Strašidelné povídky
13. srpen 2021

Poslechněte si podcast: Tereza Verecká, Richard Klíčník: Vraťte je všechny

Pověrám se můžeme smát anebo proti své vůli zjistit, že na nich něco je. Napravit škody může přijít ale nepoměrně dráž, než je způsobovat.

25:46

Strašidelné povídky

Vydává: Český rozhlas

Unikátní kolekce děsivých povídek od předních českých autorů! Speciální vysílací projekt Českého rozhlasu Dvojka přináší premiéry inspirované tajemnými místy České republiky. Historie, pověsti, zvláštní energie a mrazivé příběhy z per Ondřeje Neffa, Pavly Horákové, Petry Soukupové, Michala Sýkory, Arnošta Golflama, Terezy Verecké a Richarda Klíčníka, Michaely Klevisové a Petra Stančíka.

Web

16. leden 2024 01:06

Zapomeňte na klidný spánek. Na Vltavě startují Hororové povídky

Edgar Allan Poe, Howard Phillips Lovecraft nebo Ladislav Klíma. Nová řada Hororové povídky nabízí vrcholné světové i české texty, které vás každý pátek ve 22 hodin uvrhnou do nejhlubších propastí lidské mysli. Bát se začnete už 19. ledna!

27. srpen 2021 28:23

Petr Stančík: Organizace smrti

Existují místa, která mohou změnit náš život, aniž bychom to věděli. Stačí do nich vstoupit a chtít je ovládnout. Děsivé obřady a negativní energie, která se probouzí a vynořuje v současnosti jako memento doby minulé.

20. srpen 2021 21:23

Michaela Klevisová: Cizí dům

Chalupa v západních Čechách, kterou koupila Marta s manželem v dražbě, skrývá dávná tajemství.

6. srpen 2021 28:56

Michal Sýkora: Kletba Doroty Kaprálové

Trochu ospalou atmosféru městečka reálného socialismu rozvíří šokující nálezy lidských kostí. Sice ještě není zřejmé, co se stalo, podezřelí ale mohou být všichni. Osudy komických postaviček se proplétá dávná i ještě čerstvá minulost a její děsivá pachuť.

30. červenec 2021 29:00

Arnošt Goldflam: Úpis

Brno ukrývá v samém středu jedno tajemné místo: Zelný trh. Náměstí, kde se lidé scházeli už ve středověku, je dějištěm strašidelné povídky Arnošta Goldflama. Co se změní v životě jednoho muže?

23. červenec 2021 23:22

Petra Soukupová: Grilování

Pověsti říkají, že Branišovský les u Českých Budějovic je nejděsivější polesí v Česku. Tajemné místo je dějištěm strašidelné povídky Petry Soukupové. Co zažívá mladý pár, který se sem vydá na výlet?

16. červenec 2021 25:55

Pavla Horáková: Návrat

Děj povídky Pavly Horákové se odehrává na jednom z nejděsivějších míst v Česku, na bohnickém hřbitově bláznů. Tajemné místo s tisícovkami pohřbených láká a děsí už více než sto let.

9. červenec 2021 26:45

Ondřej Neff: Případ ukradeného spáče

Premiéra děsivé povídky od Ondřeje Neffa nás zavede na hrad Houska, který je opředen tajemstvím. Autor se inspiroval přímo na místě sérií mrazivých pověstí o gotickém hradu. Lidé si odpradávna vyprávějí, že zde straší.