Studio N
NejnovějšíEpizoda 1261Včera

Poslechněte si podcast: Zdeněk Svěrák: Docházejí mi nápady, musím ubírat. Ubývá mi sil, lásko

CELÝ ROZHOVOR NAJDETE NA HEROHERO.CO/STUDION, DOSTUPNÝ JE TAKÉ VŠEM PŘEDPLATITELŮM A PŘEDPLATITELKÁM KLUBU DENÍKU N
„Nevím, kam chodí nápady, ale ke mně ne,“ přiznává v otevřeném rozhovoru ubývající síly Zdeněk Svěrák. „Člověk musí být trochu hrdina, aby stářím kráčel se vztyčenou hlavou a nebyl bolestín,“ říká. Jaké události v životě oplakal? Které lidi nemá rád? Dělají si mezi Cimrmany naschvály? A proč podle něj patří humor i na pohřeb? Odpovídá v rozhovoru s Filipem Titlbachem ve Studiu N. 

26:33

Studio N

Vydává: Deník N

Publicistický podcast Filipa Titlbacha se zajímavými osobnostmi a redakcí Deníku N

Web

Epizoda 1260Před šesti dny 21:45

Reportérka v Izraeli: Netanjahuovi tu často vyčítají, že mu nejde o rukojmí

CELÝ ROZHOVOR NAJDETE NA HEROHERO.CO/STUDION, DOSTUPNÝ JE TAKÉ PŘEDPLATITELŮM A PŘEDPLATITELKÁM KLUBU DENÍKU N

„V posledním roce podpora Benjamina Netanjahua klesala, invaze do Libanonu ale trend otáčí,“ říká reportérka Deníku N v Tel Avivu Dominika Píhová. Jak se proměnily společenské nálady v Izraeli rok po teroristickém útoku Hamásu? Může být válka na Blízkém východě rozbuškou globálního konfliktu? A existuje cesta ke zklidnění napětí? Odpovídáme ve Studiu N.

Epizoda 1259Před týdnem 23:08

Majitel baru Tepláreň: Dělají z LGBTQ lidí fackovacího panáka, používají slovník jako z třicátých let

CELOU EPIZODU NAJDETE NA HEROHERO.CO/STUDION, DOSTUPNÁ JE TAKÉ PŘEDPLATITELŮM A PŘEDPLATITELKÁM KLUBU DENÍKU N
Jsme v situaci, kdy se snažíme uhájit aspoň status quo a zabránit šíření největších lží, říká Roman Samotný, majitel bratislavského baru Tepláreň, před kterým před dvěma lety při střeleckém útoku přišli o život dva queer lidé, Matúš a Juraj. „Pokud někdo cítí, že je toho na něj už moc, a má potřebu odejít ze Slovenska, úplně to chápu,“ říká ve Studiu N Samotný.
Slovenští politici podle něj používají nebezpečnou rétoriku. „Podobný slovník jsme slyšeli ve 30. letech minulého století a víme, kam to vedlo. A nemusíme se vracet do 20. století, zažili jsme to i před dvěma roky na Zámocké ulici. Štvavá rétorika se zkrátka jednoho dne změní na fyzické násilí,“ říká ve Studiu N Samotný.

Proč politici na Slovensku pokračují v útocích na LGBTQ lidi? Kdy byl naposledy v Teplárni? A bude tragédie navždy součástí jeho životního příběhu, nebo od toho lze utéct? V bratislavském studiu Denníku N se ho ptal Filip Titlbach.

Epizoda 1258Před týdnem 21:29

Z Havla mnoho nezbylo. Česká zahraniční politika je izolovaná, lokální a líná

Kam se ztratily havlovské principy prosazování lidských práv? Proč Česko nekriticky podporuje Izrael? A co si o nás myslí okolní státy?
CELOU VÍCE NEŽ HODINOVOU EPIZODU NAJDETE NA HEROHERO.CO/STUDION.
O české zahraniční politice mluvil Filip Titlbach ve Studiu N live s ředitelkou pro výzkum v Asociaci pro mezinárodní otázky Pavlínou Janebovou, historikem Michalem Stehlíkem z podcastu Přepište dějiny a politickou poradkyní Gabrielou Svárovskou.

Epizoda 1257Před týdnem 32:03

Evropou se přehání radikální vlna. Kdo ji zastaví?

KOMPLETNÍ VÍCE NEŽ HODINOVOU EPIZODU SI MŮŽETE PUSTIT NA HEROHERO.CO/STUDION
Tradiční demokratické strany ztrácejí podporu po celé Evropě. Naposledy krajní pravice zvítězila v Rakousku. Podaří se ještě nebezpečnou vlnu zastavit? Filip Titlbach se ptá ve Studiu N šéfa zahraniční rubriky Jana Kudláčka a reportéra Jana Moláčka.

Epizoda 1256Před 2 týdny 29:33

Aneta Langerová: Hesla nevykřikuji, asi nejsem dost punk

CELOU HODINOVOU EPIZODU NAJDETE NA HEROHERO.CO/STUDIO
Aneta Langerová slaví dvacet let na hudební scéně. Proč se za tu dobu televiznímu průmyslu nepodařilo zopakovat úspěch se SuperStar? Jak slavný člověk pozná dobré přátelé? A proč přemýšlí nad tím, aby ve své hudbě oslovila outsidery? Filip Titlbach se jí ptá ve Studiu N, poslechněte si celý díl na webu HeroHero.co/StudioN.

Epizoda 1253Před 2 týdny 26:17

Tasovská, Malá, Doláková: MeToo do Česka nedorazilo, někteří muži mají strach ze silných žen a ztráty pozice

CELÝ HODINU A PŮL DLOUHÝ ZÁZNAM DEBATY NAJDETE NA HEROHERO.CO/STUDION
O obtěžování na place, stereotypních rolích i funkci intimního koordinátora, který má dohlížet na sexuální scény, promluvily herečky Alžběta Malá, Alena Doláková a režisérka Klára Tasovská. V otevřeném rozhovoru odpovídaly Filipu Titlbachovi na živém natáčení Studia N na filmovém festivalu Finále Plzeň.
„Producent mi řekl, že se s režisérem shodl na tom, že mám mr*avý oči,“ vypráví herečka Alžběta Malá. „Nechala jsem si tehdy líbit věci, které už bych si dnes líbit nenechala,“ říká v rozhovoru.
S obtěžováním se na natáčení setkala i její herecká kolegyně Alena Doláková. „Komparzista mi sáhl na prso,“ popisuje nepříjemný moment. „Byla jsem už tehdy aktivistka za MeToo a stejně jsem měla problém to nahlásit.“
Režisérka Klára Tasovská vzpomíná na studia, kde jí odrazovali od výběru profese. „Na FAMU jsem se dozvěděla, že studovat režii je zbytečné, protože stejně budu mít děti a už to nikdy dělat nebudu. S tímhle se tam vychovávají ženské režisérky,“ říká.
Všechny filmové tvůrkyně se shodují na tom, že obstát coby herečka v průmyslu, kterému dominují muži, je náročné. „Producenti obsazují herečky i podle počtu sledujících na Instagramu. Musíte být populární, nekomplikovaná a nemít názor,“ tvrdí Doláková.

Epizoda 1255Před 2 týdny 25:39

Bartošův vyhazov. Vyplatí se Fialovi riskantní krok?

Podrazil premiér Fiala Ivana Bartoše? Ocení voliči ODS toto razantní gesto? A neumožnil Petr Fiala riskantním rozhodnutím Andreji Babišovi snažší cestu k moci? Studio N přináší detaily, které předcházely vyhazovu Ivana Bartoše z vlády. Na herohero.co/studion.

Epizoda 1254Před 3 týdny 30:36

Bartkovský: Piráti by měli zajít na terapii, Babiš je unavený a Okamura zpanikařil

CELÝ VÍCE NEŽ HODINOVÝ DÍL NAJDETE NA HEROHERO.CO/STUDION
Proč by měli Piráti zamknout fórum za paywall? Přehnal to Martin Kuba se svým solitérstvím vůči Petru Fialovi? Proč Andrej Babiš udržuje mezi svými kolegy žárlivost? A měla by Socdem zaklepat na dveře Kateřiny Konečné? Filip Titlbach hodnotí výsledek voleb ve Studiu N se šéfredaktorem Reflexu Martinem Bartkovským.

Epizoda 1251Před 3 týdny 21:32

Vojtko a Geislerová: Jak si léčit duši skrze umění

Kulturní podněty nás dokážou dráždit, uklidnit, pobavit i rozesmutnit. A stačí k tomu málo: třeba jedna věta v knize nebo scéna ve filmu. Jak si z kultury vědomě vytvořit vlastní terapii? A je to vždycky bezpečné? Filip Titlbach se ptal na živém natáčení Studia N v pražském kině Přítomnost psychoterapeuta Honzy Vojtka a vizuální umělkyně Ester Geislerové. Poslechněte si záznam debaty.
Celé díly Studia N najdete na platformě HeroHero. 
Sledovat nás můžete také na Instagramu.