Speciál Radiožurnálu Sport
18. únor 2022

Poslechněte si podcast: Peslarová o zvolení do nejlepšího týmu her v Pekingu: Když jsem to zjistila, projela mnou husí kůže

Brankářka české hokejové reprezentace Klára Peslarová byla zvolena do All Star týmu olympijského turnaje hokejistek v Pekingu. „Je to něco neskutečného. Tohle jsem si ani nepředstavovala. Čest pro mě byla už jen účast na olympijských hrách. Když jsem to zjistila, tak mnou projela husí kůže,“ popisuje Peslarová. „Máme tým na to, abychom udělaly placku. Bohužel se sešlo jedno s druhým a nevyšlo to,“ komentuje předčasné vypadnutí českého týmu už ve čtvrtfinále.
25:18

Speciál Radiožurnálu Sport

Vydává: Český rozhlas
Speciální vysílání Radiožurnálu Sport k nejaktuálnějšímu dění.
Web

21. únor 2022 40:52

Nejhorší výsledek za posledních 28 let. Čeští sportovci získali na hrách v Pekingu jen dvě medaile

V neděli skončily olympijské hry v Pekingu. Čeští sportovci díky zlaté snowboardistce Ester Ledecké a bronzové rychlobruslařce Martině Sáblíkové obsadil v pořadí zemí podle hodnoty cenných kovů dělené 21. místo. Naopak v Číně se nedařilo českým hokejistům, kteří skončili už v osmifinále. V biatlonu dosáhla na nejlepší výsledek Markéta Davidová, když dojela v závodě s hromadným startem čtvrtá.
19. únor 2022 49:48

Jedna zlatá a jedna bronzová medaile. Jaké výkony podali čeští sportovci na hrách v Pekingu?

Čeští sportovci získali na olympijských hrách v Pekingu dvě medaile. Ester Ledecká ovládla obří slalom snowboardistek a z Číny si odvezla svoji třetí zlatou medaili. Druhý cenný kov získala rychlobruslařka Martina Sáblíková, když dojela třetí na pětikilometrové trati. Pod pěti kruhy se tentokrát nedařilo českým hokejistům, kteří vypadli už v osmifinále. Poslechněte si celý Olympijský speciál, ve kterém naši reportéři hodnotí výkony českých olympioniků na hrách Pekingu.
17. únor 2022 25:30

Doufám, že zranění Ester Ledecké není vážné. Podle jízdy ve slalomu ale bude v pořádku, tvrdí Bank

Česká snowboardistka a lyžařka Ester Ledecká skončila v kombinaci na zimních olympijských hrách v Pekingu na čtvrtém místě. K bronzové medaili jí chybělo pouhých osm desetin sekundy. „Osm desetin je relativně dost. Myslím si, že sjezd jela velmi dobře. Kdyby jela opravdu skvěle, tak mohla nahnat pár desetinek. Ve slalomu se zraněním zajela velmi kvalitní výsledek,“ říká bývalý lyžař Ondřej Bank. „Byla to hodně zajímavá podívaná. Ester je bojovnice,“ doplňuje.
16. únor 2022 23:37

Neumannová: Výsledky českých běžců na lyžích nejsou dobré. Žádný nevybočuje z šedého průměru

Čeští běžci na lyžích na olympiádě nezaznamenali žádný větší úspěch. Ve středečním sprintu dvojic se do finálových bojů ani neprobojovali. „Táhne se to už od začátku olympiády. Jediný výsledek, který snese přísnější měřítko, je 18. místo Michala Nováka ve skiatlonu. To byl solidní výkon,“ myslí si Kateřina Neumannová. „Mají problém s nadmořskou výškou a těžkými podmínkami. Ty jsou ale pro všechny stejné. Kombinace pomalého sněhu a nadmořské výšky ukáže vaši trénovanost.“
15. únor 2022 19:50

Plekanec: Český hokej má střelce, ale nedaří se nám na mezinárodním poli. Není to jen o trenérovi

Čeští hokejisté prohráli se Švýcarskem 2:4 a na olympijském turnaji končí. Zápas ale měli rozehraný slibně. „Bohužel jsme dostali dva slepené góly, které s námi otřásli. Potom se z toho kluci nedostali. Bylo vidět, že jsou svázaní a že nemají energii to otočit,“ myslí si bývalý kapitán národního týmu Tomáš Plekanec. Prohra přinesla debatu o potřebné změně v českém hokeji. „Není to jen o trenérovi. Nejde to lusknutím prstu. Lidé ve vedení by měli vědět, jak to udělat.“
14. únor 2022 14:33

Český skok na lyžích je na tom mizerně. Potenciál kluků není dostatečný, říká bývalý skokan Jež

Čeští skokani na lyžích se hrách v Pekingu s formou nepotkali. V soutěži družstev skončili Viktor Polášek, Čestmír Kožíšek, Filip Sakala a Roman Koudelka devátí a nepostoupili do finálové osmičky. „Skok na lyžích má obrovský problém v tom, že základna a potenciál kluků není dostatečný. Léta není dobře nastavený systém, aby byli kluby a závodníci schopni na sobě pracovat a posouvat se dopředu. Potenciál, který byl za nás fungoval,“ popisuje bývalý skokan František Jež.
13. únor 2022 15:17

Jak se trénuje curling? „Je potřeba rutina. Není to tak, že přijdete a jde vám to,“ říká Paulová

Na hrách v Pekingu se poprvé v historii představil český curlingový pár. Manželé Paulovi předvedli v Číně solidní výkon a i díky nim se v široké veřejnosti zvedl zájem o tento neobvyklý sport. „Curling bych přirovnala ke golfu. Může vám padnout skvělý odpal, abyste ale mohli hrát na nejvyšší úrovni, tak musíte odpaly dávat stále stejně,“ popisuje Zuzana Paulová. „Profesionalizace curlingu je sen. Pokud chceme udržet krok se špičkou, tak to jinak nepůjde,“ doplňuje Tomáš Paul.
12. únor 2022 21:59

Březinovo loučení s pěti kruhy? „Je to smutné. Škoda, že se to nepovedlo,“ popisuje Tomáš Verner

Michal Březina na hrách v Pekingu pokazil krátký program a poprvé v kariéře nepostoupil na vrcholné akci do volných jízd. Už před olympijskými hrami v Číně oznámil, že je to jeho poslední představení pod pěti kruhy. „Sesypala se na něj velká kritika. Byl bych v ní ale mírný. Je mu 31 let a je to jediný český sportovec, který se kvalifikoval. Věk se v krasobruslení nedá zastavit. Některé chyby jsou opravdu podloženy tím, že je v krasobruslení dlouho,“ popisuje Tomáš Verner.
11. únor 2022 38:32

Kdyby Ester neobhajovala zlato, z pátého místa bychom se radovali mnohem víc, myslí si Strachová

Ester Ledecká skončila při obhajobě olympijského zlata v superobřím slalomu pátá. Od vítězné Švýcarky Gutové-Behramiové dělilo trojnásobnou olympijskou vítězku 43 setin sekundy. „Ester jela jako druhá a její jízda byla moc hezká. Byla bez jakéhokoliv větší chyby nebo zaváhání,“ komentuje její výkon bývalá olympionička Šárka Strachová. „Páté místo je skvělý úspěch. Trať byla nezajímavá. Závodnice neměly žádné problémy a nebyly tam ani technicky náročné pasáže,“ doplňuje.