• Podcasty
  • Podcasty o online marketingu od MarkMedia
Podcasty o online marketingu od MarkMedia
19. únor 2021

Poslechněte si podcast: Tipy pro založení dropshippingového e-shopu

Protože online obchodování je za poslední roky stále na vzestupu, připravil jsem pro vás další podcast, který otevírá možnosti všem e-shopařům, kteří nechtějí řešit složité papírování nebo mít vlastní sklad, ale chtějí se věnovat hlavně brandu, marketingu a různým strategiím v rámci propagace. Pojďme se tedy podívat na kobylku dropshippingu.

02:57

Podcasty o online marketingu od MarkMedia

Vydává: Marek Wiener

Nabízíme vám pomocnou ruku při tvorbě webů a grafických návrhů, správě e-shopu a online marketingu. Jsme otevření novým nabídkám na spolupráci. Hledáme další projekty a klienty, kteří chtějí své podnikání rozvíjet a posunout svůj marketing na vyšší úroveň.

Web

Před týdnem 03:07

Jak vyhodnocovat PNO v PPC kampaních?

Vyhodnocování kampaní a celkový reporting reklam mě baví ze všeho nejvíce. Krátkodobé pohledy na čísla mi totiž častokrát neřeknou tolik, jako když dělám větší report či dokonce audit.
V oblasti PPC reklamy potom nejčastěji směruji finální reporting k vyhodnocení podílu nákladů marketingu na obrat, tzv. PNO, o kterém jsem zde na blogu již několikrát psal. V tomto podcastu bych ale rád nastínil různé možnosti a pohledy na vyhodnocování PNO.

Před týdnem 03:07

Jak přiřazovat konverze na Facebooku?

O Facebooku v podcastech mluvím čím dál častěji, protože se zde dějí velké věci. V posledních dnech řeším zejména přiřazení konverzí. Tento článek nebude ani tak edukativní, ale spíš půjde o zamyšlení, jak pracovat se současnými možnostmi sledování nákupů či jiných cílů.

Před 2 týdny 02:07

Proč se zajímat o Google Consent Mode v2?

Google Consent Mode v2 je poměrně nové téma, které by nás mělo v rámci online marketingu zajímat. Jedná se totiž o „verzi dvě“ v rámci udělovaných souhlasů v cookies liště. Pojďme se na toto téma v kostce podívat, ať jsme v obraze.

24. únor 2024 02:07

Canva – šikovný onlinový pomocník

Nemáte po ruce grafika nebo vás sužuje omezený marketingový rozpočet, ale přesto chcete udržet krok s trendy a mít kvalitní, kreativní bannery nebo příspěvky na sociální sítě? Existuje nástroj, na který mě nedávno upozornil jeden z mých zákazníků – Canva.

16. únor 2024 02:48

Analýza české e-commerce v roce 2023

Společnosti Heureka a Asociace pro elektronickou komerci (APEK) vydaly velmi zajímavou tiskovou zprávu na téma, jak vypadala česká e-commerce v loňském roce. Jak už jsem několikrát naznačoval ve svých newsletterech, potvrdilo se, že na českém onlinovém trhu došlo k propadu -6 %.

11. únor 2024 02:29

Dashboardy v Looker Studio

Znáte Looker Studio? Pokud ne, nevadí, rád vám jej představím. Jak už z názvu vyplývá, jedná se o online marketingový nástroj z dílny Google, který se zabývá analytikou a zpracováním dat. Řadí se mezi aplikace typu Power BI, o kterém jsem již na blogu psal zde. Na rozdíl od něj však nepatří mezi tzv. business intelligence (BI) nástroje, které nabízí historické, současné a prediktivní zobrazení dat. V rozhraní Looker Studio jste schopni řešit jen analýzu a vyhodnocování dat.

26. leden 2024 02:11

Nejčastější problémy s XML feedem pro Google Nákupy

Z hlediska PPC kampaní v Google Ads jsou pro mě a mé klienty nejzajímavější kampaně přes Google Nákupy. Abyste mohli začít inzerovat v tomto marketingovém kanále, je zapotřebí mít správný XML feed. A právě nesplnění této podmínky bývá při mé práci jeden z nepříjemných a častých problémů – v takovém případě na první dobrou kampaň zkrátka nespustím.

19. leden 2024 02:41

podcast

Určení cílové skupiny je jedním ze základních předpokladů pro úspěšné oslovení vašich zákazníků. Tato parketa je pro mě jakožto marketingového specialisty základ, ale i já se kolikrát v tomto ohledu obracím na další odborníky z onlinu.

13. leden 2024 03:10

Používejte profesní sociální síť LinkedIn

O LinkedIn jsem se chystal natočit podcast již velmi dlouho, ale až teď mám pocit, že vám mohu něco hodnotného předat. Považuji jej za velmi kvalitní nástroj už zejména kvůli informacím o vašich přátelích a kolezích z oboru. Najdete zde mnoho zajímavých oborových článků, tipů, inspirací a také možností získat nové pracovní zkušenosti.

22. prosinec 2023 02:19

Tagování v URL adresách se vyplatí

O UTM parametrech tady na blogu už byla řeč před Vánoci a nyní bych se k tomuto tématu rád vrátil. Mám pro vás totiž tipy, jak konkrétně tagovat produktový feed pro Seznam.