GrowUP
2. leden 2023

Poslechněte si podcast: #talks w/ Michal Jílek - Slovensko a církev. Jak ji vidí bývalý český kazatel sloužící na Slovensku?

Jak se stane z ateisty křesťanský kazatel? Proč se rozhodl přejít jako kazatel z České republiky na Slovensko? A jak dělat křesťanskou misii mezi národem, kde každý je křesťan?
O tom dnes s mým vzácným hostem, kazatelem Bratrské jednoty baptistů a zakladatelem církve Nádej v Liptovském Mikuláši - Michalem Jílkem!

01:13:04

GrowUP

Vydává: Tripolis Vysočina

Církev. Tohle slovo dneska bohužel nefrčí. Může být vůbec přitažlivá? A má víra mezi mladými ještě nějaký význam? Pojďme to společně zjistit a o trochu povyrůst!

  • každé pondělí vás čeká příběh života víry zdánlivě obyčejných lidí nebo rozhovor se zajímavým hostem
  • každý druhý pátek se můžete těšit na inspirativní biblické vyučování
    GrowUP!
Web

Před třemi dny 07:12

#stories: Nela - Od okultismu přes Schinchjeonji až k Ježíši Kristu

Příběh o hledání sebenaplnění. Příběh o dívce, která hledala Boha na místech, kde nebyl. Příběh o Ježíši, který se dotýká srdce kohokoliv z nás, když mu dáme prostor.

Před týdnem 53:07

#talks w/ Josef Bajzík - Národní probuzení. Je tramvaj polepená Ježíšem cestou k českému národu?

Kde se vzala tzv. Jesus tram a kolik lidí oslovila? Co má za cíl iniciativa Národní probuzení a co si vůbec pod probuzením představit? A dá se dělat milionová kampaň pro Boha bez financí na účtě?

Více informací na: https://www.narodniprobuzeni.cz/

Před týdnem 34:42

#Bible v číslech - 40 dní pokoušení Ježíše satanem

Proč si satan vybral k pokoušení Ježíše právě ty oblasti, které vybral? Proč to trvalo přesně 40 dní? A jaký praktický dopad má tento příběh na život lidí dnes?

V další epizodě si poslechněte vyučování Vojty Veselého a Honzy Hermana.

Před 2 týdny 06:13

#stories: Ondřej - Příběh o hledání souladu mezi vírou a rozumem

Příběh o tom, jak i logické a racionální hledání objasňuje Boží podstatu. Příběh o člověku, který se snažil zdiskreditovat křesťanství, až k němu nakonec stejně přišel. Příběh o Bohu, který se nám dává poznat právě tak, jak potřebujeme.

Před 3 týdny 51:50

#talks w/ Tomáš Toušek - Quest. Zážitkové hry jako cesta k mladým lidem?

Co je Quest a co jsou to tzv. larpy? Jak může úniková hra nebo hra na hrdinu přivést mladé mezi křesťany? A kde všude KAM tuto aktivitu spouští?

To se dozvíte v dnešní epizodě podcastu GrowUP s jedním z vedoucích projektu Quest v Křesťanské akademii mladých - Tomášem Touškem.

Odkaz na více info zde: https://kam.cz/quest/

Před 3 týdny 28:17

#Bible v číslech: Časová osa Bible aneb kdo zažil stavbu Velké čínské zdi?

Kdo by teoreticky mohl vidět zakládání Říma? Kdo by mohl být u stavby Velké čínské zdi? A během života které postavy byl postavený Stonehenge?

Poslechněte si historický exkurz, který vás provede biblickými letopočty společně se zajímavými událostmi ve světě. Tentokrát s Honzou Hermanem.

27. únor 2024 08:56

#stories: Josef - Příběh z dětství o rozbitých brzdách

Příběh o děsivém zážitku na kole uprostřed strmého kopce. Příběh o malém klukovi, který už se připravoval na nejhorší. Příběh o Bohu, který nás drží i v těch nejděsivějších situacích.

19. únor 2024 52:48

#talks w/ Tomáš Pavlíček - Svoboda vyznání. Proč církvi neprospívá žít ve svobodě?

Jak vypadal život pronásledované první církve a proč během pronásledování tak rostla? V jakých oblastech svoboda vyznání potlačuje rozvoj církve? A v čem naopak svoboda projevu křesťanské víry otevírá nové možnosti v dnešní době?

Poslechněte si novou epizodu s historikem, vysokoškolským pedagogem a archivářem Tomášem Pavlíčkem.

17. únor 2024 31:37

#Bible v číslech - 12 učedníků

Co víme o jednotlivých učednících před a po jejich času s Ježíšem? V čem spočívala rozmanitost charakteru jednotlivých učedníků? A proč si jich Ježíš vybral právě dvanáct?

Poslechněte si vyučování v sérii Bible v číslech tentokrát s Vaškem Pavlasem!

12. únor 2024 17:53

#stories: Honza - Životní příběh o pozvolné cestě k Ježíši

Příběh o vytrvalém hledání vztahu s živým Bohem. Příběh o člověku, který se nenechal odradit nesplněnými modlitbami. Příběh o Bohu, který se po malých krůčcích dával poznat.