Code of Life
Sezóna 1Epizoda 223. srpen 2020

Poslechněte si podcast: Spánek a Biohacking

Co je to biohacking? O tom jsme se bavili už v jednom z prvních dílů podcastu, který ovšem stojí za poslech. Prvních 25 minut řešíme biohacking, co pro nás znamená, naše začátky a zbytek epizody už se věnujeme spánku. Spánek je základem toho, jak každý člověk funguje. Proto mu věnujeme tuhle epizodu, která zároveň dává základ veškeré další optimalizaci. Protože to, jak kvalitně spíme, určuje, jak kvalitně budeme bdít.

Náš E-shop: UpLife.cz

Navštiv náš web Codeoflife.cz

Mrkni na úvodní kurz biohackingu: Optimalizace dne

Rezervuj si praktický workshop: Upgadni se!

Spánek

Strávíme v něm přibližně jednu třetinu života a je pro nás neuvěřitelně důležitý. Nedostatek spánku vede k celé řadě psychických i fyzických problémů. Můžeme začít třeba jedním z mnoha důvodů, proč spíme.

Během dne a při procesu myšlení se nám v mozku nahromadí toxické látky, které pak zhoršují naše kognitivní funkce. Naštěstí ale máme v mozku glymfatický systém, který funguje jako myčka a ten nepořádek přes noc vymyje.

Děje se to právě při hlubokém spánku, ve kterém převládá mozková frekvence delta. Co když se nám ale tohoto blahodárného hlubokého spánku dlouho nedostává? Pak máme problém. V mozku se totiž nahromadí látky (amyloidní plaky, které jsou mimochodem asociované s Alzheimerovou chorobou), které pak brání v jednom mozkovém regionu právě tomu, aby dosáhl hlubokého spánku.

https://codeoflife.cz/telo/spanek/spanek-a-biohacking/

01:17:11

Code of Life

Vydává: CodeofLife

Pokud člověk převezme zodpovědnost za své zdraví, pak se stává svobodným. Proto je naší vizí šířit informace v oblasti biohackingu. Biohacking je o optimalizaci mysli, těla a výkonnosti. Žít lepší život za pomocí vědy, technologie a moudrosti starodávných kultur. Díky principům tohoto směru si optimalizujeme své vnější i vnitřní prostředí.

Web

Sezóna 3Epizoda 214. listopad 2022 28:29

TOP 6 Suplementů pro Energii, Hubnutí a Dlouhověkost + Mitochondrie a AMPK

Poslední dobou se hlouběji nořím do vědy za výrobou energie a regulátorech, které tyto procesy ovlivňují. Stojí totiž na úplném základu našeho života. Když se porouchají, tak nám mohou dlouhodobě škodit. No a oni se porouchávají a opravují přirozeně, jen s věkem, nebo s náporem na organismus to jde hůř. Proto tady máte 6 velmi zajímavých doplňků, které aktivují regulátory energetického metabolismu (AMPK dráhu) a taky otevírají GLUT4 receptory, kanály pro glukózu, která pak může cestovat do buněk (šetříme tím inzulin a snižujeme pravděpodobnost cukrovky a obezity).

Koukni na E-shop https://www.uplife.cz/ kde najdeš ty nejkvalitnější produkty na trhu jako NMN, Berberin, Resveratrol, PQQ, Lion´s Mane, Chagu, Cordyceps a mnohé další.

Poslouchej podcast Brain We Are https://brainya.org/

Minutáž:

1:15 Mitochondrie

3:45 AMPK - Centrální regulátor energetického metabolismu

9:00 PQQ a PGC-1a

15:00 TOP 6 Suplementů

23:00 Velké shrnutí na závěr

Sezóna 3Epizoda 14. únor 2022 25:50

Jak Dosahovat Cílů, Zlepšit si soustředění a Paměť?

Praktiky pro dosahování cílů, lepší soustředění a paměť

Být člověkem znamená, že každým momentem budeme mít chtě nechtě nějaký cíl v našem hledáčku. Nemusí to být nutně megalomanské myšlenky, byznys, škola, vztahy, nebo učení, ale čistě jen cíl přežít. Už v tomhle jednoduchém cíli se skrývá celá řada podcílů jako je udržování homeostázi (stálý vnitřní stav organismu), tím že jíme, pijeme, nebo se oblékáme, stavíme domy, bydlíme v nich a mnoho dalšího.

Ve skutečnosti ve většina našich moderních motivací jako je kariéra, soc. status atp. existují motivace daleko starodávnější. Podprahové motivace naší biologie a fyziologie. Za potřebou kariéry a statusu se často skrývá fyziologická potřeba se rozmnožit atp. Usilování o něco se tedy v každodenním životě nevyhneme. A je to dobře, baví nás to, co ale můžeme dělat, když se na něco chceme soustředit a zlepšit si samotný proces dosahování našich cílů? O tom je dnešní podcast.

SLEVA 20% na náš novu kurz Průvodce mozkem a myslí zde: https://bit.ly/2ODB6JU

29. květen 2021 01:10:45

Tělo v mysli - mysl v těle s Kashou Kordou

Mysl a tělo jsou propojené systémy víc než si myslíme a možná můžeme tušit. Zároveň pracujeme se zajímavým faktem a to tím, že tělo vnímáme znovu skrz naší mysl. Náš organismus tedy dává vyvstat naší mysli, ale mysl je zároveň náš jediný přístup k našemu tělu. V dnešním podcastu se Vojta baví s Kashou Kordou, zakladatelkou mindfulife, terapeutkou a lektorkou mindfulness. Jak pracovat s myslí a tělem? Proč je tato práce esenciální pro naše zdraví jak fyzické, tak psychické? To a mnohem víc se dozvíte v dnešním podcastu.

SLEVA 20% na náš novu kurz Průvodce mozkem a myslí zde: https://bit.ly/2ODB6JU

Sezóna 2Epizoda 178. květen 2021 01:05:33

Zdraví a sport s Bárou Langer

Jediný důvod, proč neexistuje nemoc porucha příjmu pohybu, je ten, že působení tohoto onemocnění by bylo moc široké a zahrnovalo by většinu nemocí! Možná si myslíte, že to ovlivňuje pouze zdraví fyzické, jako je to kardiovaskulární, obezita, cukrovka atp. Opak je ale pravdou! Pohyb nás chrání i před nemocemi mentálními, jako jsou poruchy nálad, deprese a úzkosti, a funguje i jako prevence neurodegenerativních onemocnění, například Alzheimerovy nebo Parkinsonovy choroby. Dnešní podcast bude celý jen o aktivním pohybu s Bárou Langer, zakladatelkou sportfluence.

SLEVA 50% na náš novu kurz Průvodce mozkem a myslí zde: https://bit.ly/2ODB6JU

Minutáž:

1:00 Běhání Báry (501km za březen)

6:40 Sport jako životní cesta Báry

9:20 Sportfluence

18:00 Intenzivní sport pro ženy

28:00 Strava

42:00 Experimenty Báry

46:00 Pohyb a radost

52:00 (ne)zdravý pohyb

59:00 Naše silné stránky

Sezóna 2Epizoda 161. květen 2021 59:38

Jak se lépe učit? - Jan Kohut

SLEVA 50% na náš novu kurz Průvodce mozkem a myslí zde: https://bit.ly/2ODB6JU

Na měsíc duben jsme si pro vás připravili rozhovory s odborníky na celkové zlepšení paměti. Dnes se budeme bavit o to jak se starat o svůj mozek? Jak mít paměť jako slon? Jak se lépe učit? Jak se svého mozku dostat to nejlepší? Podcastem vás provede Jiří Kryštof Jarmar a dnešním hostem je Jan Kohut. Honza je zakladatelem projektu JakseRychleNaucit.cz, kde pomáhá lidem naplno využít potenciál jejich mozku na základě vědecky ověřených metod učení a produktivity.

Sezóna 2Epizoda 1524. duben 2021 01:07:17

O Mozku, Mysli a Paměti s Vojtou Hlaváčkem

SLEVA 50% na náš novu kurz Průvodce mozkem a myslí zde: https://bit.ly/2ODB6JU

Všechno co během našeho života můžeme zažít je pouze naše mysl a proto je důležité se o ni starat. Jak se ale vyznat ve světě informací, kde vám každý druhý říká co máte dělat? Dnes se spustíme mikro-sondu do našich mozků a budeme spolu zkoumat první principy a evidence based přístup k tomu, jak funguje paměť, neuroplasticita, proč jsme negativně předpojatí a jak efektivně můžeme se svým mozkem pracovat. Z dnešního rozhovoru si odnesete praktické tipy, jak zlepšit svůj mozek a mysl tak, aby vaše prožívání bylo příjemnější.

Minutáž:

3:00 Co se bude dít v následujícím měsíci na Brain We Are

6:00 Jak zefektivnit svojí kreativní práci

10:00 Jak náš mozek vnímá realitu a první principy mozku

19:00 Co je nejšílenější věc a vlastnost mozku

25:00 NEUROPLASTICITA - schopnost mozku se měnit

29:00 Co si s sebou neseme za kazítka z evoluce?

35:00 Náš evoluční příběh

39:00 Lindyho Efekt

45:00 Motivace, Gamifikace a jak si nastavovat cíle

52:00 Smysl

59:00 Všichni jsme v tom spolu

Sezóna 2Epizoda 1417. duben 2021 59:28

O práci s lidmi s Lenkou Vaškovou

SLEVA 50% na náš novu kurz Průvodce mozkem a myslí zde: https://bit.ly/2ODB6JU

Narodíme se do světa, ve kterém bychom se bez péče ostatních nepřežili. Kontakt s lidmi nás ale provází po celý zbytek našeho života a neztrácí na důležitosti. Lidé, kontakt, komunikace a práce s nimi. To je téma dnešního podcastu protkného seberozvojovými a vzdělávacími tématy. Hostem Libora byla dnes Lenka Vašková, 14 let se věnovala vzdělávání v korporátním prostředí a následně spojila tím, čím si prošla sama a své vlastní zkušenosti s praxí v korporátu a spojila je do unikátního celku mentoringu, vzdělávání, koučování a spolupráce s lidmi.

Sezóna 2Epizoda 1310. duben 2021 01:00:40

O štěstí (nejen) v práci s Michalem Šrajerem

Máme nový ultimátní "Průvodce mozkem a myslí"! Nyní SLEVA 50%! https://bit.ly/2ODB6JU

Někteří vědci a psychologové popisují štěstí jako ucházející pneumatiku. Pocit štěstí a spokojenosti si můžeme kultivovat a ukazuje se, že není to o tom bažit po štěstí, ale dělat kroky, které ke štěstí povedou. Pár věcí, které vedou k dlouhodobému naplnění a spokojenosti jsou pozitivní a růstové nastavení mysli, pocit smysluplnosti, hluboké vztahy a pocit kontroly nad svým osudem.

Minutáž:

6:50 Co může člověk udělat pro své štěstí?

15:30 Štěstí nejen v práci27:00 Důležitost pohybu

33:00 Tendy ve firmách

40:00 Hapiness management

47:00 Demystifikace work-life balane

Sezóna 2Epizoda 123. duben 2021 01:01:21

Jak se lídři udržují v kondici

Máme nový ultimátní "Průvodce mozkem a myslí"! Nyní SLEVA 50%! https://bit.ly/2PZ2nH3

Roman Zelenka se v roce 2012 po náporu stresu a práce dostal do zdravotník problémů. Musel to začít řešit a zároveň pořád fungovat. Postupně si vystavil taktiky, strategie a zdraví, které mu umožňuje žít kvalitní život a být lídrem. Nyní stejné věci učí ostatní lídry, kteří dnes čelí podobným neduhům. Těmto problémům ale může čelit každý z nás a proto je toto rozhovor, který je hodnotný pro každého biohackera a posluchače.

Minutáž:

01:00 Super káva a zároveň rituál Romana

02:30 Kdo je to lídr a co je to leadership

5:30 Jak stres a nápor práce způsobila Romanovi způsobila zdravotní problémy

10:00 Cesta k sobě

19:00 Vztahy jako alfa omega našeho fungování

25:00 O vztah je potřeba pečovat - Rituály

32:00 Koučing, kdy radit a neradit

39:00 Co jsou nástroje psychické a fyzické optimalizace, když toho má hodně a dlouhou dobu?

46:30 Jak ovlivňujeme svoje okolí

55:00 Důležitost přestávek - Dej si pauzu

Sezóna 2Epizoda 1027. březen 2021 01:23:56

Chlad a dech jako cesta k tady a teď

Vyšel nám nový chladový kurz s exkluzivní cenou!

Teplota a dech jsou 2 věci, které s námi jsou od narození až do smrti. Tělo a mysl jsou propojené víc, než si myslíme. Navzájem si ovlivňují výkon. Dnes se na podcastu bavíme o tom, jak co nejlépe připravit mysl pro ten nejlepší výkon, koncentraci, snížení stresu a zvýšení klidu. Jak s těmito 2 aspekty pracovat? Mohou pro nás být chlad a dech nástrojem pro lepší život? Jak se díky nim můžeme dostat do tady a teď? Co jsou za dechové techniky pro lepší soustředění? To vše a mnohem víc v rozhovoru s Davidem Venclem - Světový rekordman v plavání pod ledem a Liborem Mattušem - lektrorem a expertem na dech a chlad.

Minutáž:

1:00 Dech a chlad jako cesta k tady a teď

3:30 Pozitivní stres

5:20 Jak využít dech ke chladové terapii

7:00 zádrže dechu

11:00 Jak na trénink zádrže dechu?

16:30 Jak se zbavit nechtěných myšlenek

24:00 Cesta Davida Vencla ke světovému rekordu

34:00 Síla vizualizace

59:00 Freediving

1:06:00 Jak na chladovou terapii

1:10:00 Bezpečností rady pro freediving

1:17:00 Top tip pro přípravu na výkon a vaše cíle