Ponte reports
12. říjen 2021

Poslechněte si podcast: Sonja Vydrová – Krušnohorská hračka: Jako první na světě jsme vyráběli tahací hračky

Dřevěné hračky v době největšího rozkvětu vyrábělo v oblasti na české straně Krušných hor přes sto firem. V dnešní době v té stejné oblasti působí pouze jedna jediná. Byť to s ní v době covidu nevypadalo dobře, firma NBW to zvládla, přežila a vyrábí dál. Velkým hitem jsou Kouřící pece, Kuřáci, ale také hra Tivoli. Na Nové Vsi v Horách vám vyrobí „hračku“ i na zakázku. Do světa Krušnohorské hračky se přeneste s dnešním hostem Ponte reports.

18:48

Ponte reports

Vydává: Ponte Records

V pořadu Ponte reports uslyšíte zajímavé rozhovory s ještě zajímavějšími lidmi nejen z Mostecka.

Web

Před třemi dny 33:54

Tomáš Nepomucký - Pohádkový les Bílina: Zatím jsme se s velkým vandalismem nesetkali

Můj dnešní host chodil jako puberťák do Pohádkového lesa kouřit s kamarády, byť on sám nikdy nekouřil a zažíval tam první lásky a prováděl s partou kámošů typické klučičiny. Pohádkový les v Bílině založil už v roce 1974 Jan Sekyra a k oslavě půlstoletí bude v sobotu 27.7. v rámci Řezbářského plenéru v Pohádkovém lese slavnostně odhalena socha jeho zakladatele. V jaké kondici je aktuálně Pohádkový les Bílina? Co vše nabídne již 7. ročník Řezbářského plenéru a proč se dospělí chlapi ve svém volném čase věnují právě Pohádkovému lesu? Nejen to se dozvíte v dnešním Ponte reports.

Před třemi dny 18:56

Naďa Černá - Olympijský festival Most:

Před týdnem 25:44

Patricia Madaise Juhász – zpěvačka: V těžkých chvílích mi pomáhá Bůh

Pochází z Botswany a zamilovala se do Vaška z Mostu. Poznali se na Fuerteventuře, kde ona zpívala a on dělal animátora. Byli spolu šťastní. Cestovali, narodil se jim syn a do cesty jim vstoupila neléčitelná nemoc ALS. Narodil se jim druhý syn, Madis se modlila, trávila s manželem všechen možný čas, ale Vaškův stav se i nadále zhoršoval. Aktuálně leží v nemocnici, odkud už se zřejmě nevrátí. Madis to ale nevzdává, má dva úžasné syny, dochází do sboru Apoštolské církve v Mostě a zpívá. 10. 10. bude např. vystupovat ve Studiu3. A že umí zpívat, se můžete přesvědčit i v dnešním rozhovoru, kde nám představila v botswanštině nádhernou píseň.

Před 2 týdny 22:02

Adéla Glaserová – nehtová designérka: Nehty by se neměly stříhat

Mou dnešní hostku živý především modeláž nehtů, kterou je ale schopná i odmítnout. Jak říká: „Nemocný nehet by se měl nejprve zaléčit a teprve poté na něj nanést gel či umělý nehet.“ Pokud k ní přijde zákaznice/zákazník, že i přesto chce nehet či gel na ten nemocný nanést, má hostka ho poučí, odmítne a nabídne řešení. Zkrášlovat nemocné nehty se opravdu nevyplatí. Co je ale vhodné pro naše nehty? Chodí do nehtových studií i muži? Jaké nehty jsou hitem letošního léta a s jakým nejšílenějším přáním za Adélou Glaserovou zákazníci přišli? Nejen o tom je dnešní Ponte reports.

Před 3 týdny 21:14

Veronika Frková/DJ NIKKA 92: Na severu Čech si každý šlape na svém písečku

Veroniku můžete znát jako moderátorku Ponte reports, ale také ji můžete zahlédnout v hudebním klubu za „mixážním pultem“. Asi se tomu tak říká, je to pro mne jedna velká neznámá, ale od toho tady mám DJ NIKKU 92, aby nejen mě, ale především vás zasvětila do tajů světa DJ. A pokud by vás tohle téma zajímalo ještě o něco více, má dnešní hostka již natočila 6 dílů nového podcastu DJ NIKKA klubuje, na jehož první díl se můžete tady u nás na Ponte reports podívat již 3. 7. 2024. Těšte se na pohled do zákulisí hudební klubové scény v ČR a další zajímavosti ze světa DJ.

Před 3 týdny 21:51

Veronika Kořínková - spisovatelka: Zajímalo mě dětství úspěšných mužů

Veronika Kořínková prožívala před šesti lety těžkou životní situaci, matce dvou malých chlapců ze dne na den změnila život vážná nemoc manžela Pavla. Kladla si otázku, jestli a jak zvládne vychovat ze svých dvou synů dobré, zodpovědné a úspěšné muže. To jí inspirovalo k tomu, oslovit devět výrazných mužských osobností, například skladatele Michala Horáčka, lékaře Pavla Pafka, zpěváka Michaela Kocába nebo ekonoma Tomáše Sedláčka nebo herce Arnošta Goldflama. Ptala se jich na jejich dětství, vztah k rodině, víře ... Vznikla tak unikátní kniha rozhovorů, která pobaví, vede k zamyšlení i k hledání odpovědí na otázky, které si nejen při výchově dětí klademe. Proč si vybrala Veronika devět konkrétních mužů a jak těžké bylo, přesvědčit je, aby jí vyprávěli o velmi osobních až intimních detailech svého života: Dozvíte se v Ponte Reports.

25. červen 2024 24:41

Jitka Faitová - majitelka psích salónů: Nervózní páníček = nervózní pes

Má dnešní hostka slaví se svou psí stanicí Sari Papatya Dan čtvrtstoletí. Již před těmi 25 lety si zamilovala čivavy a jorkšírské teriéry a malým plemenům zůstala věrná dodnes. Provozuje dva psí salóny, jeden v Chomutově a druhý v Mostě, kde svým klientům dopřává ty nejlepší služby ať už standardního či nestandardního typu. V dnešním rozhovoru vám tyto služby přiblížíme a taky prozradíme, kdy je vhodné poprvé ostříhat štěně? Jak často pejsky koupat, jaká by měla být následná péče, a jak je to s psími oblečky? 

24. červen 2024 20:01

Jaroslav Šindler – Animaxík: Děti mají stále velkou fantazii

Můj dnešní host si s animací začal pohrávat už před lety na letním táboře, kde uspořádal animační soutěž, která se setkala s kladným ohlasem. Rok od roku soutěž vylepšoval a zjistil, že děti mají právě o animaci zájem, tak se rozhodl po letech uspořádat soutěžní festival animovaného filmu pro základní školy Animaxík. Jak náročné je natočit animovaný film? Co odborná porota hodnotila? Kolik filmů a na jaké téma se soutěže zúčastnilo a bude se konat i druhý ročník? Nejen na tyto otázky dostanete odpověď v dnešním Ponte reports.

21. červen 2024 15:27

Jana Burešová – farmářka: Podporujte lokální farmáře a nakupujte české produkty

Dnes strávíme příjemné chvíle na farmě. Navštívíme farmu Ebony na litoměřicku. Na této farmě se daří skvěle zvířatům. Farmářka Jana se věnuje chovu morčat a také koní. K tomu má krávu a další zvěř. Vstávat musí o půl šesté ráno a do postele se dostane v deset večer. Jak se žije na farmě? V čem má výhodu morče jako domácí mazlíček? Kolik koní najdete na farmě Ebony? To vše a mnohem víc se dozvíte v rozhovoru s farmářkou Janou Burešovou v Ponte reports.

10. květen 2024 19:35

Jan Kholl – spisovatel, novinář: moje knížky by mohly být takovou terapií

Novinář Jan Kholl již mnoho let pracuje pro ČTK, na starosti má střední Čechy, denně píše aktuální zprávy a nově se z něj stal autor. Slovo spisovatel nemá rád. Jeho prvotinou byla knížka Tajný život domorodců. Ve zkratce řečeno je to knížka o krizi středního věku. O tom, jak si ženáč našel milenku. Novinkou je kniha Pusťte světlo do tmavého večera. I tentokrát se jedná o knížku plnou vztahů a komplikacemi kolem nich. Zatímco první knížka byla zasazena částí děje do Číny, s tou druhou strávíte chvíle na chalupě v Jizerkách. Jsou to knížky veselé? Kdy bude křest nové knihy? O čem teď píše? To vše se dozvíte v rozhovoru se spisovatelem Janem Khollem v Ponte Reports.