• Podcasty
  • Vaření za hubičku s Romanem Paulusem
Vaření za hubičku s Romanem Paulusem
11. říjen 2021

Poslechněte si podcast: Špagety s rajčaty a lilkem. Recept Romana Pauluse na pravé italské těstoviny za hubičku

Naučte se vařit beze zbytků. V Itálii se i voda z těstovin používá jako takový vývar a přidává se do omáčky, kde se těstoviny dovaří. To je totiž naprostý základ.

04:32

Vaření za hubičku s Romanem Paulusem

Vydává: Český rozhlas

Dáváme jídlu druhou šanci. Jak vařit chutně, levně a beze zbytků? Poslechněte si rychlé recepty beze zbytků, které pro vás exkluzivně připravil Roman Paulus ve spolupráci s Potravinovou bankou.

Web

14. říjen 2021 03:25

Rybí filet v těstíčku se šťouchaným bramborem. Recept Romana Pauluse na fish & chips po česku

Na přípravu tohoto jídla budete potřebovat trochu víc oleje. Když ale potom necháte olej vychladnout a procedíte ho, můžete ho použít znovu, radí šéfkuchař Roman Paulus, jak vařit beze zbytků.

13. říjen 2021 04:17

Kuřecí prsa se středomořskou zeleninou. Recept Romana Pauluse na ratatouille za hubičku

Zní to exoticky, ale ratatouille můžete snadno připravit i ze surovin z Potravinové banky. A šéfkuchař Roman Paulus vám ve videu ukáže, jak je to snadné.

12. říjen 2021 04:35

Polévka minestrone. Recept Romana Pauluse na italskou bramboračku za hubičku

Dejte jídlu druhou šanci. K přípravě téhle italské polévky „co dům dal“ budete potřebovat vývar, připravený ze zeleninových natí a zbytků zeleniny, které byste jinak nevyužili.

7. říjen 2021 04:28

Restované vepřové maso s ústřicovou omáčkou. Recept Romana Pauluse na rychlou čínu za hubičku

Mezi kuchaři se těmto pokrmům říká „stir fried“, restováno a mícháno. Jejich příprava by měla trvat maximálně 2–3 minuty. A jde to udělat i zdravě.

6. říjen 2021 03:53

Masové kuličky v kari omáčce. Recept Romana Pauluse na exotiku za hubičku

I poměrně složitý pokrm z asijské kuchyně se dá celkem snadno připravit ze surovin z Potravinové banky. A šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže jak.

5. říjen 2021 03:56

Pohankový salát z červené řepy. Jednoduchý recept Romana Pauluse za hubičku

„Když připravíte salát s nějakou luštěninou nebo pohankou, tak se vám nestane to, co by se vám stalo, kdyby to byla jenom zelenina. Totiž že vás vůbec nezasytí,“ vysvětluje Roman Paulus.

4. říjen 2021 04:18

Panzanella. Recept Romana Pauluse na salát za hubičku ze starého pečiva

Nejvíce se u nás plýtvá ovocem a zeleninou. Dejte jídlu druhou šanci a připravte si salát, který velmi připomíná oblíbený řecký nebo šopský salát.