Sportovní ozvěny
24. červen 2024

Poslechněte si podcast: Osobnosti Jihočeského kraje a českého sportu slavnostně zahájily letní olympijské hry dětí a mládeže

Začaly letní olympijské hry dětí a mládeže, Jáchym Kondelík potvrdil, že z Motoru odejde do Pardubic a na jihu hráli volejbal bývalí reprezentanti České republiky. To jsou tři hlavní momenty Sportovních ozvěn.

06:02

Sportovní ozvěny

Vydává: Český rozhlas

Ohlédnutí za sportovními událostmi uplynulého víkendu v jižních Čechách.

Web

Před pěti dny 06:01

Posádce českobudějovické dračí lodi se daří, členové si pochvalují trénink na Vltavě

Posádka dračí lodi CB Dragons patří k nejlepším v Evropě i na světě. Teď přivezla medaili z velkých závodů. Velmi úspěšnou sezonu komentují pro Sportovní ozvěny Jiří Šuléř a Jan Kříž.

Před týdnem 06:00

Profesionální hokejový klub se dnes neobejde bez sociálních sítí, říká manažer budějovického Motoru

Hokejisté Banes Motoru České Budějovice vstoupí do nového ročníku extraligy. Na začátek sezony se těší i obchodní manažer klubu Vladimír Mizera. „Ta pauza už je docela dlouhá a hokej je krásný, dívat se na něj i být toho součástí,“ říká.

Před 3 týdny 06:01

Kajakářka Anežka Paloudová přijela domů na jih Čech se svým snoubencem, olympijským vítězem

Novosedly na Českokrumlovsku prožily poslední prázdninový víkend svátečně. Do vesnice za rodiči přijela Anežka Paloudová, úspěšná kajakářka, která zvládne divokou vodu stejně jako rychlostní kanoistiku. Startovala i na olympijských hrách. A domů přivezla olympijského vítěze, snoubence Josefa Dostála.

26. srpen 2024 06:01

Lipno Sport Festival přilákal 50 tisíc lidí. Příští rok se u jihočeské přehrady uskuteční znovu

Sportovní ozvěny udělají tečku za Lipno Sport Festivalem. Ředitelka Kateřina Neumannová posunula se svým týmem akci zase o kus dál. Večerní koncerty a divadelní představení pro děti propojila se sportovními aktivitami.

19. srpen 2024 06:01

Na moři i na Lipně trénuje jachtařka Kateřina Lojková, která už má zlato z mistrovství světa

ČEZ Lipno Sport Festival se koná u jihočeské přehrady. Na sportovně kulturní akci dorazila i úspěšná jachtařka Kateřina Lojková, která ve své kategorii přivezla z mistrovství světa zlatou medaili. Je z Českých Budějovic, studuje Gymnázium Česká a závodí za Jacht klub Černá v Pošumaví.

12. srpen 2024 06:01

Cyklokros míří na olympiádu. Měl by se stát součástí zimních her ve Francii v roce 2030

Michal Bednář spojil řadu let svého života s cyklokrosem. Začínal jako mechanik a v současné době už je trenérem české reprezentace a také táborského klubu. Sportovní ozvěny byly u toho, když mluvil o novinkách ve světě cyklokrosu.

5. srpen 2024 06:00

Vodní pólista ze Strakonic hraje na olympiádě za Španělsko. Jeho tým patří k favoritům

Velkou naději na medaili z letních olympijských her v Paříži má Jihočech. Favoritem turnaje vodních pólistů je totiž Španělsko, tým úřadujících mistrů světa, s nímž nastupuje Martin Faměra ze Strakonic.

29. červenec 2024 06:01

V Českém olympijském domě v Paříži zní fanfáry, které nahrála Jihočeská filharmonie

Čeští sportovci jsou na letních olympijských hrách v Paříži. A k jejich výkonům hraje v Českém olympijském domě Jihočeská filharmonie. Se sextetem dorazil do Cabaret Sauvage ředitel filharmonie Otakar Svoboda.

22. červenec 2024 06:01

Návrat deblkanoe. V Českých Budějovicích do lodě společně usedli Marek Jiras a Jaroslav Pollert

Umělá slalomová dráha na divoké vodě v Českých Budějovicích byla dějištěm závodu, ve kterém se představily i hvězdy tohoto sportu. Marek Jiras vytvořil pár s Jaroslavem Pollertem. Oba jezdili na velkých světových akcích, Jiras má dokonce medaili z olympijských her v Sydney. Sportovní ozvěny byly u toho, když se dvojice Pollert – Jiras chystala na start.

15. červenec 2024 06:00

Na jihočeském rybníku Bezdrev soutěžili paddleboardisté, a to i ti handicapovaní

Rybník Bezdrev na Českobudějovicku byl dějištěm mistrovství republiky v paddleboardingu. Na místě byl i předseda Českého paralympijského výboru Zbyněk Sýkora, který se zastavil u mikrofonu Sportovních ozvěn.