Small Talk
25. květen 2022

Poslechněte si podcast: Small Talk #85 - Jak reagovat na předbíhání ve frontě

Čekání ve frontě patří téměř mezi všední každodennosti a s ním jde také ruku v ruce jeden lidský nešvar, kterým je předbíhání. A právě o tom, jak na předbíhání ve frontě ve vší úctě, ale přesto důrazně reagovat, je nový společenského podcastu Small Talk.

03:01

Small Talk

Vydává: Youradio Talk

Velké bitvy rozhodují malé detaily. Průvodce pravidly společenské a obchodní etikety 21. století pro každého.

Web

Před týdnem 06:44

Small Talk #203 - Jak si získat pozornost

Cítíte se občas svým okolím přehlížení, přestože se snažíte být k ostatním vnímaví, velkorysí, plní pochopení a vždy připravení podat pomocnou ruku? Když pak ale přijde na vás, na dny, kdy vy sami přirozeně zatoužíte po obyčejné lidské pozornosti od ostatních, jako byste byli neviditelní. Co s tím a jak to změnit? Zkuste DSD. Co to znamená? Poslechněte si další díl společenského podcastu Small Talk.

Před 3 týdny 06:31

Small Talk #202 - Pravidlo společenské přitažlivosti

Míváte pocit, že si pořád dokola produkujete ty samé situace, ve kterých vám není příjemně, anebo že jste měli při určité příležitosti cosi říct nebo reagovat jinak? Pravidlo společenské přitažlivosti vám pomůže si uvědomit, co všechno roztáčí kolečko společenské akce a reakce a co se vyplatí nepodcenit. Poslechněte si další díl společenského podcastu Small Talk.

15. srpen 2024 05:35

Small Talk #201 - Společenský audit: Které vztahy rozvíjet a které nechat jít

Některé vztahy jsou pro nás přínosné a posilující, zatímco jiné mohou být vyčerpávající a toxické. Proto stojí za to čas od času provést takový společenský audit, tedy přehodnotit své vztahy a společenské vazby a rozhodnout se, které z nich stojí za to rozvíjet a které je lépe nechat jít. A jak by měl takový společenský audit vypadat? Poslechněte si další díl společenského podcastu Small Talk.

8. srpen 2024 05:46

Small Talk #200 - Jak elegantně zvládnout odmítnutí

Odmítnutí vždy provází vlna nepříjemných emocí, jejíž zvládnutí není vůbec jednoduchou disciplínou. Jak to ustát v klidu a s elegancí tak, aby to zbytečně negativně neovlivnilo naši image? Poslechněte si další díl společenského podcastu Small Talk.

1. srpen 2024 06:13

Small Talk #199 - Jak se přestat srovnávat s ostatními a soustředit se na sebe

V životě je zásadní obklopit se lidmi a příběhy, které nás inspirují a dodávají nám odvahu zkusit věci, které bychom sami od sebe ani nezkusili. Sledování úspěchů ostatních bychom si ale měli umět zdravě dávkovat, což není především v dnešní době sociálních výkladních skříní plných společenských i kariérních úspěchů vůbec jednoduché. Jak se z toho věčného srovnávání zbytečně nehroutit a soustředit se naopak na své vlastní cíle? Poslechněte si další díl společenského podcastu Small Talk.

25. červenec 2024 04:11

Small Talk #198 - Jak se bavit o věku bez rozpaků

Pravidla společenského Small Talku mají svá jasně doporučená tabu a téma věku, tedy přímé dotazy na to, kolik je komu let či komentáře typu, to si budete jistě pamatovat, budeme přibližně stejně staří, jsou jedním z nich. Život nám ale přichystá situace, ve kterých se o věku prostě chce nechce bavit musíme. Jak na to sebevědomě a bez rozpaků? Poslechněte si další díl společenského podcastu Small Talk.

18. červenec 2024 05:54

Small Talk #197 - Jak si užít Wimbledon

Tenisový turnaj ve Wimbledonu je nejstarším tenisovým turnajem na světě, který má pro své návštěvníky i svá společenská pravidla. Měla jsem to štěstí na něj zavítat zatím dvakrát a kdybych byla bývala věděla, co vím dnes, šlo by se mi tam napoprvé rozhodně o něco méně nervózněji. Dala jsem tedy dohromady pár postřehů, o kterých se moc nemluví ani nepíše, ale které by vám vaši případnou budoucí návštěvu mohly ulehčit. Poslechněte si další díl společenského podcastu Small Talk.

11. červenec 2024 04:28

Small Talk #196 - Jak se vyhnout zbrklým rozhodnutím

Každý z vás už v životě zažil situace, kdy věci nešly tak, jak jste si plánovali, a dostavil se pocit zoufalství. Zoufalá energie, když se něco nedaří, je přirozená, ale jsme-li navíc trošku citlivější či zbrklejší typy, snadno se k zoufalství připojí panika, jejímž prostřednictvím dostaneme nebezpečnou potřebu učinit nějaké super rychlé rozhodnutí, jen abychom se těch nepohodlných pocitů zbavili. Což většinou nejen, že situaci nevyřeší, ale zadělá na ještě větší problém. Jak se zbrklým rozhodnutím vyhnout? Poslechněte si další díl společenského podcastu Small Talk.

4. červenec 2024 04:43

Small Talk #195 - Slunce, smích a grilovačky: Tipy a triky, jak být skvělou hostitelkou

Prázdniny úspěšně odstartovaly a s nimi i ideální čas pro venkovní pohodová setkávání, zahradní oslavy, sousedské grilovačky či opékání buřtů. A protože by každá z nás bez pochyby chtěla, aby se na tu naši akci vzpomínalo v tom nejlepším a hodně dlouho, je nový díl společenského podcastu Small Talk plný osvědčených tipů, jak se jako skvělá hostitelka blýsknout a udělat z každého letního setkání událost plnou pohody a dobré nálady.

27. červen 2024 05:22

Small Talk #194 - Spropitné na dovolené: Kolik a jak, aby vás neprokleli

Prázdniny a doba dovolených startuje za několik dní, je tedy ten nejlepší čas na společenské opáčko na téma spropitné na dovolené. A nebude to jen o tom kolik, ale také kdy a jakým způsobem. Protože i v tomto případě platí, že nezáleží jen na samotné výši spropitného, ale také na vhodném načasování a způsobu, jakým to provedete. Nový díl společenského podcastu Small Talk se vám bude na dovolené víc jak hodit.