- Podcasty
- Na vidličce Romana Pauluse

Poslechněte si podcast: Těstoviny: Domácí nudle jsou vynikající nejen po polévek
Odkud vlastně těstoviny pocházejí? Jaké druhy zná například italská či asijská kuchyně? Záleží na tvaru? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.
Na vidličce Romana Pauluse
Vše o surovinách a potravinách, ze kterých s chutí vaříme. Všechny vůně kuchyně servíruje šéfkuchař Roman Paulus.
Kozí mléko: Je lépe stravitelné
Může být možností pro ty, kdo trpí intolerancí na kravské mléko. Kozy jsou vybíravé a musí mít kvalitní krmivo. Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.
Holub: Je poměrně náročný na přípravu
Má tmavé a nízkotučné maso. Jak se připravují prsíčka? Jaká je správná příloha? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.
Rakousko: Kaiserschmarrn rozhodně stojí za ochutnání
Které jídlo je nejoblíbenější uvnitř země? Co je pro místní kuchyni typické? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.
Kukuřice: Jako popcorn ji znají všichni
Je to vynikající příloha i dá se z ní uvařit výborná polévka. Malé kukuřičky patří do asijské kuchyně. Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.
Křepelky: Je to jednohubka, která má jemné maso
Křepelky jsou nízkotučné, stejně jako každá zvěřina. Pečou se jen čtvrt hodiny. S čím je servírovat? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.
Španělská šunka: Je sušená a skutečně vynikající
Jak dlouho je suší? Co je na ní zajímavé? Ze kterých prasat se šunka dělá a čím se čuníci krmí? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.
Varné desky: Dnes jsou k dispozici různé druhy sporáků
Jaké jsou výhody plynu nebo indukční desky? Jaká jsou jejich zápory či pozitiva? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.
Tapas: Jsou to teplé i studené menší pokrmy
Z čeho se skládají? Mohou to být i mořské plody? Kolik druhů lze ve Španělsku ochutnat? K čemu se hodí? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.
Kulajda: Jaký je správný postup přípravy
Kdy přidávat kopr? Jaký vývar použít? Vajíčko je lepší vařené nebo zašlehané do polévky? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.
Kebab: Je to vlastně gyros
Odkud pochází a jak se k nám dostal? Lze říct, že je to špíz? Z čeho se připravuje nejčastěji? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.