pro organizátory akcí startuje Martin Šolc. Poslechněte si, jak přičichnul k event managementu, kde se od organizování prvních punkových akcí na gymplu dostal ke spolupořádání Student Festu nebo Festivalu svobody na Václavském náměstí. Dnes se Martin organizátorky podílí i na akcích jako jsou festival Metronome nebo Rock for People. 

Tipy na další hosty s námi můžete sdílet na sociálních sítích BOOM Events - jsme na Facebooku, Instagramu a LinkedInu.

Sezóna 1Epizoda 1015. červen 2023 52:46

Jak navazovat spolupráce v zahraničí?

Kde a jak začíná pro organizátory akcí cesta k navazování zahraničních spoluprací? A proč by se tím organizátoři měli zabývat, i když nemají nutně ambice přerůst se svojí akcí do zahraničí? Hosty jubilejní 10. epizody podcastu byli Václav Klíma z Heartnoize Promotion a Filip Košťálek za Colours of Ostrava a multioborové fórum Meltingpot. Tipy na další témata s námi můžete sdílet na sociálních sítích BOOM Events - jsme na Facebooku, Instagramu a LinkedInu.