Speciál Radiožurnálu
Před týdnem

Poslechněte si podcast: Lokální vazby, důvěra i sounáležitost s krajem jsou ve Středočeském kraji nízké. Co ho nejvíce pálí?

Jaké jsou největší problémy Středočeského kraje? Fungování nemocnic, dopravní dostupnost a počet škol a školek, shodují se odborníci. Diskutují šéfredaktor středočeských Deníků Martin Rumler, odbornice na regionální školství Lucie Slejšková, politolog Jakub Lysek a Jan Sůra, šéfredaktor serveru Zdopravy.cz.

49:25

Speciál Radiožurnálu

Vydává: Český rozhlas

Speciální vysílání k různým událostem. Komplexní pohled na aktuální témata, politické debaty i přenos přímo z místa dění.

Web

Před čtyřmi dny 49:40

Stárnutí obyvatel, odliv mladých lidí i přístupnost zdravotní péče. Čemu čelí Moravskoslezský kraj?

Co jsou v současnosti hlavní problémy Moravskoslezského kraje? Proč mnozí mladí lidé odcházejí do jiných částí republiky? Jak důležitý je pro Moravskoslezský region těžký průmysl včetně ostravských hutí? Jak mohou kraji pomoci evropské dotace určené speciálně regionům, které byly spojené s těžbou uhlí? A co v kampani slibují ti, kdo chtějí vést kraj v příštích čtyřech letech? Poslechněte si předvolební Speciál.

Před šesti dny 53:24

„Česká Kalifornie“ sází na víno a motorky. Se suchem jihomoravští zastupitelé příliš nesvedou

Oteplování dlouhodobě nejteplejšího kraje republiky skýtá příležitost pro vinaře a zavdalo i nebývalé shodě na klimatickém akčním plánu. K adaptaci na krizi klimatu ale nemají krajští zastupitelé potřebné kompetence. „Kraje mají v českých poměrech možnost trochu ovlivňovat školství, trochu ovlivňovat zdravotnictví, trochu dopravu,“ nastiňuje politolog Masarykovy univerzity Lubomír Kopeček. Nakolik mohou pohnout s dostavbou dálnice na Vídeň či zazářit pořádáním závodu MotoGP?

Před 3 týdny 50:16

Maso přímo z farmy. Spotřebitelé znají jeho příběh a budují vztah s producentem, chválí chovatel

Na 50. ročník agrosalonu Země živitelka v Českých Budějovicích jsou k vidění nové stroje i expozice, které se zabývají chytrým zemědělstvím. Velký zájem budí tzv. předvadiště, kde defilují plemena nejenom skotu. Tématy Speciálu Radiožurnálu jsou technologie v zemědělství, plemenné chovy i včely a vosy. K mikrofonu jsme pozvali i známého jihočeského kuchaře. Poslechněte si rozhovory Jana Pokorného s hosty!

Před 3 týdny 49:55

Vlny? Ať je tam opravdu hezky Weiner a hlavně ti technici, prosila Mádla Věra Šťovíčková

Na akci NeverMore 68 Jan Pokorný s hosty Evou Ješutovou, Jiřím Mádlem a Mirošem Svatoněm vzpomínali na události srpna 1968 v Československém rozhlase a společně popsali skutečnost propsanou do filmu Vlny. „Milan Weiner proměnil Redakci mezinárodního života – sólisty stmelil v orchestr, který byl schopen zahrát úžasnou symfonii,“ popisuje dlouholetá vedoucí archivu Českého rozhlasu Eva Ješutová. Jak vysílání 21. srpna a v následujících dnech probíhalo? Poslechněte si rozhovor.

Před 3 týdny 03:37

Projev prezidenta republiky Petra Pavla

Pietní akt u budovy Českého rozhlasu připomněl 56. výročí invaze v srpnu 1968.

Před 3 týdny 05:55

Projev předsedy vlády Petra Fialy

Pietní akt u budovy Českého rozhlasu připomněl 56. výročí invaze v srpnu 1968.

Před 3 týdny 04:32

Projev předsedy Senátu Parlamentu Miloše Vystrčila

Pietní akt u budovy Českého rozhlasu připomněl 56. výročí invaze v srpnu 1968.

Před 3 týdny 03:08

Projev primátora hlavního města Prahy Bohuslava Svobody

Pietní akt u budovy Českého rozhlasu připomněl 56. výročí invaze v srpnu 1968.

Před 3 týdny 03:33

Projev generálního ředitele Českého rozhlasu Reného Zavorala

Pietní akt u budovy Českého rozhlasu připomněl 56. výročí invaze v srpnu 1968.