Small Talk
22. září 2021

Poslechněte si podcast: Small Talk #50 - Business travel

Služební cesta i jakákoli jiná kombinace práce a cestování vůbec se může lehce vymknout kontrole. Čemu věnovat pozornost a čemu se naopak vyhnout? To všechno se dozvíte v novém dílu podcastu Small Talk. 

03:47

Small Talk

Vydává: Youradio Talk

Velké bitvy rozhodují malé detaily. Průvodce pravidly společenské a obchodní etikety 21. století pro každého.

Web

Včera 04:34

Small Talk #181 - Zásady nošení a odkládání dámských klobouků, které se vyplatí znát

Nošení dámských klobouků není jen o stylu a příležitosti, ale také o sebevědomí a znalosti, kdy je odložit a po které hodině už ve společnosti na hlavu nepatří. Společenské zásady nošení a odkládání dámských klobouků, které se vyplatí znát, na vás čekají v dalším dílu společenského podcastu Small Talk.

Před týdnem 05:49

Small Talk #180 - Jak najít svou vlastní vizi

Procházet životním obdobím, ve kterém se necítíme úplně nejlíp, i když se nám žádná životní katastrofa neděje, není nic neobvyklého. Zoufale toužíme po změně, ale přesně nevíme jaké. Jak najít svou vlastní vizi a realizovat ji? Poslechněte si další díl společenského podcastu Small Talk.

Před 2 týdny 04:26

Small Talk #179 - Proč nejsem nikdy dost...

Proč nejsem nikdy dost chytrá, hezká nebo zábavná, abych cítila, že na to mám, že za to stojím? Příčinou je silně zakořeněný pocit vlastní nedostatečnosti. Jak se s ním poprat? Poslechněte si další díl společenského podcastu Small Talk.

Před 3 týdny 04:23

Small Talk #178 - Jak si taktně držet druhé od těla

Co si budem…, my ženy to máme s odhadováním vzdálenosti přece jen o něco složitější. Praktické tipy, jak si v rámci každodenního fungování držet taktně druhé od těla, najdete v dalším dílu společenského podcastu Small Talk.

28. únor 2024 04:02

Small Talk #177 - Jak říct taktně a (ne)nápadně: „Chtělo by to deodorant“

Jak taktně naznačit kolegyni, asistence, ajťákovi: „Používejte deodorant!“? Jak rozlousknout tento společenský oříšek, který rezonuje napříč společností? Poslechněte si další díl společenského podcastu Small Talk.

21. únor 2024 03:27

Small Talk #176 - Co s prázdnou lahví od vína při večeři v restauraci

Jak naložit s lahví od vína, kterou jsme při večeři v restauraci dopili a chystáme se ji uložit zpět do chladící nádoby? Obrátit hrdlem dolů anebo ponechat tak, jak byla? Odpověď najdete v dalším dílu společenského podcastu Small Talk.

14. únor 2024 04:33

Small Talk #175 - Proč si neplést zdvořilost s laskavostí

Zdvořilost i laskavost jsou klíčovými prvky lidského chování, které odráží úctu, ohleduplnost a respekt vůči ostatním. Přesto nejsou zdvořilost a laskavost totéž a je dobré se naučit mezi nimi rozlišovat. A proč? Poslechněte si další díl podcastu Small Talk.

7. únor 2024 03:44

Small Talk #174 - Čím nekazit kouzlo romantických večeří

Společenské trendy přicházejí a odcházejí, ale kouzlo romantických večeří zůstává. Na co si dát kromě správného držení příboru, používání ubrousku a nemluvení jen o sobě zvláštní pozor? Poslechněte si další díl podcastu Small Talk.

31. leden 2024 04:46

Small Talk #173 - Jak ustát strach z neúspěchu

Strach z neúspěchu je jedním z nejvíce omezujících životních faktorů vůbec. Ať už chcete s něčím skončit anebo něco nového začít, vnitřní pochybnosti a strach, že to nedokážete, vás paralyzují natolik, že neuděláte vůbec nic. Jak to změnit, jak ustát strach z neúspěchu a udělat to, čeho se nejvíc bojíte? Poslechněte si další díl podcastu Small Talk. 

24. leden 2024 03:30

Small Talk #172 - Jak taktně reagovat na návrh, se kterým nesouhlasím

S návrhy ostatních, které nám nejsou při nejmenším sympatické, se setkáváme v životě všichni. Ale jen někteří z nás mají schopnost svůj nesouhlas vyjádřit s dostatečnou mírou taktu tak, abychom svou nesouhlasnou reakci udrželi v mezích vzájemného respektu. Často totiž zapomínáme, že respektovat cizí návrh nutně neznamená s ním souhlasit. Jak tedy taktně reagovat na návrh, se kterým nesouhlasím? Poslechněte si další díl podcastu Small Talk.