Mezi čtyřma očima
18. srpen 2022

Poslechněte si podcast: Tatiana Detlofson: Nedělám na sebe reklamu, buduju svůj byznys na tom, že jsou se mnou filmaři spokojení a doporučí mě

Hostkou nového dílu podcastu Mezi čtyřma očima je publicistka a producentka Tatiana Detlofson. V rozhovoru s Helenou Šulcovou mluvily o filmových festivalech, o odchodu do Ameriky i o jejím vstupu do Americké filmové akademie. Aktuálně je tak jednou z pěti osobností z České republiky, kteří rozhodují o tom, kdo získá zlatou filmovou sošku Oscar.Za svou kariéru má na kontě 11 nominací na Oscary, 20 filmů na tzv. Oscar shortlistu nebo 8 nominací na Zlatý glóbus. V rozhovoru například říká, kolik filmů ročně odmítne, protože ji nepřijdou dost dobré. 

23:33

Mezi čtyřma očima

Vydává: Youradio Talk

Helena Šulcová a její hosté: Otevřeně, uvolněně a bez cenzury. Nový podcast každý čtvrtek v 10:00 na Youradio Talk.

Web

30. březen 2023 30:24

Karolína Zoe Meixnerová: Božena Němcová se chtěla zamilovat, dnešní společnost z ní udělala běhnu a nymfomanku

Hostkou posledního dílu podcastu Mezi čtyřma očima je influencerka a spisovatelka Karolína Zoe Meixnerová, známá pod přezdívkou Co je Zoe. V rozhovoru s Helenou Šulcovou si povídaly o Národním obrození, Karlu Čapkovi i Jiřím Wolkerovi. Proč bychom neměli číst Babičku už na základní škole? A čím to, že teď máme totlik výrazných ženských autorek? I to se dozvíte v nové epizodě.

23. březen 2023 27:38

Alena Němečková: Titulní stranu prodá sympatická známá tvář z médií, influenceři ve Vlastě nefungují

Hostem dalšího dílu podcastu Mezi čtyřma očima je šéfredaktorka časopisu Vlasta Alena Němečková. V rozhovoru s Helenou Šulcovou si povídaly o tradičním ženském časopise, proměně úlohy ženy ve společnosti i o cestě od zdravotní laborantky až po šéfredaktorku Vlasty. 

16. březen 2023 22:07

Darja Stomatová: Ve válce jsou všechny emoce a smysly umocněné

Jaké to je - zažít válku na vlastní kůži? Proč o tom napsala knihu? A proč odešla z Primy na Českou televizi? I o tom vyprávěla novinářka Darja Stomatová v tomto dílu podcastu Mezi čtyřma očima.

9. březen 2023 28:46

Ondřej Kolář: Petr Pavel je pro nás nový začátek. Přílišná servilita Miloše Zemana, kterou předváděl vůči Číně, nemohla mít šanci na úspěch.

Hostem nového dílu podcastu Mezi čtyřma očima je poslanec a bývalý starosta Prahy 6 Ondřej Kolář. V rozhovoru s Helenou Šulcovou si povídali o dnešní inauguraci Petra Pavla, o tom, co zůstalo za Milošem Zemanem i Kolářově cestě na Ukrajinu nebo událostech ve sněmovně.

2. březen 2023 25:21

Filip Renč: Režie se učí celý život, v každý dekádě můžeš natočit jiný typ filmu

Hostem dalšího dílu podcastu Mezi čtyřma očima je režisér Filip Renč. V rozhovoru s Helenou Šulcovou si povídali o novém seriálu, filmových žánrech i vyznamenaní od prezidenta Zemana.

23. únor 2023 31:12

Zuzeta: Mně připadá divné, nebýt feminista, ale zároveň chápu, že se tím slovem nechce každý označovat

Hostem nového dílu podcastu Mezi čtyřma očima je podnikatelka, PR manažerka a dříve také šéfka Plesu v Opeře Zuzana Fryaufová, která na sociálních sítích vystupuje pod přezdívkou Zuzeta. V rozhovoru s Helenou Šulcovou si povídaly o tom, zda se obnoví právě zmíněný Ples v Opeře, co pro ni znamená feminismus, o tom, proč mají papírové diáře na trhu stále svoje místo i o náročném zdravotní situaci, se kterou se v minulém roce musela srovnat. 

16. únor 2023 37:24

Jiří X. Doležal: Jediné dobré na Zemanovi je to, že odchází. Do dějin vstoupí jako prezident Novičok.

Hostem nového dílu podcastu Mezi čtyřma očima je novinář Jiří X. Doležal. V rozhovoru s Helenou Šulcovou si povídali o volbě prezidenta, šnecích i zdravotním stavu.

9. únor 2023 40:29

Tomki Němec: Já už mám svého prezidenta nafoceného

Hostem nového dílu podcastu Mezi čtyřma očima je fotograf Tomki Neměc. V rozhovoru s Helenou Šulcovou si povídali o tom, proč by se měla vrátit funkce osobního fotografa prezidenta, jaká pro něj byla zkušenost fotit pro Havla i o tom, proč už nefotí pro česká média.

2. únor 2023 37:17

Michael Kocáb: To, co nemůžu překonat je, že část voličů si namazala na chleba oběti komunistického režimu

Hostem nového dílu podcastu Mezi čtyřma očima Heleny Šulcové byl skladatel, bývalý politik a občanský aktivista Michael Kocáb. V rozhovoru mluvili o tom, jak dopadly prezidentské volby, kam nás posunulo, že 30 let po revoluci jsme si vybírali ze dvou bývalých komunistů. Jakých kroků si na zvoleném prezidentovi Petru Pavlovi cení. I jak bude vzpomínat na Miloše Zemana. 

26. leden 2023 32:01

Markéta Mayerová: Publicistika na Nově v devadesátkách dávala lidem pocit, že mají zastání